Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Seriøst, hva slags oppdragelse har man om man er pisse redd for absolutt alt som KAN være farlig?

En tendens i denne tråden er at man skal være forsiktig med følgende: overtrening, teknikk, alder, deloading, og egentlig alt som har med trening å gjøre.

 

Der er heldigvis deltakere her i tråden delt med ca 50/50 forhold hvor den andre delen bare gir faen og er villige til å gjøre det som skal til for å få resultater.

Jeg tror heller ikke jeg tar feil om den delen som får resultater IKKE kommer fra et politisk korrekt, møblert hjem med foreldre som stemmer AP fordi de kaller seg selv sosialister i et forgjeves forsøk på å gjemme seg siden de selv er redde for verden.

 

MAN THE FUCK UP!

 

"Tears will get you sympathy, sweat will give you results!"

 

 

 

edit: glemte å nevne at jeg skrev dette i sinne etter å ha lest en bazillion innlegg om overtrening og om det å begynne å trene i ung alder... :yucky:

 

edit2: google er ikke skummelt heller, om man lurer på hva kreatin og proteinpulvre er så det bare å taste. Stig hos norkost.no svarer villig om man tar kontakt, det samme gjør Tommy hos X-life... Forsåvidt også Arild "HULK" Haugen om man tar kontakt, han er i tilleg JÆVLA hyggelig å prate med!

Endret av Doofenschmitz
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Satt på spissen JA!

 

Kroppen er en så tilpasningsdyktig og hardfør organisme at det som kan skade en på trening er særdeles feil teknikk.

Deloading er noe jeg kun leser om på diskusjon.no og på stronglifts.com, på de fleste andre forum er dette noe som fnyses av og jeg kan se den. Jeg selv har til nå ikke hatt behov for deloading...

Lenke til kommentar

Lesestoff for de som ikke vil basere meningene utelukkende på antakelser

 

utdrag: "Recent literature(4,5,14) indicates that strength training will not have an adverse effect on

growth. A few studies(4,5) have shown positive growth effects as long as proper nutrition and

age-specific physical activity guidelines were met."

MED KILDER! :O

 

 

Stronglifts anbefaler deload

 

Stronglifts var det første stedet jeg sjekket, vet at Rippetoe snakker om det også. At deloading blir "fnyst av" andre steder mener jeg er fullstendig bullshit, så der er vi uenige Doof.

 

Du har kanskje bare økt siden du begynte å trene, uten å noengang stagnere? Isåfall kan jeg tro at du ikke har trengt deload, og du marker vel 400kg nå.

Endret av Kevlar
Lenke til kommentar

Stronglifts var det første stedet jeg sjekket, vet at Rippetoe snakker om det også. At deloading blir "fnyst av" andre steder mener jeg er fullstendig bullshit, så der er vi uenige Doof.

 

Du har kanskje bare økt siden du begynte å trene, uten å noengang stagnere? Isåfall kan jeg tro at du ikke har trengt deload, og du marker vel 400kg nå.

Jeg trakk av for tidlig, jeg skulle egentlig skrevet deloading på et så tidlig tidspunkt som de fleste her inne er på. Deloading KAN ha noe for seg nårman nærmer seg de 400 kg i mark som jeg har passert for lengst. Selvfølgelig marker jeg et halvt tonn nå. Med KUKEN!

 

Det jeg vil frem til er at det er for mye snakk om flisespikkeri som bare blir gjentatt i denne tråden, hvorfor er ikke nivået her like høyt som på fitnessbloggen? Eller fitnessprat, hvor nivået mest sannsynlig er det høyeste i Norge. Leger, ortopeder, tannleger, markedsanalytikere og andre med en mer enn normal evne til å tilegne seg kunnskap drar det forumet til et heeelt annet nivå...

 

edit: har stagnert nå i desember grunnet kronisk sykdom, det jeg gjorde på trening på torsdag var rett å slett å prøve meg frem til hvor mye styrke som var tapt og fortsette derfra. Er ingen vits å regne seg ut hvor mye man skal ned i vekter for å begynne på nytt, jeg fant ut hvor jeg lå an hen og har tenkt å fortsette derfra.

