Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Fekk med meg litt av Cube²: Hypercube i går, gjekk glipp av byrjinga.

Eg vil ikkje sjå den igjen, for å seie det mildt. Dårleg forsøk på horror sci-fi.

 

Hypercube er den dårligste i Cube trilogien. Anbefaler deg å se Cube(1997) for den er virkelig god :)

 

Nei, man får sette sin lit til Machete. 2/10

Peil når den kommer på kino i Norge?

 

Ifølge http://www.oslokino.no/kommende-filmer/ så kommer den 12.11

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

salt-word-m.jpg?300:300

 

Var på kino og så Salt i går, gikk som forventet. Average film, med noen få forutsigbare tvister. Men den var helt kurrant(godkjent) som spenningsfilm.

 

Filmen ''stjeler'' samtlige scener fra gamle James Bondfilmer(eks: Die Another Day og From Russia with Love)

 

Joile er desidert penere med svart hår, enn som blond.

 

5 av 10

Lenke til kommentar

Revanche (2008)

 

Østerrikes bidrag til beste utenlandske film ved Academy Awards i 2009.

 

Har utsatt å se denne filmen veldig lenge, og nå som jeg endelig så den så lærte jeg at det var det jo slett ingen grunn til i det hele tatt. Dette skjer relativt ofte med meg, men det er jo egentlig bare meget fornøyelig med positive overraskelser.

 

revanche.jpg

revanche.jpg

 

Filmen begynner som den typen film jeg hadde forhåndsinntrykk av at den skulle være. En av de ansatte "pimpene" på et bordell i Wien er kjæreste med en ungarsk prostituert. Han, Alex, er 40-etellerannet, lurvete type med ølmage, bart og svinnende hårfeste. Hun, Tamara, er i begynnelsen av 20-åra, tynn og blek, kjederøyker og kokainsniffer. What a couple. Etter ca 10 minutter ser vi dem i filmens første sexscene og jeg begynner å se for meg hvordan resten av filmen blir, noe ala Lilja-4-ever, hvertfall noe lite koslig.

 

Men det skulle vise seg at jeg tok feil. Ettersom vi blir mer kjent med de to hovedkarakterene klarte jeg ikke å unngå å føle en økende empati for begge to såvel som for forholdet dem i mellom, det er faktisk ekte gjensidig kjærlighet. Alt er ikke akkurat perfekt av den grunn, begge sliter med en del gjeld og begynner å bli dritt lei av å jobbe for den sleipe sjefen deres på det råtne bordellet. Men Alex har en plan, han skal rane en bank, betale ned all gjeld og rømme til Spania med Tamara.

 

Da dagen for bankranet kommer vil Tamara plutselig være med istedet for å vente på hotellrommet og hun klarer faktisk å grine seg til det. Alex stjeler en bil og de kjører til banken hvor hun blir sittende og vente i bilen...

 

Det er fortsatt over halve filmen igjen, men resten skal jeg ikke fortelle mer detaljert om, bortsett fra at det er nå dramaet begynner, og det er veldig bra.

 

Dette er en film hvor vi som seere hele tiden vet alt, men karakterene i filmen bare vet hver sin del av puslespillet. Den store styrken med denne filmen er å se mennesker som kommuniserer med hverandre, lyver og bedrar, trøster og pleier, og ikke minst hvordan hver og en pines alene. Det hele er veldig troverdig og engasjerende, jeg koste meg veldig.

 

For meg trakk det bittelitt ned at ikke alt i filmen gikk sånn som jeg "ville", og derfor ble Revanche for meg "bare": 8/10

 

Jeg håper de av dere som har hørt om filmen, men ikke sett den ennå tar dette som et tupp i ræva og endelig tar dere tid til å se den.

 

Denne filmen fikk meg forresten også til å innse at de fleste filmene jeg har sett fra Østerrike faktisk er veldig gode. Interessert i å se mer fremover.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

Resident Evil: Afterlife 3D

 

Aner ikke hva jeg skal si om denne. Det er i 3D, men 3D-effektene gjøre ikke noe til eller fra i det hele tatt. En og annen scene ser litt bedre ut med 3D, men ikke så mye at det påvirker karakteren i noe som helst grad. Skulle jeg trykket for det måtte jeg ha trukket for effektene også. (broren til en veniinne jobber med effektene, og han sa rett ut at noen var så dårlige at de måtte lages på nytt via CGI.) :p Historien denne gang er om mulig enda tynnere enn før, og ærlig talt har jeg ikke peiling på hva denne filmen egentlig handler om.

 

Vil du ha CGI-zombier, Super Ninjaen Alice og en og annen fjott som tilfeldigvis har samme navn som noen av folkene i spillene vil du nok like denne. Vil du ha plott, dype karakterer, bra dialog, bra effekter, bra slossing osv bør du se noe annet. Vil ikke si det er den dårligste i serien, men det er ganske skremmende. Det er faktisk filmer som er enda dårligere enn denne.

 

Vurdering: 2/10

Endret av vikingkylling
Lenke til kommentar

For å si det på denne måten: Chris og Claire Redfield er bror og søster, men har ikke sett hverandre på lang tid. Jeg fikk inntrykk av at de ikke har hatt kontakt på årevis, og sannsynligvis ikke siden før zombie-epidemien. Når de endelig møtes sier de to, tre setninger, og that's it. "Jeg er broren din du ikke har sett på årevis, og sannsynligvis det eneste gjenlevende familiemedlemmet du har." "Så fint. Men la osss kverke zombier nå." Greit det ikke akkurat er et romantisk drama, men man kunne da forvente litt mer enn det? Og hvor var Jill Valentine? I følge rulleteksten er hun med, men hun ble ikke engang nevnt. Ikke at jeg vil spolere slutten, men selv der burde hun ha blitt nevnt.

