Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Jungelboken:

Veldig bra film! CGI er jævlig bra og den leverer på humor, nostalgi og ikkje minst en god porestasjon fra både gutten, men også stemmene.

Musikken kunne vært litt bedre gjennomført mener eg. Da den er så fengende i tegnefilmen at den forsvant litt her. litt trist. 9/10

 

Ellers var dette årets beste hollywood film

 

Captain Ameirca 3: Civil war: Marvel klarer å levere igjen å igjen. Dette er den beste av de 3 Captain America filmene. Mine favoritter i marvel univserset er Guardience of the galaxy, Avengers, Iron man, Captain America Civil War, Captain america Winter soldier, Ant Man, Iron Man 3, Thor...

Da er dette en god film vil eg påstå! Marvel skuffer aldri meg. Selv om de ikke leverer like gode filmer vær runde, så leverer de filmer i høyt nivå som bestandig er underholdende. 8/10

 

Batman vs Superman: Forferdelig film. Kjedet meg igjennom hele. Første 10 minuttene trodde jeg på filmen. Den åpnet sterkt, men etter der ville eg egentlig bare gå fra kinoen. Ingen ting med historien trodde jeg på, ingen ting hang på grep og dette må være tidenes værste plott twist. Badguyen spiller helt grufult og ikke engang tolkningen til Afleck får filmen til å heve seg (selv om eg personlig likte han som Batman).  2/10

 

Wild tales: morsom og brutal liten sak. anbefales selv om 2 av historiene var kjedelig levde dem andre opp til hypen

 

7/10

Endret av Underisen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gaspar Noe's Love (2015)

 

aHvbwEv.jpg

 

Alltid spennende når denne fyren kommer ut med ny film, denne når ikke helt opp til Irreversible og Enter The Void men det var en temmelig god film syns nå jeg. Dette kan vel nesten kalles pornofilm fra en en regissør som er kjent for å tøye grenser å gi balle i hvem han fornærmer.

 

Filmen handler om Murphy som bor i Paris sammen med dama Electra, da de inviterer naboen over for en threesome får det drastiske konsekvenser for forholdet.

Denne er, akuratt som de andre filmene hans så har denne også helt fantastisk cinematography, er noe helt spesielt med denne stilen han bruker når han lager film. Love kan være noe lang trukket for de fleste men jeg blir helt fanget av filmene hans.

 

Helt klart ikke for alle men liker du Irreversible og Enter The Void kan denne være verdt å sjekke ut. Så den ikke i 3D så kan ikke uttale meg om det.

 

8/10.

 

 

Lenke til kommentar

Thor

Da jeg så denne første gang kjente jeg ikke fyren eller universet hans noe særlig, så filmen ble sånn passe underholdende. Men siden den gang har han vært med i to Avengers-filmer og fått enda en egen film (Dark World), og en tredje film er på vei (Ragnarok). I tillegg har jeg lest en god del tegneserier basert på Thor (riktignok den nye, kvinnelige Thor, men likevel), så tenkte det skulle bli interessant å se denne filmen om igjen. Og det ble det, helt klart. Denne gangen var det mye mindre forvirrende, jeg ante hvem karakterene var, og selv den greia på slutten er jeg godt kjent med fra tegneseriene. Dette gjorde at jeg likte filmen mye bedre enn før. Det er nok ikke den beste Marvel-filmen, men langt fra Iron Man 3. Liker heller ikke Dark World noe særlig, men gleder meg mye mer til Ragnarok.

Vurdering: 8/10

 

 

Superman 3

Etter floppen Batman v Superman tankte jeg å se en bra Superman-film igjen, og valget falt på denne perlen. De første er nok regnet som de beste filmene, men denne er sterkt undervurdert. Richard Pryor var en svært dyktig komiker og skuespiller, og han stråler i denne filmen. Et lite minus (om man kan kalles det) er at dette naturligvis tilfører filmen mye mer komedie enn de to første. Men hva så? Superman 3 er ment å være en film som passer alle, om de er åtte eller åtti. En "Making of" dokumentar på platen forklarer dette ganske grundig, og gir et nytt lys over selve filmen, og hva de faktisk prøvde å gjøre. En ting er at Lois Lane bare er med i noen få scenener, og er "erstattet" med Lana Lang. Dette kan se litt rart ut, men er gjort for å vise en helt annen Clark Kent enn fra de forrige filmene. I de to første er Clark Kent "den nye fyren" som sliter med å passe inn, mens i Superman 3 drar han tilbake til Smalleville og tilbringer mye tid med en dame han har kjent siden han var barn. Det gjør at de har et helt annet forhold enn Clark og Lois, og tilfører filmen en annen kjemi enn de to første. Hva gjør man ikke for å fornye seg? :)

Vurdering: 9/10

 

Litt uinteressant trivia:

- Ser ungen foran fotoboksen kjent ut? Han spilte faktisk den unge Clark Kent/Superman i Superman 1. Han som løfter bilen.

