Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

The Book Thief 2013

 

Ble positivt overrasket. Hadde hørt mye negativt om denne. Ikke nødvendigvis at det var en direkte dårlig film, men at den hadde store svakheter og alt for sentimental og "pen". Og dette er jeg enig i. Den går fullt og helt inn for å røre deg, få deg til å føle med Liesel og de andre. Kjipe personer er kjipe, i utgangspunktet kjipe mennesker viser seg å være gode på bånn, og de gode personene er gode. Av det siste har vi Hans og Rudy, av det andre Rosa og av det første Franz. Det er en så gjennomført film, at det blir ganske platt, sentimental og grunnløst. Men den toucher mange interessante ting som for eksempel forskjellige folks skjebner (Rudy som bare vil løpe men som blir rekruttert til elitetrening, Hans som er god og snill men som må i krigen, Liesel som er datter av en kommunist men som allikevel går med ungjenteuniform), og den har flere fine detaljer (Liesels uniform, propagandaplakater). Noe som irriterer meg mest er fortellerstemmen. Det skaper en overnaturlig side ved historien som gjør resten mindre troverdig. Samtidig kommer denne fortellerstemmen med mye kvasifilosofiske betraktninger som bare blir platt. Den fisker etter tårer, mot slutten føler jeg meg nesten pliktig til å felle en tåre, men jeg klarer det ikke.

 

Det er synd at historien skusles bort, men som sagt jeg ble noe positivt overrasket. Totalt sett, er det dog skuffende.

 

6/10

 

Veronica Mars 2014

 

Jeg var en av mange som først oppdaget serien når den gikk i reprise, og jeg likte den. Godt. Og jeg liker denne filmen. Godt. Men jeg tror nok at den passer best for de av oss som har sett serien og likte den. Det er så mye referanser til tv-serien, at den ikke passer for folk som vil ha en introduksjon. Men som en fortsettelse av tv-serien (og det er det, det er ingen avslutning), fungerer det veldig bra. Historien/mysteriet er ålreit, Veronica faller tilbake til gamle synder, Logan er sjarmerende på sin måte, Dick er... vel, han er fortsatt Dick. Det er to ting som irriterer meg mye. For det første: Behandlingen av noen biroller. Særlig Mac og Wallaces tilstedeværelse fremstår som pliktløp. Det er hyggelig å se dem igjen, men de er ikke særdeles viktige for historien. For det andre forblir sidehistorien tilknyttet Neptunes nedadgående spiral i forhold til kriminalitet og korrupsjon aldri mer enn en sidehistorie hvor det er mange løse tråder som forstyrrer hovedhistorien. Begge disse to punktene gjør at helhetsinntrykket faller noe. Men Kristen Bell spiller Veronica som om det var ti år siden, Jason Dohring som Logan likeså.

 

Alt i alt er filmen et hyggelig gejnsyn med et univers jeg ble fascinert av som det er synd ikke fikk en ordentlig avslutning. Filmen er heller ikke en tilfredstillende avslutning. Jeg håper vi får mer.

 

7/10

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pain & Gain. Bays nyaste er eit gigantisk gjørmebad i det den Hollywoodklassiske regissøren i vill kokainrus badar seg i alle formar for trash og dårlig smak. Her pøsast det på med patriotiske, mildt-sagt-horrible-og-überkleine voice-overe dei stereotypiske pappfigurane av nokon karakterar konstant lirer ifrå seg. Jesus, kvasikristen moral og den amerikanske drøymen hyllast utan pause eller mellomrom. Bileta er pompøse som berre faen, ei samansmelting av Bays klassiske musikkvideo-look og ein arthouse-aktig kunstfilmrunkande utsjånad med Spring Breakers preg. Og veit du kva, eg elskar det. Heile filmen er eit einaste kaos av latterlige figurar og ei suppe av absurde situasjonar. Men for ein gong skuld så kjenst det både parodisk, ironisk og satirisk. Bay kan umulig meine noko av det her seriøst, i så fall er han dette millenniumets svar på Ed Wood. Og uansett kva du måtte meine om den ironiske bevisstheita til Pain & Gain, kan du i alle fall ikkje nekte for at filmen er to timar med knall underholdning. Humoren treff kanskje ikkje alltid like godt, men bortsett frå det er dette ein prakteksemplarisk actionfilm som dyrkar halvnakne modellar og slow-mo overdrivingar til det ekstreme. Pain & Gain er dessutan ein helt sprø, samt surrealistisk film utan form for begrensningar. Den nyttar seg til og med av eit par artige metagrep, sånn innimellom. Og til slutt, summerast denne kaotiske kollasjen av ein briljant underholdningsfilm opp med eit herlig-upolitisk-korrekt bodskap ala: det einaste desse bodybuilderane gjorde feil var at dei ikkje jobba hardt nok aka at dei var for dumme til å oppnå all den fabelaktige lukka den amerikanske drøymen har å tilby. Ahh, Michael Bay ass <3

Lenke til kommentar
Captain America: The Winter Soldier (2014)

 

Mye bedre dette enn jeg hadde forventet. Kanskje i overkant speculative og hard, men høyt nivå og fin på 3D.

