Jump to content
Sign in to follow this  
cheese doodles

Seagate eller Western?

Recommended Posts

Greit,

 

Kan være forskjellige meninger blant folk ang. hvilken som er best, men personlig synes jeg Seagate er best med tanke på ytelse/støy. Western Digital bråker, mener jeg da. Men som sagt, smaken er som baken.

Share this post


Link to post

Jeg er temmelig oppjustert på å anskaffe meg Seagate Barracuda´s harddisk, så om DU er intresert er harddisken min din for 800,- kan hentes i Trondheim.

Harddisken min ble kjøpt denne uken, den har kun vært montert i den nye pcen min, men hovedkortet fant den ikke uten s-ata driverne, som jeg ennå ikke har innstalert. Jeg har problemer med en krangel mellom minnebrikkene og hovedkortet, så jeg har ikke fått delt harddisken eller installert noe som helst, den er dermed ubrukt.

Share this post


Link to post
Hmmm, Seagate Barracudaen har lesetid på 8,5ms mens Western Digital har 8,9 ms. Vet ikke om du merker forskjellen da men. :tease:

Javel!

 

Så dere mener faktisk at Seagate harddisken ikke yter bedre enn Western harddisken?

Share this post


Link to post

Nei, WD skal ha bedre ytelse. Men merker ingen forskjell på min maskin. Har begge merkene på samme størelse. Og om det er noen forskjell så er den så liten at det ikke har noen betydning for oss normale brukere.

Lydmessig er barracusaen min litt bedre. Begge diskene er P-ATA og 120GB

Share this post


Link to post

min seagate er lang mindre bråkete enn wester. ingen av dem er lydløse. men pc'en har sluttet å vibrere etter at jeg fjerna western, og jeg slipper å gå med ørepropper heletiden.

Share this post


Link to post

Delvis offtopic:

Det er mange som spør om Barracuda vs. Maxtor, Barracuda vs. WDC, Barracuda vs. Hitatch, og så bortetter... .. og svært mange som liker tydelegvis mange som liker Barracudaen... Eg tolker det som eit teikn på at dei har gjort noko riktig..

 

Så til topicstarter, med fare for å verke som ein dust, les litt på kva som er skrive tidlegare.. For det er ikkje lite.. :)

Share this post


Link to post

Vel, jeg har andre erfaringer:

 

I 1999 kjöpte jeg en WD 20 GB - den var grei nok, men braakte sinnsykt etter hvert. Da den ble for liten byttet jeg den ut med en Barracuda 80 GB. Denne var jo veldig stillegaaende, men var tregere enn WD20'en!

 

Da jeg hadde hatt Barracudaen i ett dröyt aar, krasjet den imidlertid helt uten forvarsel. Jeg gikk selvfölgelig glipp av mye godsaker som ikke enda hadde blitt tatt backup av.

 

Jeg leverte selvfölgelig disken inn til reparasjon/garanti og fikk byttet den i en WD120 med flytende kulelager mot et par hundrelapper i mellomlegg. Denne disken er helt nydelig. Den er mye raskere enn Barracudaen og enda mer stillegaaende!

 

Min raad i dag er derfor: kjöp WD med Fluid Dynamic Bearing (FDB)-motor! Da faar du i baade pose og sekk!

 

Det var alt for i dag :cool:

Share this post


Link to post

hola !

 

jeg selv er jævli fornøyd med min Seagate Barracuda 7200.7 120 GB. stille, rolig og rask nok for mitt bruk, som er primært spilling og nett.

 

Epz.

Share this post


Link to post

For å gjevne ut litt:

 

Jeg har hatt EN hd som døde og tok med seg 200 GB mediafier i fallet, og det var en Seagate. (Ooooh.. hvilken statistisk relevant betraktning :p). Alvorlig talt tror jeg knapt du vil merke noen forskjell.

 

WD er kjent for å bråke en del, men også de utvikler teknologien sin kontinuerlig. Jeg bygde nettop en filserver med 4 X 200 GB WD disker. ("Gammel" type, ikke de nyeste med væskelager). Dette raidet lager MINDRE lyd enn min hybelkompis sine to WD 120 GB disker som er et par år gamle.

Edited by dostojevski

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...