Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Joda, mye pupp som gjør seg på film, men hadde nok ikke orket å se en film med rundt 3 i rating på IMDb for å se noen fine pupper. Da ser man heller kvalitetsfilm som tilbyr pupper.

 

Det finnes da jævlig mange fete filmer med en score på 3 og lavere på imdb.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

tumblr_inline_mgu41qcfb81qzzh6g.png

 

Denne filmen er et blodbad. Et estetisk, underholdende filmverk, og Tarantinos nyeste. Django Unchained handler om vennskap, heltemot, og så klart - hevn. Det er en klassisk historie, forbundet tydelig i regissørens univers. Den omhandler slaveriet i USA to år før borgerkrigen, og krydrer dette med slapstick-humor, komisk-perverse voldsscener, ADHD-dialogscenene med inspirasjonen fra Howard Hawks, samt inspirasjonen og parodien (eller rettere sagt hyllesten) av Sergio Leone.

 

Det er et klassisk Tarantinoverk i denne forstand, men det er noe nytt her. Filmen spiller nemlig en del på melodrama, og er rørende, noe jeg ikke kan si jeg har opplevd i hans univers (med et mulig unntak av Kill Bill). Jamie Foxx som Django (en afrikansk slave) tatt under vingen til Dr. King Schultz (Christoph Waltz) er en fin historiefortelling. Jeg føler også komikken er veldig tilstedeværende i denne filmen, med en interessant liten rolle fra Jonah Hill som ett (tidlig) Ku Klux Klan-medlem, for eksempel. Det jeg prøver å si er - slapsticken, blodbadet og dialogsscenen er summa sumarum – Tarantinofilmen. Det betyr ikke at den er perfekt. Den inneholder for så vidt alt man forventer, selvom den helt klart kunne hatt mer interessante scener. På en annen side, er dette kanskje den mest tilgjengelige og/eller mest underholdende filmen han har laget siden Pulp Fiction. Det er ganske positivt. Den er mer underholdende enn den er kompleks, og den tilfredsstiller på denne måten, og det er helt greit.

 

Likevel må jeg si jeg er mildt skuffet, som kanskje ikke er så overraskende. Django Unchained er for eksempel ikke like bra som hans forrige film, Inglourious Basterds. Den er ikke «interessant nok», og da tenker jeg både på selve filmhistorien, og det tekniske. Den er først og fremst veldig straight-forward til å være en Tarantinofilm, som strengt tatt må være kritiserbart når det er nettopp Tarantino vi snakker om. Hevnhistorien i seg selv er uoriginal, men det er ikke så viktig, og heller ikke poenget. Den er kul, den har alt Tarantinofilmer har, men det kunne fortsatt blitt bedre. Tarantino skuffer aldri på den måten at han aldri lager en dårlig film, men det er ikke vanskelig å rangere filmene hans heller. Jeg savner mer flashbacks, flere scener som stikker ut, som setter seg i hukommelsen, rett og slett mer av den perfeksjonerte, til tider surreale opplevelsen han presenterte i - etter min mening de mest interessante - Reservoir Dogs, Pulp Fiction (og Kill Bill).

 

Ikke misforstå; jeg koste meg under hele filmen. Men det er nettopp det - den er så mye mer «utrolig kul action/hevnfilm i Tarantino-ånd» enn den er en «interessant film med mye særpreg i Tarantino-ånd» Dette er ikke nødvendigvis negativt, men har mye med forventninger å gjøre.Men Django Unchained er en god film, og jeg kommer til å vende tilbake til den flere ganger. Ser man bort i fra den kvalmende sammenligningen jeg gjør med alle filmene hans, er dette tross alt en av de kuleste blockbusterne jeg har sett på lenge. Hobbiten var drittkjedelig i forhold. Alt i alt er dette en underholdende hevnfilm for meg, men den trenger ikke å være mer heller. Jeg skal se den snart igjen, og det er fullt mulig det er noe jeg ikke har skjønt som kan tippe glasset over neste gang. Ser frem til neste orgasme-eksplosjon av et voldshysteri Tarantino kommer med neste gang.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Eksempler.

 

Ultra Warrior (1,5), The Black Gestapo (3,2), The Astro-Zombies (2,7), Satan's Sadists (3,4), Megaforce (2,9) osv. Er generelt veldig mye gull å finne innenfor eldre (70-tallet og bakover) horror og sci-fi med lav score på IMDB. Jævlig mye gull!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ultra Warrior (1,5), The Black Gestapo (3,2), The Astro-Zombies (2,7), Satan's Sadists (3,4), Megaforce (2,9) osv. Er generelt veldig mye gull å finne innenfor eldre (70-tallet og bakover) horror og sci-fi med lav score på IMDB. Jævlig mye gull!

 

Simpel du er. Misliker deg vedlig. Pass så du ikke banner deg helt ihel. Sorry..

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Silver Linings Playbook

 

Endelig en komedie som skiller seg ut - som dessverre faller for den uungåelige kjærlighetshistorien Hollywood elsker å blande inn. Det skjer bare ikke mellom folk som har så alvorlig tilfelle av autisme / asbergers syndrom. Som hovedfigurene har i denne filmen.

 

Men det er alvorlig tema som de tar tak i, og klarer gjøre det morsomt litt på samme måte som "Elling". God blanding av flinke skuespillere som Robert Deniro, Chris Tucker (godt gjensyn) og Bradley Copper. Jeg ser fortsatt ikke forskjell på han og Jamie Kennedy.

 

Jeg prøver å se mange store komedier fra Hollywood. Det er en sjanger jeg egentlig liker, men er jeg den eneste som har inntrykk av at det har vært mangelfult med filmer av denne typen de siste 5-10 årene? Det Silver Linings lykkes i, er en mer realistisk handling, som er mer jordnær enn det du vanligvis ser i Hollywood-komedie. Men denne kjærlighetshistorien blir altfor forutsigbar og påtvunget.

 

Terningkast 4

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Necros, banning er djevelens verk.

 

Walken : "I met this HUGE......Irish Italian.......jolly son of a bitch , he had a science collecting jokes !"

 

"Tell me why he's dead ?!"

 

Depp : "Cause you shot him ?"

 

Walken : "Yeah , he messed up one to many times , I put a bullet in his eye. Lemme tell ya sumthin , if you don't deliver : I'll make GRAVY atta your daughter and serve her with that Irish cock suckers meat !"

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...