Jump to content

MrAHB

Medlemmer
 • Content Count

  2168
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

438 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De klassiske bilprodusentene trenger jo masse superavanserte prosessorer til alt det "avanserte" ustyret som er i dem. -Jeg kan nevnte i fleng: kasettspiller, FM-radio, vindushevings-elektronikk og for ikke å glemme de avanserte blinklyskretsene. For å være litt mer seriøs: Tror ikke det er så lett å få lisens-produksjon fra andre produsenter, da det typisk er veldig få produsenter til hver type brikke, selv om brikkene ikke er av de mest avanserte. Og det virker også som at "alle" produserer maks, og da er det nok få som vil legge over fra å produsere det de har lovet/solgt til å produsere på lisens for andre.
 2. Kommunen sier: "på nye hus, uthus og tilbygg vil det være lettere å få godkjent solceller også mot gaten!" Solceller må først og fremst peke mot solen. I mange tilfeller vil panelene være mer "bortgjemt" på taket enn i hagen. Om man står nærme huset vil man ikke kunne se taket i det heletatt.
 3. Ja, det vil nok komme ett "Kodak øyeblikk" en gang i fremtiden. -Akkurat som med Nokia og Kodak kan ett stort selskap som ikke omstiller seg havne på rygg.
 4. Som bilkjøper så er det lett underholdning og litt interessant hva som rører seg, men det som egentlig er viktig er ferdige produkter. Derimot som investor er det jo kjempeviktig å få ett innblikk i hvilket bil-firma som virkelig satser og ser fremover. Ett bilfirma som ikke forsker og ikke investerer vil kunne ha gode overskudd, som viser igjen på gode overskdd og P/E. Mens det blir dårligere (høyere) P/E på dem som virkelig satser på noe som først gir tilbakebetaling om 5-10år.
 5. Jeg har forsøkt nav-motor både på forhjul og bakhjul. Anbefaler bakhjul! Festet fremme på en aluminiumsgaffel kan knekke om man har motoren fremme.
 6. I følge UK Met Office Wind Chart blåser det friskt mellom Amsterdam og London for tiden...
 7. Elektrisitet er en høyverdig energikilde og kan bruke mye mer effektivt enn eksempel varmekraftverk som typisk er 50-70% effektiv. Eksempelvis regner man bilmoterer til å være rundt 10-20% effektiv, i tillegg kreves mye energi for å pumpe opp olje, beholde trykket i brønnen, raffinere oljen og transportere oljen frem til bensinstasjonen. Elektrisk transport derimot har en veldig mye høyere effektivitet og mange ledd kan kuttes ut. Istenden for å varme en bolig med en 5KW ved-ovn kan man varme den med 1KW varmepumpe (som gir 5KW) osv. Elon Musk har beregnet at all amerikansk forbruk av strøm kan dekkes ved å benytte solceller på 1,6% av landarealet. Sol vil spille en stor rolle i fremtiden. -Og når være er som nå, kaldt og skyfritt, passer det utmerket med solceller. https://www.inverse.com/innovation/elon-musks-plan-to-power-the-united-states-entirely-on-solar-has-one-key-flaw
 8. 15 000 000 vindturbiner * 15MW *24t * 365d= 1 000 000TWh/år (Ved 50% effektivitet)
 9. 15mill vindturbiner på 15MW vil gi ca 1 000 000TWh med strøm, det samme som ca 100 000 atomreaktorer (I dag er ca 440 reaktorer operative som gir 10% av verdens elektrisitet). -Hvor tar du det fra??? https://snl.no/kjernekraft_i_verden
 10. Det er helt rett at kalde perioder sammenfaller med lite vind. -Det er vanligvis atmosfæriske høytrykk som skaper kaldt og stabilt vær i Norden. -Men: Det kan ikke være Høytrykksområde sammenhengende fra Frankfurt til Nordkapp, eller fra Irland til Helsinki. Det er viktig å spre vindkraften. Danmark skal ha en god del i nordsjøen, de har allerede mye på land, og de skal sette opp mye rundt Bornholm. Det er en slik spredning som må til, pluss kabler i mellom.
 11. Det står på den danske versjonen at det støttes av mange partier: "Aftalen om en energiø er blevet besluttet med stemmer fra regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet." Jeg har dessverre ikke så god kjennskap til dansk politikk, men er dette "alle" parti på folketinget, eller er det noen store parti som ikke er med?
 12. Masse stein til salgs fra tunneller Arna-Voss strekningen. Og Bergen-Os. Går sikkert også å sende stein fra gruve ved Førdefjorden, så blir vi kvitt den steinen også 🙂
 13. Ser strømmen i Tyskland og UK er mye billigere enn i Norgen i dag. https://www.nordpoolgroup.com/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/NO/Hourly/?view=table Vanskelig som forbruker å begrense strømbruk når man ikke vet når det er dyrt. -Hadde det vært faste tidspunkt/dager/timer eller det hadde blitt sendt ut SMS når det var dyr strøm hadde det vært enklere å endre forbruket etter behov.
 14. UFO står for uidentifisert flygende objekt, og ikke for utenomjordisk flygende objekt -Det skjer hele tiden lysfenomen med ukjent opphav, nordlys er det bare 100-120 år siden man fant forklaring på. Mange UFO'er er observasjoner av militær aktivitet, enten fra fienden eller fra eget forsvar hvor eier av objektet ikke vil røpe seg, f.eks pga det stammer fra uttesting av ikke lanserte fly og raketter. Sovjet og USA hadde de største forsvarene under den kalde krigen, og de største etterretningsorganisasjonene. Og i de to landene er det også mest observasjoner. Noen av UFO observasjonene ligner faktisk på bilder av dagens militære fly. Andre er fortsatt uforklarlige (hvilket bringer en del mystikk over det hele).
 15. Kult at innbyggerne får sette opp eget utstyr. "Haugaland Kraft også tilby innbyggerne på Utsira å installere egne mikrovindturbiner på 6 til 50 kW og solcellepanel" Kan tenke meg at jeg måtte brukt minimum ett år for å søke om noe slikt i min kommune. -Og prisen for søknad hadde nok langt oversteget pris på en enkel alibaba-vindturbin som gjerne koster 10-30 000kr. https://www.alibaba.com/product-detail/SALES-2kw-3kw-5kw-centrifugal-pitch_60325324083.html?spm=a2700.details.deiletai6.1.692636d1zjiEOM
×
×
 • Create New...