Gå til innhold

Den store ASUS A8N SLI tråden


MrAHB

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har en workaround til Auto settings i A8N-SLI her:

 

Set the memory clock to DDR400, then boot up and use AI booster to make you overclocking changes.

Now when you reboot, you will notice that it keeps the DDR400 and the overclock settings in bios, and your system will boot up with the overclock settings and keep RAM 1:1, and you can now make changes in the overclock settings either in bios(don't change the memclock from DDR400, or it will reset the Jumperfree section again) or using AI booster and your memory will remain 1:1

Lenke til kommentar

Oppdaterte biosen til 1003.007 men kjeme fortsatt ikkje inn i windows. får blå skjerm med feilmelding som forsvinn før eg får sett kva den er. Men eg har ein litan mistanke om at det kan være festebrakettane for hovudkortet som er syndarane. Kan hende ein av dei tek bort i hovudkortet ein eller annan plass (Lian li med sine firkanta fester) som fører til at når pci busen blir aktive so koblar den ut.

 

Lurer på å reinstallere windows igjen oppå den gamle utan å formatere. Nokon som har andre forslag til kva som kan løyse problemet mitt?

 

Mvh

Aeq

Lenke til kommentar
Har en workaround til Auto settings i A8N-SLI her:

Den skjønte jeg ikke...

 

...hva var vitsen med den "workaround'en"? å få minnet til å kjøre synkront? Det gjør du ved å sette max memclock til ddr400...ikkeno mer hokus pokus...

Fant den på et forum, har ikke prøvd den selv mende andre i tråden virka fornøyde..

 

Poenget er og få minnet til å kjøre synkront på høye hastigheter og kunne stille på FSB samtidig, noe som kan være problematisk, da man setter custom Max DDR settings så endrer Overclocking settings seg til Auto og omvendt, noe som skaper et surrball uten like:)

Lenke til kommentar

Weee, lang tråd å lese... *hovudverk* :(

 

Anyway...over til mine spørsmål:

 

1) Blir nemnt at det trengst god straumforsyning, holder min nye innkjøpte på julafta,

TG480-U01 (Tagan) 480W.

 

+3.3 V = 28 A

+5 V = 48 A

+12 V = 28 A

 

Dette burde vel holde?

 

 

2) Chipset vifta med 8500rpm hørest ut som reinaste *********. Iallefall det tanken sier til meg ;p Hørest ut som litt "makk og slit" og skifte ut osv, noen som kan anbefale en billig og litt dyrere viftestyring? Men vil helst få brukt den viftestyringen som skal være i bios?(??) for å stille den ned automatisk ettersom kva som trengst? *rolleyes*

 

3) Raid kontrollene, Silicon image kontroller, rett? Iallefall det eg har hørt når eg ville ha kjøpt meg raid kort, ikkje skaff Silicon image kontroller men Promise eller et annet type eg har glemt. Er det "dårlig" ytelse på raidkontrollerene på hovudkortet? Blir det iallefall bedre en uten raid rekner eg med og stabilt?

 

4) Minne, tenker på Corsair Cl 2.5 values ram. (trur det er det...skaffe link)

http://netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=4690

Eller bør eg kjøpe PC4000 ram? Hadde tenkt å overklokke litt iallefall men er ganske blank på dette området siden eg aldri har hatt noe hardware til å gjere slikt med :/

 

 

Ellers, ha en trivelig natt (06.00, tar ALT for lang tid å lese alle de sidene :/ )

Lenke til kommentar

Holmgr3N: Det går fint med den psu'en...bare koble til 20-pins-kontakten slik at de fire nederse hullene står tomme!

 

mad_arab: den 4-pins-kontakten må alltid kobles til, uavhengig om man har en 20- eller 24-pins-psu!

 

da man setter custom Max DDR settings så endrer Overclocking settings seg til Auto og omvendt, noe som skaper et surrball uten like:)

 

Hmm...javel...dette problemet har ikke jeg vært borti....når jeg satt custom MAx DDR til DDR400 så kjørte minnet synkront, og ingen andre settings ble endret...menmen! :)

 

Rockj: Den psu'en bør holde så sant du ikke har voldsomt mye hw inni boksen din.

 

Aerogate III er viftestyringen jeg bruker, og den funker glitrende!

 

Om du vil overklokke så er ikke value ram helt maks...gå gjerne for pc4000-ram, eller pc3200-ram med stramme timings! ;)

Lenke til kommentar

Hei

Jeg får hovedkortet mitt i dag eller på mandag.

Sammen med Kingston Hyper X 2 stk 512Mb,Winchester 3500 og OZC 520 W Modstream.

Nå er det så at jeg ikke har bygd PC før,bare bytte deler osv,så jeg lurte på om dere kunne gi meg noen tips for at innstallasjonen skal gå feilfritt.

Jeg har ikke mulighet til å være på nettet mens jeg bygger hvis jeg ikke får låne en bærbar.

Så det jeg lurer på er:Hvilken rekkefølge skal alt innstalleres i?

Hvilken BIOS burde jeg laste ned,eller burde jeg begynne med den som følger med hovedkortet.

Hva slag innstilllinger burde jeg forandre i BIOS første gang?