Ikke noe kjære mor her. Respekten for liv var tydeligenvis lik 0 på begge sider får man si, man plaffer ned folk uten å blunke. Spesielt de "tøffe" kvinnfolka som spiller roiller, er flinke på det liksom.

 

Uvanlig å se Robert Redford i sånn type film, men så ut som det fungerte det også.

Har ikke sett første filmen, og en bør kanskje det for å skjønne helt sammenhengene? Ser ut som mange mener at oppfølgeren er bedre enn forgjengeren. Det er jo ganske sjeldent.

Her var hvertfall extrem halsbrekkende action og fart hele veien for de som liker det.

 

7,3/10

 

 

 

 

Lenke til kommentar

Veldig fornøyd med Captain America: The Winter Solider personlig. Stor fan av Ed Brubaker-serien rundt The Winter Solider som filmen mikset inn i filmen til å gjøre den litt som en klassisk konspirasjonsthriller satt i Marvel-universet. Regien er ganske bra, spesielt med tanke på flere av slåsskampene er så utrolig mye bedre koreografert enn hva jeg hadde forventet meg (ikke på nivå med The Raid, men for en amerikansk blockbuster med PG-13 så er det bra).

 

Chris Evans gjør den beste rollen jeg har sett han gjøre. Antony Mackie treffer godt i rollen som Falcon, spesielt hvordan de har plassert inn karakteren på denne måten i filmuniverset. Robert Redford passer veldig bra inn i filmen, og er en karakter som føles genuin både i materialet og skuespillerens rolle (fremfor en skuespiller som er der bare for en rask pengesum, eller manusforfattere som måtte skrive inn en ekstra kjent skuespiller). Personlig synes jeg også å sette Steve Rogers (Evans) sammen med Black Widow (Scarlett Johansson) i mesteparten av filmen fungerte svært godt. Samuel L. Jackson får endelig en ordentlig rolle som Nick Fury, som er på tide, og svært passende med hva denne filmen handler om. Generelt er rollegalleriet det beste til en Marvel-film så langt utenom Avengers.

 

Enkelte ting trekker ned litt, som logikken i at Cap ikke får hjelp fra flere venner. Spesielt en spilt av Jeremy Renner som ville vært mest logisk å hatt med i en så stor S.H.I.E.L.D.-film som Captain America: The Winter Solider. Selvfølgelig om man hører på hva Marvel sier angående det, så er det lettere å forstå hvorfor. Allikevel at filmen ikke forteller dette blir et minus for min del som en seer av denne filmen.

 

Med tanke på hvordan denne filmen vil påvirke resten av filmene og serier (ihvertfall Agents of S.H.I.E.L.D.) i Marvel-universet så kommer dette fram som en film som ikke bare overgår forgjengeren veldig mye. Men også er en film som viser fram at Marvel-universet er så godt sammensatt.

 

Ekstra kult med en god oppladning til Avengers: Age of Ultron og neste Captain America-filmen i hver sin sekvens i rulleteksten til filmen.

 

8/10

Endret av Maury
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Næh. Han tenkte nok på House of Flying Daggers. Men det finnes masse martial arts filmer med blinde karakterer, både enn og kvinner.

 

Den med Rutger Hauer er forresten Blind Fury, og en remake av Zatoichi Challenged, film #17 i verdens beste filmserie om den blinde massøren og sverdgeniet Zatoichi. Krem, krem og enda mer krem.

 

ja , og hadde Bruce Lee ikke tatt kvelden så tidlig så hadde han oxo spilt Zatoichi (det ble tatt bilder/kostymeprøver mht forskjellige rollefigurer)

 

Man of Iron og Chinese Hercules er gode oxo.

Lenke til kommentar

Ble laget en Zatoichi-remake for noen år siden med ei dame i hovedrollen (Kun kalt 'Ichi'). Den er helt grei.