- Og hvorfor en fotoboks? Ganske enkelt fordi de har brukt en telefonkiosk i to filmer allerede, og ville gi seerne noe nytt.

- Både kjemikaliebygningen som holder på å eksplodere og brannene er ekte nok. Bygningen er i virkeligheten en bensinstasjon de fikk leie. Ganske interessant, fordi brannene de satte i gang var svært farlige. Faktisk så farlige at...

- ... brannfolkene i filmen som prøver å slukke er ekte brannmannskap. De måtte være til stede i fall noe gikk galt, så hvorfor ikke gi dem en rolle i filmen?

- Skurken i denne filmen er ikke direkte "ond" på noe som helst vis. Dette er på grunn av skuespilleren. Han mente at om man skal klare å spille en ond karakter overbevisende, må man ha ondskap i seg man kan ta av. Dette er det heldigvis de færreste som har, derfor spiller han en noenlunde snill skurk. Om dette stemmer kan jo diskuteres, men han gjør absolutt en bra jobb.

- Datamaskinen på slutten ble laget i virkeligheten, og ble sprengt i virkeligheten. Eksplosjonen du ser på slutten av filmen er derfor ekte nok.

Lenke til kommentar

Captain America: Civil War

 

Jeg gledet meg virkelig til denne filmen. Ungene og jeg har for vane å gå på kino og se marvel filmer, star wars, fantasy og alt annet som er av interesse. Benket oss til med popcorn og var klar.

 

1,5 time ut i filmen begynte jeg å kjede meg, joda enkelte ting var kult, men jeg merket at tankene begynte å vandre.

Jeg tenkte på helt andre ting en jeg pleier når jeg ser en Marvel film. Hva jeg skulle gjøre dagen etter, planlegge ting på jobb osv.

Filmen fikk ikke tak i meg helt enkelt. Jeg har sett alle Captain America og Avengers filmene, og har likt dem alle. (stort sett)

Men denne filmen var en nedtur. Jeg kjedet meg.

 

Siste halvtimen var bedre, men det veier ikke opp de 2 timene jeg kjedet meg.

 

Gleder meg til neste Guardians jeg.

 

2/10

Endret av primatet
Lenke til kommentar

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

 

Fikk endelig satt meg ned å sett denne og ble positivt overrasket. Kjekt å få et møte med de gamle Star Wars karakterene samt nye. Plottet er simpelt og det føltes egentlig mer ut som en remake av New Hope, for den nye generasjonen kansje? De har veldig mye å bygge videre på her å gleder meg til neste film.

 

Kylo Ren som er main villain i denne var helt OK, skal mye til for å slå Vader av den tronen men, skal ikke si noe mer uten å spoile.

Lyd på Blu-Ray var fantastisk og behagelig. Ingenting å si på bilde heller.

 

8/10 - vil anbefale til selv de som ikke er Star Wars fans fra før.

 

 

Satte på Star Wars IV - A New Hope med det samme

 

Dette er uten tvil en av mine favorittfilmer. Den klassiske Good vs Evil. Darth Vader som garantert er en av de beste villains i en film noensinne. Alec Guiness er helt fantastisk som Obi Wan, litt skuffet da jeg fant ut han egentlig ikke likte Star Wars serien, usikker på om dette er sant dog.

For å ikke nevne effektene som er imponerende, selv nesten 40 år etter den kom ut.

 

En film jeg gleder meg til å sette på hver eneste gang. Jeg har faktisk sett filmen, spolt tilbake å sett den med commentary av George Lucas & co.

 

10/10.

Endret av Schneiderlin
Lenke til kommentar

Captain America: Civil War

 

For å få to ting unna: "han" gjør en strålende jobb her. Ble svært imponert selv. Dere vet hvem jeg snakker om hvis dere har sett filmen eller traileren. Den logiske helt mot helt-kampen er helt klart noe av det beste MCU har fått til, og en god grunn er nettopp "han der".

