Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Total Recall er jo en god, gammel actionslager, noe Blade Runner ikke er. Det er vanskelig å diskutere dette uten å høres ut som en kulturelitist, men du kan ikke simplifisere Blade Runner på måten du gjør, for den er jo på ingen måte en typisk helte/action good guy vs. bad guy osv, ei heller er boka den er basert på. Blade Runner er en drama-thriller satt i nær fremtid.

 

At du synes all pratingen i filmen er kjedelig er forståelig. Det er en relativt tung film.

 

 

Grunnen til at jeg stusset på om du i det hele tatt har sett Blade Runner, er at det du beskrev i spoileren din overhode ikke er tilfelle. Helten, som du så fint simplifiserer Deckard som, dreper aldri skurken. Deckard lykkes i å drepe kompisene til hovedskurken, men når han går etter sistnevnte blir gamet snudd, og sistnevnte jakter på Deckard. Det som skjer senere er at Deckard reddes av hovedskurken som i samme scene dør en "naturlig" død.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Blade Runner er en kultklassiker for sin tid. Hadde den kommet nå så hadde den vært mindre en dassrullen på badet mitt.

 

Hvis det er en kultklassiker for sin tid så vet jeg hva jeg foretrekker. Blade Runner engasjerer deg ikke på en direkte måte, den klarer det kunststykket å tvinge deg inn i en form for apati. Ikke overraskende hvis unge mennesker ikke kan relatere til det, uten at jeg mener noe slemt med det, dere er oppvokst i en verden der det konstant må skje noe.

Endret av Solaar
Lenke til kommentar

Det eneste som vel egentlig trekker ned Blade Runner er fansens religiøse tilnærming til det hele.

 

Litt som Gud. Høres ikke så ille ut, men så treffer man på menigheten som forventer at man underkaster seg og avstår fra blasfemi, med mindre man ønsker å bli utstøtt. Det er en liten festbrems over det hele.

 

Når det er sagt. Blade Runner > Gud.

 

Grei nok minianmeldelse av den filmen. :)

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Dark Tide (2012)

 

Enda en kjedelig og forutsigbar haifilm med Halle Berry i hovedrollen. Et ord som beskriver filmen fint, er treig. Styr unna, å se heller Haisommer eller Deep Blue Sea hvis man er i humør for en god haifilm.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...