Jump to content

highlander

Medlemmer
 • Content Count

  1244
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

5271 profile views
 1. Gjelder oss lenger golfturneringer, som jeg gjerne skulle sett på opptak. Fungerer å ta opp via Get sine bokser, men fungerer ikke på nett.
 2. Det stemmer, men dette er såpass gammel teknologi at det ikke finnes HDMI inn/ut på denne. Hehe.
 3. DN1080 blir i overkant av mitt budsjett - som er grunnen til at jeg så på en (brukt) DN1040, til ca 1500-2000kr~. Jeg er på ingen måte noen ekspert eller "hobbyist" når det kommer til høytalere, men av jeg kunne se, så har jeg: 4x satelitthøytalere som krever (max) 75w hver, 1x senterhøytaler som krever 75w og, 1x bass som krever 176w. Kan det stemme? Dette er Pioneer S-DV1000ST/SW, et relativt gammelt anlegg, men som fungerer.
 4. Takk for innspill! Har muligheten til å ta av lista og legge de bak her og, da bør det jo kunne bli pent! Jeg er kommet såpass langt nå at det som gjenstår er å få tak i en reciever. Har lett flittig på Finn etter en brukt Sony STR-DN1040, men det er ikke så mange av de i området. Noen som har noen gode tips til en ålreit reciever til en OK pris? Den skal utelukkende brukes på hjemmekinorommet, og trenger ikke å støtte alle mulige andre funksjoner.
 5. Flott tips! Bruktmarked er jeg helt åpen for, og KEF E305 var jo et glimrende eksempel uten å filleriste lommeboka. Har innebygde hyller i veggen bak sofaen som disse hadde passet fint til dersom det blir 5.1. Har du noen eksempler på tilsvarende produkter fra Dali/Klipsch? Jeg ser gjerne på enda rimeligere alternativer, dersom det finnes på bruktmarkedet.
 6. Takker for innspill så langt! Budsjettsmessig, så ser jeg også helst at det blir kablede høytalere i front. Har dere noen gode forslag til anlegg-på-budsjett som fungerer til noen som er helt blanke på lyd? Tenker at det muligens kan bli aktuelt å utvide til surround senere, men at det holder med stereo nå i førsteomgang. Er det nødvendig med en forsterker dersom en slik utvidelse skal være mulig? Som eksempel, så ser jeg Komplett har et hjemmekinosystem fra Onkyo, men dette er i utgangspunktet noe dyrt..
 7. Takk for det! Har du tips til et anlegg som kan passe bra inn her? Vi er ikke spesielt kresne på lyd, så det må ikke være størst eller dyrest. Vi har levd lenge med lydplanke på TVen i mange år, og hjemmekinoen er mer en blanding av lekerom for unga og litt kino-følelse for oss alle. Kunne eksempelvis sett for meg at jeg brukte en lydplanke og med to ekstra høytalere stående foran ved lerrete.
 8. Hei alle sammen, Jeg har akkurat fått satt igang snøballen for å få ferdig hjemmekinorommet, men jeg står ovenfor en liten utfordring. Jeg har illustrert problemstillingen på tegningen vedlagt, og spørsmålet er hvordan jeg skal få satt opp et lydanlegg her uten at det nødvendigvis må trekkes ledninger overalt. Jeg tenkte i utgangspunktet at jeg var lur som fikk installert TV, internett og strøm rett ved siden av der prosjektoren skal stå, men jeg tenkte da ikke på kabler til lydanlegg som naturligvis ikke kun kan stå bak sofaen. Forslag her? Får jeg løst dette på noen måte med trådløse høytalere, e.l.? Budsjettet bør helst ikke sprenges av noen løsning her, men jeg kan heller ikke leve på lyden som leveres av prosjektoren.. Takker for alle innspill!
 9. Fint bilde som fanger den "rolige kveldsfølelsen" ved sjøen. :-)
 10. Er jeg den eneste som synes dette er mer reaktivt enn proaktivt av en leverandør som, strengt talt, har markedsført seg selv som "av nerder, for nerder"? De burde, etter min mening, være bedre på å presse markedets priser, og ikke følge konkurrentenes - noe prismatching er.
