Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Jeg lette etter Starting Strength i Oslo i fjor, og endte opp med å kjøpe den fra Amazon.de, som sendte den til meg fra Tyskland på rundt en uke :)

Oki takker for tipset. Kan virke som om det blir vanskelig å finne noe slikt i Oslo ja, men skulle gjerne hatt den litt fortere enn en uke menmen.

 

Edit:

Koster 69,95 € fra Amazon DE og $29.95 fra Amazon US, så om det blir noe så blir det fra USA :p

Endret av Occi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det noe fordel å trene med stang, kontra manualer?

(Jeg trener knebøy, benkpress, militærpress, "Bent-over row", markløft)

I benkpress kan dei fleste løfte meir med stang, men totalt sett er det nok ikkje den heilt store forskjellen. Ein ulempe med manualar er at du må bruke krefter på å få dei opp og ned. Fordelen er at du løfter meir fritt og får brukt meir støttemuskulatur. Kjør gjerne begge delar, periodevis.

 

På resten av øvingane går eg ut frå at du brukar stang.

Knebøy kan jeg se er vanskelig med manualer.

 

Benkpress er vel nesten bedre med manualer? Du sier man kan løfte mer med stang, men er jo ikke det som er poenget. Poenget er å løfte på den måten at det er tungt, ikke lett. Samt man får vel mer symetriske muskler med manualer, siden den sterke armen kan ikke hjelpe den svake.

 

Militærpress, burde vel gå like bra, om ikke bedre med manualer som med stang? Samme som benkpress.

 

Fremoverbøyd roing(?), hva er fordelen med stang, kontra manunaler?

 

Fordelen med manualer på markløft er vel at det er lettere å løfte riktig, med tanke på at du kan lettere ha kontroll over "center of gravity". Ulempen er vel at det blir vanskelig å finne tunge nok manualer.

 

 

((Bare så det er sagt, så er jeg veldig ny i dette, så prøver ikke å være noe bedreviter. Vil bare stille kritiske spørsmål.))

Lenke til kommentar

 

Hva synes dere om denne 3-splitten? Den er hovedsakelig ikke min, så det er bare å kritisere. Jeg aner ikke hvorfor reps og sets er satt til å være akkurat det de er.

 

Økt A: Bryst, Triceps, skuldre

Benkpress 2x10

Nært grep benkpress 2x10

Skrå benkpress 2x10

Hantel flyes 2x8

Skullcrushers 2x8

Front Hantel Raise 2x15

Side Hantel Raise 2x15

 

Økt B: Rygg, Biceps, nakke, underarmer

Rows 2x10

Pullups 2xfailure

Pulldowns 2x10

Shrugs 2x10

En til for traps

Hantel curls 2x10

Isolasjonscurls 2x10

Hånleddscurls 2x10

 

Økt C: Bein og litt mage

Knebøy 3x10

Beinpress 3x10

Leg Extension 2x10

Calf Raises 3x10

Captains Chair 2x10

Pallof Press 2x10

 

 

Syns det ser ut som en fin splitt! Forhåpentligvis har han en god grunn for å trene kun to sett i alle øvelser bortsett fra bein. Det har vært undersøkelser som viser at 1 sett kan være like bra som 3 for utrente, mens det er andre igjen som viser at tre sett er bedre for viderekomne. Det er kanskje en diskusjon man kan ta med den personen selv :p Jeg ville personlig kjørt minst tre sett på de fleste øvelsene. Volum er viktig.

 

Jeg ville lagt til en øvelse for hamstrings/bakside lår, når han har egen beindag mangler dette absolutt. De fleste har veldig quaddominant bøy, og programmet har mer enn nok ekstensjon fra før, ville heller prioritert hamstringisolasjon over quad-isolasjon. Beincurls f.eks? :) Markløft mangler jo på ryggdagen, der har han traps-øvelse nr to :p

Takk for fyldig respons! Jeg har uppet de fleste øvelsene til 3 sett med unntak av benkpressvariasjonene siden de er så like. La til 2 sett markløft (vil ikke ta livet av meg heller) som den siste trapeziusøvelsen, men bør ikke markløft komme relativt tidlig i programmet? Flyttet mark øverst. Blir en heavy ryggdag...