Jeg skal bruke et 6600GT kort og rammen bør vel kjøres i dual?

Har også bestilt Zalman passiv kjøler for å eventuelt erstatte den med den orginale chipsetvifta.Hvis noen kan jeg tilbakemeldinger om hvordan den fungerer så langt også ved overklokking(er det mulig å plassere en tempføler under den).

Men altså var det ikke rekkefølgen på innstallasjonen som var veldig viktig?

Jeg skal innstallere windows på en ny sata harddisk,formatere og partisjonere.

Takk for hjelpen :thumbup:

Lenke til kommentar
Rockj: Den psu'en bør holde så sant du ikke har voldsomt mye hw inni boksen din.

 

Aerogate III er viftestyringen jeg bruker, og den funker glitrende!

 

Om du vil overklokke så er ikke value ram helt maks...gå gjerne for pc4000-ram, eller pc3200-ram med stramme timings! ;)

Har du ein link på Aerogate III på ein webshop?

 

Minne: http://netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=3809 ? Ahh, får droppe idèn om 2gB med ram med det første ;p (selv om eg burde kanskje ha det, er FLYTTIG multitask user som kjører gjerne 60-70 prosesser :p)

 

Tenker ellers på A64 3200+ W***(etterannet) som skulle være veldig enkel og klokke opp til 3500+ :)

 

Kjøleribbe tenker eg på en Thermalright 120? passer den? vil helst ha den med 120 siden den som er 92 veger så jevlig mykje meir. faktisk 0.6 kg :/

Tenker eg skal bruke ein silentx vifte fra vendur, siden desse har fått enormt mykje skryt og er veldig stillegående. har foressten litt hardware inne i maskinen :| men rekner med det skal gå bra :)

 

Problemet er no at nå kommer eg til å bruke mange webshops og det blir litt porto penger til posten. Til no er det Netshop.no og Vendur.no .

 

Da mangler eg ennå webshop for Aerogate III?

http://www.microplex.no/rubweb/varer.asp?ARTNR=ZMFANMATE2 (Hørt den var enkel og grei men kunne vore greit med vifte kontroll på meir einn berre chipsetvifta, f.eks til når eg skal sove! ;p )

 

Såg på http://www.microplex.no/rubweb/php/rd.php?...NMATE2&toc=5880 som kanskje kunne være ideelt men vil kanskje ha denne siden denne har fått mektig skryt frå overklokking.no : http://www.microplex.no/rubweb/php/rd.php?...BUK3SI&toc=5880 (men no er den ikkje på lager som er litt dumt)

 

 

PSU:

Eg kjører 3(kanskje 4) HDD'er og ellers er det kanskje et webcam, og usbpen sånn av og til men uansett, dette burde gå bra. Og har en dvdbrenner også.

 

Noken meiningar her på alt eg lurer på? :)

Endret av Rockj
Lenke til kommentar

Rockj: En del av disse spørsmålene burde egentlig vært tatt utenfor denne tråden...men ok.

 

Aerogate III!

 

Den Zalman-kontrolleren er også grei om det bare er chipsett-viften du vil regulere...men, den gir ikke noen rpm da riktignok...det gjør heller ikke Sunbeam'en...om du har et kabinett med frontdør så må du også passe på at den går igjen med den kontrolleren...

 

Tror fortsatt at den PSU'en holder! ;)

Lenke til kommentar
Sjølv med oppdatert bios er ikkje det alltid at systemet booter, må ta ut cmos for at den skal gjere det... nokon som veit kva det kan skyldast?

Om du må resette cmos for at maskinen skal boote så høres det veldig ut som et bios-problem...hvilke bioser har du prøvd? Prøvd gjerne 1002 og/eller 1003-002 som er de jeg har hatt best erfaring med...

 

:)

Lenke til kommentar

har installert 1003.007 betaen no, er veldig styr for at ej skal få oppdatert bios då ej ikkje har floppy som fungerar :) Men prøvar å nyinstallere windows no, ser ut som om det går.

må berre resete cmos når masknia stoppar på veg inn i windows. men kanskje ej skal prøve med 1002 i staden for beta versjonen...

Lenke til kommentar

offtopic:

krister461:

Under kva katagori ligg den viftestyringa? så eg finn den att seinare ikveld når eg skal bestille varene mine.

 

ontopic:

 

Det hadde vore fint om trådstartar kunne ha lagt til informasjon om kva som er nyaste bios, både stable og beta. (også gjerne med en direkte download link!)

Også liste opp kva bios'er folk har hatt best erfaringer med og vore best fornøgd med. (og gjerne en download link til denne/desse også)

Lenke til kommentar
Hei! Ble litt bekymret når jeg leste at man må ha 24pins strømkontakt...!

Må jeg kjøpe ny strømkontakt, hvis jeg bruker strømforsyninga i dette nye kabinettet som jeg bestillte sammen med hovedkortet?

 

http://netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=3827

Hei!

 

Jeg kjører a8n sli deluxe hovedkortet fint med en 20 pins strømkontakt, men har det et power på 500 w. Finn ut om det poweret kjører høyere enn 15 a på 12v railen var det en luring som sa her på forumet :) Gjør det dette og du ikke har alt for mye stash i maskinen bør det fungere fint :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...