 11. Hei folkens! Jeg har alltid vært glad i å ta bilder. Om det gjelder små detaljer jeg tilfeldigvis kommer over som er verdt å ta bilde av, om det er en pen kveldssol eller tilfeldige objekter som bare er i rett lys, så tar jeg alltid bilder, vel og merke med telefonen. Jeg har ingen erfaring når det gjelder tilpasninger på et kamera, så jeg anser meg selv som nybegynner. I tillegg har jeg god erfaring med editering av bilder i Photoshop, og dette er noe jeg har drevet med lenge. Grunnen til at jeg nå virkelig vil gå inn for dette, er fordi jeg akkurat er blitt far og jeg vil kunne ta bedre bilder enn hva jeg kan i dag med telefonen (tross at jeg har en Pixel 2), f.eks. ta bilder av objekter i bevegelse, ta bilder av objekter i lavt lys, etc. Jeg vil hovedsaklig bruke kameraet til bilder av sønnen og hans progresjon og aktiviteter, men også utendørsaktiviteter som fjell- og skiturer, natur, objekter og kanskje gode bilder om natten? Problemet er at jeg ikke helt klarer å kartlegge hvilken kamera jeg skal ha, og hvilken linse jeg trenger. Tanken er at jeg kan kjøpe et kamera som er godt nok for en nybegynner, men som er intuitivt å lære seg, samtidig som det gjør det enkelt å forstå hva slags type endringer man gjør, hvorfor og til hva. Jeg tenker at jeg godt kan gå for en linse som er "god nok" til alt, så kan jeg heller utvide med flere linser jo bedre jeg blir og når jeg kanskje lærer meg å se behovet av det. Det andre problemet er at jeg ikke vil bruke alt for mye penger før jeg vet at dette faktisk er noe jeg vil trives med. For alt jeg vet, så kan det hende jeg ikke ønsker å ta bilder på noe annet nivå enn med telefonen, selv om ønsket er der. Mulig dette er utrolig vanskelig å svare på, men jeg håper jeg kan få noe hjelp! Budsjettsmessig ser jeg for meg et sted mellom 7 000-10 000. Strekker meg kun til 10k dersom det er ytterst nødvendig og man får teknologi/ekstra holdbarhet som er verdt å betale for. Jeg ønsker meg jo noe som skal holde en stund. Størrelsesmessig kan det også fint være større enn et kompaktkamera. Jeg bruker ofte sekk, så å bære med meg kamera i sekk/bag gjør ingenting. På forhånd, takk for alle svar!
 12. Hei, Som en gjennomsnittlig nordmann, med noe høyt boliglån (og et ønske om å planlegge fremtiden litt), så har jeg irritert meg over betegnelsen og bruken av ordet "normalrente" i flere sammenhenger uten kontekst. Øystein Olsen og Per Valebrokk snakket senest om dette i Valebrokk og Co-podcasten hvor de tok for seg Olsens siste årstale og dens innhold. Hva er egentlig et "normalrentenivå", og hvor høye renter kan vi se for oss fremover? Han sa bl.a. under podcasten at "rentenivået ikke vil være normalisert innen en treårsperiode", og at vi "feier oss" etter sentralbanken i USA, men hva innebærer egentlig dette, og hvor høye renteøkninger over tid vil vi måtte forvente? Hvordan ser et hypotetisk rentenivå ut om 3, 5 og 10 år med en forutsetning om at økonomien er stabil (jada, vi vet alle at den ikke alltid er det ).
 13. Skulle også gjerne sett at den var raskere. Min er også utrolig treg, til tider, og kameraet er upålitelig. Kunne tenke meg å bytte over til Pixel 2/Pixel 2XL, men det er et problem at de ikke selges i Norge. Jeg betaler heller ikke prisen Multicom skal ha for de.
 14. Ikke direkte men samboeren sin fungere i beste velgående. Pixel XL ligger nå på en veldig OK pris: https://prisguiden.no/produkt/google-pixel-xl-32gb-277172 Godt observert. Det var da veldig billig. Er det noen spesifikk grunn til dette?
 15. Jeg bruker fortsatt min. Etter 8.0 ble jeg nødt til å bytte fra OpenGL (Default) til OpenGL (Skia) som visstnok var noe av roten til treghetsproblemene mange opplevde etter 8.0. Jeg er vel og merke på leting etter en erstatning, men jeg kommer til å fokusere på en telefon med godt kamera som ikke tar knekken på lommeboken denne gangen. Jeg antar, dog, at jeg må vesentlig opp i pris i forhold til 5X.
×
×
 • Create New...