 

La til leg curls etter leg extensions :)

Endret av Broseph
Lenke til kommentar

107.5 kg 5x5 i bøy i dag. Blir siste forsøk før jeg deloader. Har feilet på det siste settet hver gang. Håper virkelig det går veien i dag :)

Er så deilig når alt går opp :green:

 

Aldri fått så god pump i skuldrene/pump som idag, :) ser ut som om det hjelper og legge egoet på hylla og bare kjøre strict teknikk.

 

Så sant så sant. Dog gikk alt til helvete. Har slitt med teknikk i det siste da vekten har blit tyngre og tyngre. Vet ikke hvorfor. Hadde god kontroll helt til jeg kom til 90-95 kg så etter hundre ser jeg at hofteleddet bøyer seg på slutten av hvert sett og det kjennes ut som om korsryggen "strekker" seg. Aner ikke hva dette kan være, og jeg pådrar meg litte bitt smerte etter treningen noe som umulig kan være et godt tegn. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Har sett på uendelig mange videoer om knebøy, men det er noe snålt når jeg kommer meg opp til 100 :(

Lenke til kommentar

Kanskje ikke heeeelt relevant til tråden, men mener å ha sett det bli diskutert her for en god stund siden (er big-time lurker):

 

Noen som bor i Bergen som vet om en butikk som selger de der First Price-posene med kyllingfilet? Typ 1kg til en slikk og ingenting. Har sett på et par butikker som fører First-Price, men ikke funnet noe så langt. Eventuelt annen billig kylling(filet)?

 

På Spar rett ved Handelshøgskolen kjøpte jeg 2,2 kg kylling for 22 kroner i går.

 

Kyllingfilet og kyllingklubber/lår er ikke det samme bro. De har samme tilbudet her i Tromsø også.

 

Jeg vet hva forskjellen er, men han spurte tross alt "Eventuelt annen billig kylling(filet)?" Jeg tenkte at det var greit å nevne, så får han velge selv om han vil kjøpe det. 10 kroner per kg kylling er billig uansett. Jeg regnet også med at de har det samme tilbudet på andre Spar-butikker, men jeg er ikke så godt kjent i Bergen ennå at jeg kan si om det finnes flere enn den ene ved skolen.

Lenke til kommentar

Racersyklene har ofte så tynne dekk at fortauet har for dårlig asfalt og for mye smågrus. Moro å lappe dekk tre ganger på en treningstur. Flere sykler også så fort at de vil være en fare for forgjengere og kan fort bli påkjørt i utkjørsler.

Endret av mushi
Lenke til kommentar

Er det noen som har tips til periodisk faste? Jeg klarer ikke å få inn 3800ish kalorier på 8 timer. Jeg er mett i sikkert 3-4 timer etter frokost. Enda vanskeligere er det når jeg spiser havregryn.

 

Pop tarts?

 

Det er langt viktigere at du får i deg det du skal ha i løpet av en dag enn at du desper på at det skal være "clean" mat.

 

Helt ærlig, jeg gir litt faen i om det er clean eller ikke. Jeg ender bare opp med å spise utover kvelden for å få i meg nok. Jeg er litt usikker på hvor mange kcal jeg trenger, men jeg gikk litt tregt opp i vekt rundt 3500, så jeg ligger på 3800ish nå.

 

Takk Tine for melk, jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten.

Lenke til kommentar

Hva er den mest nøyaktige kalorikalkulatoren? Den som er tilknyttet diett.no påstår at mitt dagsforbuk ligger på 3100 kalorier. Av en eller annen grunn så synes jeg at dette høres mye ut.

Nøyaktig og nøyaktig. Alle kaloritall har en viss unøyaktighet, og kan kun sees som veiledende. Det blir til syvende og sist et visst element av prøving og feiling i dette gamet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...