Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Morragretten? :)

 

Problemet mitt var ikke at du gav uttrykk for en mening, men at du påstår alle bør unngå en film fordi du ikke likte den. Men nok om det. Ingen vits i å splitte hår. Jeg synes den er veldig overvurdert selv.

 

Det er du som splitter hår, alle som har en viss kompetanse i å lese tekster skjønner at det er en mening han kommer med, det er ikke nødvendig å skrive "dette er min mening" hele tiden, det er redundant.

 

AtW

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis man setter seg ned med pipa og leser i Hobbiten i skogen (litt far-out, jeg vet), for deretter å se filmen, vil jeg egentlig konkludere med at Hollywood har voldtatt og lemlestet J.R.R Tolkien så til de grader og ødelagt hele Midgarduniverset, likevel føler jeg at filmen er god, men ikke i forhold til mystikken til LOTR, Hobbiten og Silmarillion. Det er altfor pent, egentlig, i Hobbiten-filmen. Filmen er en god eventyrfilm, da det meste annet i denne sjangeren som kommer ut er totalt søppel, men hva er det egentlig Peter Jackson har gjort med disse 'arkaiske' fortellingene? Jeg er ikke helt fornøyd, egentlig. Hobbiten hadde dessuten altfor mye malplassert humor.

 

post-121390-0-74071300-1357325615_thumb.jpg

 

vs

 

post-121390-0-63045100-1357325633_thumb.jpg

 

Noen som skjønner hva jeg mener?

Jeg har lest hobbiten og ringenes herre flere ganger enn jeg har lest noen andre bøker, men jeg kan ikke helt si meg enig. Det var noen småting jeg ikke likte, men i det store og det hele synes jeg de fanget mye av stemningen fra boken i filmen.

 

Der hvor de i Ringenes Herre trakk fra og endret, så har de i Hobbiten stort sett bare lagt til. Det er et par steder hvor de har gjort noen mindre endringer, men for det meste så får man servert ting som blir hintet til i bøkene.

 

Hobbiten som bok er ikke episk, ihvertfall ikke den første tredjedelen, så jeg skjønner godt hvorfor f.eks kjæresten min ble litt skuffet etter å ha sett Ringenes Herre en haug med ganger.

 

Når det kommer til hvordan Bilbo blir framstillt i filmen, så synes jeg de gjør en god jobb. Som jeg husker han i bøkene, så er han litt av en hobbit-kakse og ja, jeg forventer fine klær og et særdeles fint hjem. Jeg finner det litt søkt at du sammenligner et bilde tatt fra gollum-scenen med et bilde tatt fra et annet punkt i filmen hvor han har på seg sine snobbete klær og ikke har blitt hevet ned en goblin-felle.

 

Jeg satte god pris på at goblinene de blir tatt til fange av ikke er i nærheten så skremmende som orker. De har tatt godt vare på det poenget at de strengt tatt er noen feige jævler som bare liker å sloss hvis det er uten risiko for seg selv.

 

... Samtidig setter jeg ikke spesielt pris på at orkene på vargene blir framstilt som rene superheltene. Jeg vil ha dem skitne og stygge, relativt dårlig utstyrt med våpen og rustninger, men kraftige og fulle av kamplyst.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Begynner det ikke å holde med Hobbiten-prat snart?

 

Hobbiten? Det slo meg som en særdeles nyktern familiefilm med troll, orker, dverg og fe. Annet enn det at den fremstod som noe kjedelig for meg som moden filmtitter har jeg ingenting å utsette. Tolkien og filmskaper Jackson har virkelig klart å fange noe helt magisk på lerretet, det er det ingen tvil om. Gleder meg til neste film i rekken. :)

 

Shutter Island (2010)

Utrolig bra film! Veldig spennende og smart handling. Massevis av flotte scener med bra filming, lyssetting, dialoger osv. Bra regissert generelt sett. Skuespillet var også veldig bra. Anbefales varmt!

 

Enig. Alt DiCaprio tar i blir til gull! Nå senest med Django Unchained :)

Lenke til kommentar

Hobbiten? Det slo meg som en særdeles nyktern familiefilm med troll, orker, dverg og fe. Annet enn det at den fremstod som noe kjedelig for meg som moden filmtitter har jeg ingenting å utsette. Tolkien og filmskaper Jackson har virkelig klart å fange noe helt magisk på lerretet, det er det ingen tvil om. Gleder meg til neste film i rekken. :)

Ja, Hobbiten. Den filmen fra Peter Jackson. Hva den faktisk handler om og hva folk synes om den er ganske uinteressant etter side opp og side ned om den. ;)
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Enig med "Lykketrolling". Unødvendig å diskutere side opp og side ned her, når det skal handle om mini-anmeldelser.

 

Når det er sagt, så har jeg null interesse for Hobbiten, så jeg også ser gjerne at den filmen blir diskutert i egen tråd!

 

Stranger Than Fiction

 

Kul film, ganske så "nyskapende" og fresh syns jeg, og Ferrell gjør en bra jobb.

 

8/10

Lenke til kommentar

Django Unchained

 

Det mest imponerende med Tarantino sine filmer, er at de er fullstendig ulike noen andre. Ingen andre regissører lager filmer som ligner. Han er helt unik. Hvis jeg skal begynne å sette ord på formelen, er filmene hans er mer vågale, i form av grotesk vold, humor, og tema. Men i sammenligning med andre action-filmer, inneholder de mer politikk og historie. Quentin er kanskje den eneste regissøren som har spesialisert seg på akkurat hevn-filmer.

 

Han er rett og slett en grotesk jævel, som virkelig vet det selv, og hvordan han bruker det til å underholde.

 

Kort og greit handler dette om frigjøringen av en slave, som viser seg å være en helt for andre slaver, og kjemper kampen mot de hvite, etter å ha bli lært opp som leiemorder av en liberal tysk immigrant. Det er kanskje 50 år siden du har hørt ordet "nigger" så ofte i en film som her, og historien er svært stygg. Men den lykkes i gjenfortelle om flere av grusomhetene fra slaveriet i USA, og historien står trygt plantet på deres side av historien.

 

Jamie Foxx er ikke fryktelig dyp som skuespiller, men det trenger han ikke være heller. Dette er eventyr, og filmen har en mye bedre "drive" enn Tarantinos forrige film Inglorious Basterds. Selv om både Leonardo DiCaprio og Samuel Jackson er med, så dukker de ikke opp før langt inn mot slutten av andre akt. Men her markerer Tarantino nok en av sine unikheter: han evner å stadig løfte spenningen til nye høyder. Noen ganger med historie, noen ganger med vold, og noen ganger med nye interessante og godt spilte karakterer.

 

Selv er jeg fan av Tarantino, og vil påstå at dette er hans beste film siden Kill Bill.

 

Terningkast 6

Endret av Ramius
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Må bare spørre, hvor er det Django Unchained har hatt premiere?

Kommer ikke før 18. januar i Oslo.

 

God Bless America (2011 imdb)

En litt merkelig blanding av serial-killer-roadmovie, treig samfunnskommentar og svart komedie. Men den fungerer overraskende bra. Den krysser litt tabu, og det er gasnke tilfredsstillende å se hovedkarakterene gjøre det du håper de skal men ikke helt tror de kommer til å gjøre. Men iblant blir den litt tam, litt for oppsatt og frutsigbar. Anbefales hvis du noen gang har følt at majoriteten av befolkningen er idioter. Synes det er litt interessant at de i slutt scenen på mange måter framstår som akkurat det de hater; mediekåte tullinger som overdriver og skriker aller høyest for å få oppmerskomhet mens de rakker ned på andre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...