 

Edit: Dobbelpostet vist. Whoospie. :)

Endret av vikingkylling
Lenke til kommentar

The Life Aquatic with Steve Zissou

 

En flott film, den er morsom, sprø, surreal, tullete, trist, emosjonell.

 

Filmen har en stil som den kjører rett ut, fra ikke helt virklige verden til de tydlig digitale landskapet og dyrelivet under vann, effekte er ikke laget for å virke virklige, de er laget for å passe inn i stilen til filmen.

 

Det er litt rart hvordan denne filmen som er så tullete og sprø faktisk kan gi deg noe mer enn tull, filmen blir faktisk veldig følelsesladdet, og slutten er trist og full av følelser og faktisk ganske vakker. Hele filmen er faktisk en ganske vakker film,

 

Filmen er full av gode karakterer, Defoe er spesielt bra det samme er mesteren Bill Murray

 

Den er ikke laget for at folk skal sitte å le til de får popkorn i halsen, men filmen er bare syk, sprø og emosjonell.

 

9/10

Endret av Gunfreak
Lenke til kommentar

The Machinist (2004)

 

The Machinist er mørk, ekkel og en litt merkelig mystisk thriller hvor vi får gleden av å se Christian Bale syltynn og veie bare 54 kg. Dette er nok en av de få gangene jeg har sett en skuespiller gå så langt for en rolle. Og Christian er utrolig dedikert og skal gjøre det skikkelig når han spiller en rolle. Enten det er en psykopatisk seriemorder, en legendarisk musiker eller en ikonisk flaggermus.

 

Her spiller han Trevor Reznik, et skjelett av en mann som lider av hallusinasjoner og alvorlige søvnproblemer. Filmen har et veldig dystert og deprimert miljø som gjør The Machinist til en skrekkelig bra thriller. Det er scener i denne filmen som virkelig gir gåsehud og frysninger som det bare er å skrike av. Det hjelper ikke stort med at Christian veier 54 kg og sprader rundt som et skjelett samtidig som han lider av diverse andre problemer. Filmen inneholder også gode medspillere som Jennifer Jason Leigh, Aitana Sánchez-Gijón og John Sharian. Alle skaper en krypende og imøtekommende creepy stemning under hele filmen. Alle personene, elementene og virkemidlene rundt denne hovedpersonen får en til å lure på om alt dette virkelig er sant eller ikke. Og alt foregår inne i Trevor Reznik sitt hodet. Det er der filmen foregår, det er der historien blir fortalt.

 

En fantastisk og fortreffelig mystisk film som virkelig gir øye litt av hvert å se på. Christian Bale er en de beste skuespillerne der ute og han gjør en sabla god jobb med å være ekkel, forvirret, ærlig og forferdelig tynn i The Machinist. 09/10

 

 

 

Batman (1989)

 

"I'm Batman". Dette er noe av det første vi hører fra Micheal Keaton i Tim Burtons klassiker Batman som tok verden med storm helt på slutten av 80-tallet. Batman ble for første gang vist i en tegnserie i 1939 og har fra da blitt en umåtelig populær superheltfigur. Fra tegnserieblad til tv-serier og etter hvert til det store lerretet vokste Batmanikonet bare større og større. Med denne filmen tok Tim Burton å brakte Batman til et helt nytt nivå av skurker, spenning og visuelle effekter.

 

Her blir Bruce Wayne/Batman spilt av Michael Keaton og hans erkefiende blir spilt av selveste Jack Nicholson som Jack Napier/ den gale skurken Joker, altså Gothams verste mareritt. Kjæresten og elskeren i denne filmen er en veldig ung og vakker Kim Basinger som spiller journalistfotografen Vicki Vale som er med på å få fram sannheten og personligheten i Bruce Wayne som det beryktede ikonet han er. Nicholson spiller en utmerket skurk og en utmerket Joker som manipulerer og styrer kriminaliteten i byen på beste vis. Latteren til denne klovnen sprer seg krypende og hylende inn i hodet ditt som blir sittende der en stund etterpå, noe som bare gjør hele filmen ganske så mye bedre.

 

Batman er en legendarisk og original film av Tim Burton som virkelig har slått på stortromma og gjort Batman-filmene til en stor, stor suksess i lang tid. Både i filmhistorie, samt innen tegnseriesjangeren har Burtons versjon både vært kritisert, lovprist og verdsatt av mange. Jeg synes hvertfall at denne er en av de beste Batman-filmene som er lagd, sammen med oppfølgeren Batman Returns og de nyere Batman Begins og The Dark Knight.

 

Dette er hvertfall i mine øyne et mesterverk av ypperste klasse både bak og foran kamera som har gjort superhelten til hva han er i dag. 10/10

post-123100-1284858232,09_thumb.jpg

post-123100-1284858237,1948_thumb.jpg

post-123100-1284858288,7652_thumb.jpg

post-123100-1284858316,0813_thumb.jpg

post-123100-1284858418,8631_thumb.jpg

post-123100-1284858423,7802_thumb.jpg

Endret av .........
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...