Endret av Doofenschmitz
Lenke til kommentar

Det hjelp ikkje stort at du kjem med dine jamne utbrot om kor idiotisk alt og alle er heller. Kva med å bidra litt ved å poste referanser og kjelder til påstandane dine i staden for å kjefte?

 

At nivået på eit forum som diskusjon.no er lågare enn dedikerte treningsforum er ikkje anna enn eg hadde venta.

Endret av Zeph
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Flisespikking? Hva er det du mener? En grunn til at nivået forblir lavt her er at 70% av temaene som blir diskutert på dette forumet er "hvordan få sixpack? Jeg vil ikke endre kostholdet"

 

Det er de glade amatørers forum der vi (forhåpentligvis) lærer av hverandre. Hvis jeg var ute etter ekspertsvar hadde jeg spurt et annet sted. Og at du mener det er "lavt nivå" å lete etter vitenskapelige kilder istedet for å lene seg på "bøndene har spist krutt og løftet hester, det funket fint for dem", greit.'

 

Å deloade når du stagnerer er ikke rocket science, og jeg kan sette penger på at du ville fått den samme anbefalingen på fitnessbloggen eller nettsidene til bodybuilder-Tor.

Lenke til kommentar

La oss kalle det "common sense"?

 

Jeg forstår at en som er ny på området spør "morsomt", men når de samme spørsmålene gjentar seg etter et årkan det kanskje være en ide å spørre seg selv om man faktisk HAR interesse for det man driver med.

 

Om man ikke skal lytte til hva kroppen sier og bare basere sine handlinger på lest/tilegnet kunnskap, hvordan skal man da kunne lære seg selv å kjenne. Noe som er en av forutsetningene for å lykkes med trening?

Lenke til kommentar

De som fnyser av deloading er de samme folka som sier woah! når de kommer tilbake etter en ferie og er sterkere en før ferien.

At bindevevet blir like sterkt som vekten er ENESTE grunnen til at man må øke vektene progresivt.

Hadde ikke deloading vært noe kunne man ha blitt bodybuilder med en 10kg manual.

 

Om jeg og du har 150kg 5RM i benk etter 6 uker, og jeg deloader og begynner uke 1 på 130kg så bygger jeg like mye masse som deg med den vekten som du gjør med 155kg om du "fortsetter".

 

Trudde ikke det fantes tvil om at man burde bryte ned bindevevet så muskelbibrene tar belastningen igjen og kan reparere seg og vokse.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

For å gå over til noko heilt anna så har eg tenkt å prøva meg på periodisk faste. Storken fekk gode resultat med den metoden, skal lese meg gjennom tråden hans rundt IF/PF. No skal eg riktignok ikkje ta av så store mengder feitt, men om det er mogleg å unngå å legga på meg for mykje feitt framover så tar eg den. Eg er overbevist av resultata som er lagt ut på leangains.com

 

Færre måltid og sleppe å ete frukost er ein bonus oppi det heile.

 

Må få handla meg litt BCAA samt D-vitaminer.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Jeg syns PF virket interessant, men Storken ble så tynn av det at jeg lurer på om jeg skal bulke meg feit et år i strekk først.. :ermm:

Kor tynn du blir avheng av kva du legg ned i det. Eg har ikkje sett meg inn i korleis Storken gjennomførte det, men han hadde kanskje meir fokus på nedgang i vekt enn muskelmasse.

Om eg blir veldig tynn er jo det berre supert sidan det betyr at feittet forsvinn. Derifrå er det å kjøre på med styrketrening og bli stor!

Lenke til kommentar

Kanskje vi burde ha en sticky for hvordan man får six-pack? Så slipper man kanskje de 342 trådene som blir opprettet hver dag som omhandler det samme gamle spørsmålet.

 

Problemet er at alle egentlig vet hva som skal til, det er bare at alle vil ha det, men ingen vil flytte på seg for å få det.

 

 

Kardiotrening og kosthold = six pack, alle vet det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...