 

Så til en litt mer seriøs anmeldelse. Plottet begynner rimelig bra, og dreier seg kort sagt om at superhelter er for farlige. Avengers har reddet verden to ganger allerede, og de har gjort mye rart hver for seg. Men hva skjer den dagen de blir slemme? Dermed blir de tvunget til å registrere seg og jobbe for FN, eller pensjonere seg. Tony Stark godtar dette ganske kjapt, men Captain America... not so much. Burde kanskje ikke være en spoiler i en film som heter Civil War. :p Personlig elsker jeg superhelt-historier som dreier seg om alt annet enn superkreftene direkte. Vi har sett Avengers denge Loke, en drøss aliens og Ultron, og vi har sett de fleste denge folk hver for seg. Å bare repetere dette blir fort kjedelig. Jeg synes nettopp derfor at det er interessant når de våger å gjøre noe helt annet, og heller fokusere mer på problemet med å la folk med superkrefter løpe rundt fritt. Batman v Superman prøvde også på dette, men feilet dessverre fullstendig på omtrent samtlige punkter. Cap America 3 gjør en bedre jobb, men er dessverre ikke helt feilfri, den heller.

 

Et av de største problemene med denne filmen er at jeg ikke ante hvem selve skurken var før helt på slutten. Det er jo ikke helt bra, spesielt ikke siden han var med i store deler av filmen. Problemet (for meg) er at han som spiller skurken og han som spiller Winter Soldier er alt for like, og jeg klarte ikke å se forskjell på dem. Sært problem, vet det. :p Vi har jo også samme problem som de fleste crossoverne, som Godzilla vs King Kong, Freddy vs Jason, Aliens vs Predator og så videre. Hvem skal vinne? Captain America? Iron Man? Hvis en av de vinner, blir fans av den andre skuffet. Hvis ingen vinner blir alle skuffet. Hvis begge to vinner blir filmen ganske meningsløs. Hvordan løser man noe sånt, og på en troverdig måte alle kan være fornøyd med? Aner ikke om det er mulig, men personlig likte jeg slutten her veldig godt. Er ikke mange måter filmen kunne ha sluttet på som gjorde at jeg satt igjen og var fornøyd, men det klarte de faktisk. Imponerende. Jeg liker også at en stor del av filmen handler om Captain America mot Iron Man (og en del Avengers på hver side, så klart), men vi får aldri følelsen av at den ene er den slemme her. Begge har absolutt gode grunner til å handle som de gjør. Jeg skjønner godt hvorfor Iron Man godtar registreringen, men også hvorfor Captain America ikke gjør det. Hadde jeg vært en superhelt og blitt nødt til å slå meg sammen med en av dem aner jeg ikke hvem jeg ville blitt på lag med. Sannsynligvis Captain America, men det ville blitt et veldig vanskelig valg. Iron Man vil la folk føle at de er trygge, men det grenser mot en politistat. Captain America vil at alle skal være frie, men hva med folk med heller dårlig hensikt? Hvis valget er å bure inne både en morder og sivil, eller slippe ut begge, hva ville du valg? Kan vi bure inne en sivil for å beskytte andre mot en morder? Eller kan vi la en morder gå løs for å unngå å bure inne en sivil?

 

Et annet stort problem i sånne filmer er at det fort kan bli alt for mange karakterer å holde styr på. Spider-man har feilet med dette to ganger allerede, i Spider-man 3 og Amazing Spider-man 2. Avengers: Age of Ultron var også nær ved å feile på dette, og Cap 3 har enda flere karakterer å holde styr på. Men kanskje det er nettopp derfor dette er en Captain America-film, og ikke Avengers 3. Filmen fokuserer mest på ham og Iron Man, og alle de andre er stort sett bare med i bakgrunnen. De to nye karakterene har bare noen små scener hver (som de gjør en fantastisk jobb i), men det føles relativt naturlig å ha dem med, og vi får vite nok om begge til å vite det man trenger for å nyte dem. De andre har vært med før, så vi er allerede godt kjent med dem. Scarlet Witch og (kanskje spesielt) Vision hadde litt for små roller i Avengers: Age of Ultron for min smak, men de får begge en mye større rolle denne gangen, uten at det trekker for mye fokus fra hovedplottet.