 

Shochiku prøvde seg også på en kvinnelig Zatoichi-konkurrent på slutten av 60-tallet med 'Crimson Bat'. Det ble med 4 filmer, noe som kanskje er like greit -- Rimelig middelmådige greier.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-105082

Ja, og jeg har minimalt med dårlige erfaringer med kung fu-filmer fra 60- og 70-tallet. Tvert i mot. Jeg tror 98% av det jeg har sett har vært bra (som regel JÆVLIG bra), mens jeg kommer over en middelmådig film en gang annenhvert skuddår eller noe sånt.

 

Altså, slutten av 60- og hele 70-tallet er gullalderen til kung fu-filmer, og det er en grunn til akkurat det.

 

Mmm, Mystery of Chessboxing, The 36th Chamber of Shaolin, Five Deadly Venoms ...... Mye bra.

 

Lenke til kommentar

Mmm, Mystery of Chessboxing, The 36th Chamber of Shaolin, Five Deadly Venoms ...... Mye bra.

 

 

Mye bra er en underdrivelse av dimensjon ukjent. Mengden helt ekstrem fetehet fra bare Shaw Brothers Studios alene er jo helt vill. Film på film på film med kung fu-gull. På midten av 70-tallet fikk man til og med servert The Legend of the 7 Golden Vampires, et sammarbeid mellom Hammer (Horror) som var på vei nedover og Shaw Brothers som var på vei oppover. Horror og kung fu i en skjønn, og mildt sagt absurd forening, toppet med Peter Cushing(!!!), David Chiang og Julie Ege.

 

LEGEND-OF-THE-7-GOLDEN-VAMPIRES.jpg

 

 

Anbefales for folk med et par skikkelige baller.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Vel , har man sett Cleopatra '63 eller Ben Hur '59 så vet man sånn cirkus hva man kan forvente av Attila '54 da de er produsert samme periode ;)

 

Legend of a fighter 4.5/6 , handler om martial arts legenden Fok Yun Gap fra barndom til voksen (lagd flere filmer om han , f.eks Fist of Fury er løst basert på han mht teorier om hans død)

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

LOAF (1982) høres interessant ut. Så du den dubbet til engelsk eller på "orginalspråk"? Jeg skriver med tødler fordi de også vanligvis er dubbet til kinesisk/kantonesisk i etterkant uansett. En IMDB review sier det er en av de beste i sin genre..er det type "chop sockey" kung-fu? Der alle slåssescenene er så gjennomkoreograferte at de ser ut som de følger en metronom?

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Når det er prat om Yuen Woo Ping må jeg få legge til at True Legend var en stor skuffelse. Den var ikke dårlig, bare ikke veldig god. Men til tross for dette ser jeg veldig frem til Crouching Tiger, Hidden Dragon - The Green Destiny, dog med skeptiske øyne. Men jeg håper at Yuen Woo Ping finner tilbake til godformen. Også får vi Donnie Yen a gitt. Donnie-forbanna-Yen! Nok til å glede meg.

Lenke til kommentar

Scary movie 2 (2001)

 

Av en eller annen grunn trodde jeg denne filmen skulle være morsom men den gang ei. Etter å ha sett cirka 20 minutter skrudde jeg av. Drepende kjedelig opplegg. Det er sikkert en del referanser som jeg burde ha tatt men er humor på nederste hylle og direkte flaut opplegg. Politi skolen-filmene er Oscar-kandidater i sammenligning. Styr unna.

 

 

Vurdering: 2/10

 

 

 

 

Scary movie 4 (2004)

 

Jeg hadde egentlig ikke høye forventninger til denne tatt i betraktning ovennevnte film men jeg ble faktisk ganske overrasket av denne. Ganske morsom, liten sak.

 

 

Vurdering: 5/10

Lenke til kommentar

Captain America: The Winter Soldier: 8/10

 

Hadde det stort sett gøy hele tiden, forutseende plott til tider men gjennomførte det på en god måte!

Fikk mye større inntrykk av Captn America i denne filmen kontra den første og i Avengers, samt det skjoldet hans er jo bare awesome! Mye intelligente måter å bruke det på, ingen av slosskampene var heller repetive og kjedelige, god stereoskopisk look på det, de overdrev aldri og brukte den riktig(kunne muligens hatt en eller to skjold komme enda mer mot trynet for "sjokkfaktoren" ^^)

Synes skuespillet i denne var bra på spesielt Redford og Evans, de leverte bra! Kult at Nick Fury fikk med tid i denne filmen, en kul karakter, og en scene hvor jeg hadde lyst å skrike ut "AH det var slik han ble Mace Windu" etter han plukket opp noe som så ut som ett laser sverd :D

 

Alt i alt en gøy film å se på, den var visuelt flott å se på og følte de 2 timene gikk fort!

 

Fikk dessverre ikke med meg BEGGE post credits scenene, fikk bare med meg den ene :(

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...