 

Sorry, dette begynner å dra på litt. :p Filmen har absolutt mye bra, og en del actionscener er veldig underholdende. Dessverre kommer høydepunktet ca en og en halv time inn i filmen, så da selve klimakset er over, er det fortsatt nesten en time igjen av filmen. Jeg skjønner at noen kan gå lei på dette tidspunktet, og selv jeg kjedet meg litt på slutten. Men til gjengjeld tar det seg opp igjen etterhvert, om en ikke i nærheten av en viss scene på en viss flyplass. Det trekker også litt ned at scenen etter rulleteksten føltes helt meningsløs. I stedet for å "talk about the Avengers initiative..." satt jeg og klødde meg i hodet, og ikke ante hva poenget var. Kjipt. Det samme gjelder cameoen fra Stan Lee. Hva var vitsen? Er de lovpålagt å tvinge inn en cameo fra ham i hver jævla film de lager? Å ha en cameo av ham i Iron Man eller Thor var morsomt nok, men det holder nå. Samme gjelder en scene på slutten av rulleteksten. Jeg sitter ikke og ser en hel rulletekst bare for å se Avengers sitte på kafé.

 

Vurdering: 7/10 Absolutt verdt å se for fansen, men litt for lang, og mangler en bra bad guy. Til gjengjeld lover det svært bra for Avengers: Infinity War (Part 1 kommer i 2018.)

Lenke til kommentar

post-388664-0-15615700-1463277022_thumb.jpg

London Has Fallen (2016)

Heldigvis ikke en film om den nye ordføreren av London. Helt grei action, fullstendig plankekjøring, du vet akkurat hva du får, og du har sansyneligvis sett omtrent nøyaktig samme filmen før, bare i en annen setting. Når det er sagt så er grunnen til at folk ser slik filmer at de liker action og spenning.

5/10 - London bridge is falling down, falling down, falling down...

Endret av misanthrope
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Kylo Ren er jo bare en sutrete emo-gutt.

Palpatine er en sutrete emo-gubbe...Skeletor ville spidda han på sin havoc-stav a la Cannibal Holocaust :p

Lenke til kommentar

post-143223-0-13722800-1463795665.jpg

 

United

 

Denne filmen er bare så konge, fleste sier den er dritt men for meg er dette en skikkelig guilty pleasure, kansje fordi jeg holder med United i tilegg. Jeg så denne filmen for første gang i 2003 da den kom ut, da var jeg 11 år å har fortsatt den samme dvden som jeg er nødt til å se i ny å ne.

 

Jeg og dama skulle se en film her en kveld, hun lurte på hvilken, da jeg sa 'United' bare ristet hun på hodet. Men hun endret fort mening å endte opp med å like filmen. Gjerne ikke for folk som holder med Liverpool etc, men hvertfall en film for de som ikke liker fotball. Klisjeer har den uten tvil, men hvem bryr seg?

 

8/10.

Endret av Schneiderlin
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

"litt skuffet da jeg fant ut han egentlig ikke likte Star Wars serien, usikker på om dette er sant dog"

 

Det stemmer , han ble lei av at mesteparten av f.eks fanmail handlet om SW (samme skjedde nok med Joseph Wiseman aka Dr No)

 

Tenk deg at du er skuespiller og blir mest kjent for en rolle selv om du har spilt i 10-talls filmer , f.eks Connery ble oppgitt da han skulle promotere andre filmer enn 007 og det eneste media ville snakke on var 007. Dette kan jeg i grunnen forstå.

 

Til syvende og sist var bare SW en jobb for Guinness , on to the next osv.

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Non-Stop 2014

 

Fint med hijack film igjen, minner litt om airport filmene.

Mye detaljer oppfinnsomt  engasjerende. Har en litt ny vri, mye technologi, mobil textmeldinger.
Thriller var bra, her la det opp til å jisse, og det ble uventede ting som skjedde. Bra musikk.
Mange involverte, mye å lure på. Mye man kanskje aldri får svar på, men som kan ha en betydning

som ikke er lett å se med en gang.
 

Ikke helt business class, men bra ok likevel.

7/10

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

X-Men: Apocalypse

 

Enda en superheltfilm som ikke helt forstår hva det som gjør film bra. Det er ikke karakterene i seg selv. Det er ikke plottet. Det er ikke effektene. Det er ikke musikken. Kort sagt er det ikke noen enkeltbiter. Det som gjør en film bra er det vi sitter igjen med når alt er blandet sammen. Marvel-filmene har skjønt dette. Spider-man skjønte dette. X-Men... not so much.

 

Plottet her er så intetsigende som det kommer. Eldgammel mutant dukker opp og truer med å ødelegge verden. Det er alt. Men hadde han faktisk prøvd skulle jeg ikke klaget, men i store deler av filmen bare surrer han rundt og gjør ingenting. Jojo, en og annen by blir rasert for å vise hvor sterk han er ment å være, men ellers gjør han fint lite. Heltene på sin side surrer også rundt og gjør lite annet. Med tanke på at dette er den sjette X-Men-filmen burde man vel bli ferdige med origin-historier snart (spesielt for karakterer vi allerede kjenner til), men neida. Sleng på noen til. Wolverine er populær? Gi ham en cameo. Scenen med Quicksilver i den forrige var populær, så selvsagt har vi en ny her. Like meningsløs eye candy som den forrige. Kanskje enda verre denne gangen.

 

Dette er heldigvis ikke en katastrofe på linje med Fantastic Four og Batman v Superman, men det er ikke langt unna. Ikke én eneste gang gjennom hele filmen følte jeg noe som helst for noen av karakterene, og selv om Apocalypse ødela en hel by ga jeg blaffen. Noen hundre tusen døde nok, men pytt. "Tens of thousands" døde på Arrow nylig. Been there, done that. Får like lite konsekvenser, regner jeg med.

 

Vurdering: 5/10 Begynner å holde nå. Fortsatt helt grei som ren hjernedød underholding, men er på grensen.

Lenke til kommentar

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the shadows

 

Spar pengene og bli hjemme.

 

Vurdering: Nei

 

:p

 

Litt lengre anmeldelse:

 

Jeg hadde lave forventninger til den forrige filmen av mange grunner, og dessverre levde den ned til forventningene. Den begynte å ta seg litt opp på slutten, men bortsett fra dte var det rent møl. Denne gangen lovet traileren mye bedre, og det så ut som om Michael Bay hadde lært. Traileren viser en rekke fan-service, flere karakterer fra tegneserien, en mye bedre fiende enn forrige gang, og selv Shredder så ut til å være ganske badass denne gangen. På toppen av det hele hadde vi Stephen Amell som Casey Jones. Han gjør en rimelig bra rolle som Oliver Queen i Arrow, så han som Casey Jones kunne ha blitt konge. Hva kunne gå galt?

 

Alt, tydeligvis. Filmen er 100% bullshit fra start til slutt. Jeg satt til tider og skjemtes på vegne av Stephen Amell. Hvor dypt må han ha sunket for å godta å bli med på dette mølet? Leste han manus først, eller tok han en og en scene når han hadde tid, og håpet på det beste? Var han så desperat til å komme til Hollywood at han ble med i hva som helst? Tror Hollywood-karrieren hans er rimelig død nå. (Hvor stor sukess har Megan Fox hatt etter Transformers og TMNT? Null? Bingo.) Det er fint lite som gir mening her. Faktisk er det vanskelig å finne en film mellom alle plotthullene. Husker du Fast & Furious, der de hoppet ut av fly med fallskjerm på bilene? Tenk deg en sånn scene i starten av filmen, og gjør det verre og verre hele veien. Hvert femte minutt spør du deg selv hvordan det kan bli verre enn det allerede er, og de svarer de med glede noen sekunder senere. ("Nå kan det vel umulig ble verre?? .... joda...") :p

 

Med andre ord: Ikke kast bort penger på dette makkverket. Se heller den første i reprise. Den er også ræva, men likevel bedre enn denne. Og bare så det er sagt har jeg vokst opp med skilpaddene og har vært hektet på den pågående serien fra Nikolodeon fra starten. Jeg er en stor fan av skilpaddene og gledet meg stort til denne filmen. Traileren lovet også meget bra. Men igjen, gjør det selv en tjeneste og dropp denne filmen. Det er ikke verdt det.

Lenke til kommentar

Her er Harold (2014)

 

Fikk litt sånn "Halvveis til Haugesund" vibber av denne her. Hadde endel fellestrekk . Mann på villspor med bil i periferte områder, møter jente, forviklinger  osv
Og trøtte omgivelser og felespill. Og så IKEA da, æsj det er jo rene skjellsordet.

Jo det var nok  et slags poenger og morsomme innslag. Men det være griseprat, ja man syns vel det.
Der var egentlig mye som var urealisitisk konstruert her. Men kanskje det var med å gjøre det mer interessant. Urealistiske relasjoner.

Hadde ventet det litt bedre, men kunne vært verre også.

5/10

Endret av Delvis
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...