Gå til innhold

Tatt i fotoboks, juridisk hjelp?


skyline

Anbefalte innlegg

Jaja, så har jeg tråkka skikkelig i salaten, og blitt tatt i 166km/t i fotoboks, noen som har peiling på juss her, har på følesen av jeg vil komme til å trenge en del hjelp her. Noen som har lignende episoder og erfaringer rundt det?

 

Case:

 

Jeg kjørte fra Bergen til Haugesund for å besøke en kompiss, lå i 100-110 så i å si hele vein, kjørte passe rolig, så kommer jeg til en bomstasjon, betaler fikkler med lommeboka etterpå, og kjører inn i en lang undersjøisk tunnel (bømlafjord tunnelen), det jeg ikke får med meg (pga. fikklinga med lommeboka) er at på portalen inn til tunnelen står det "Automatisk trafikk kontroll", så jeg kjører inni tunnelen og aner ingenting om hva som skal skje, jeg kjører i 110-120 i begynnelsen av tunnelen, så tenker jeg, hmm... bilen er såpass dau at det kan være greit med litt ekstra fart slik at det går litt fortere opp på andre siden, så jeg gir flatt jern, når det flater ut og skal til å stige får jeg plutselig 2 kjappe lysglimt mot meg!!! FAEN tenker jeg!! Helvete!!!! Nåla viste 170km/t! :ohmy: "Nå sliter jeg" tenkte jeg, men tiden gjikk og ingenting skjedde, men så 14 uker senere ringer lensmannen i Sauherad, han vil ha meg inn til avhør! Så nå har jeg vært til avhør, jeg nektet å avgi forklaring uten advokat tilstede og samtykket ikke til førerkort beslag. Så nå skal jeg snakke med advokat, så får vi se hva som skjer derfra.

Av formildene omstendigheter vil jeg trekke inn "ingen trafikk, (det var ingen andre biler i tunnelen!)" og at det var liten fare farlige situasjoner pga. laaaannngggg sikt.

 

Straff i slike saker er vanligvis : 12`000kr i bot, 2 1/2 år uten lappen og ca 28dager med pallespikring. (lest litt rundt på internet)

 

Noen som har råd, tips. bortsett fra å ta det med ro da, det hvet jeg!

 

:cry:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
det jeg ikke får med meg (pga. fikklinga med lommeboka)

 

Av formildene omstendigheter vil jeg trekke inn "ingen trafikk, (det var ingen andre biler i tunnelen!)"

Du skal ikke sitte og filke med lommeboka når du kjører, tydeligvis hadde du ikke øynene på vegen siden du ikke fikk med deg skiltet

 

 

Det at det ikke var trafikk skulle ikke ha noe og si, fartsgrensene gjelder uansett om det er ingen eller 100 biler på vegen

Lenke til kommentar

Uff, jaja.... Du har vel rett til hjelp om du ikke kan oppdrive en advokat sjøl, men det spørs siden bevisene mot deg er såpass soleklare. Faktisk kan det være ganske alvorlig å kjøre såpass for fort i tunnel. Kræsj og evt. brann i tunnel er et mareritt....

 

Så du har nok gjort en stooor bommert der, kamerat!

Lenke til kommentar
Ja brøl ut alle dere paragrafryttere, for dere har vel selv aldri fått fartsnålen til å krype så mye som en milimeter over fartsgrensen... :roll:

så du mener og kjøre i 160-170 på en plass som det iallefall ikke er mer enn 80 (husker ikke grensa der inne) er litt over grensa?

Er stor forskjell på og kjøre bånn pinne enn og kjøre i 75 i 70 sonen (som kan defineres som litt over grensa)

Lenke til kommentar
Jeg pleier å kjøre fort, men holder meg alltid under "lappen-ryker" nivå, dvs 140 i 100-sone, ca 128 i 90 sone osv.

I trådstarters tilfelle er det lite man kan gjøre, eventuelt trenere saken ved ikke å møte opp osv, slik at lovbruddet/saken blir foreldet.

Kjempe lurt tips. :thumbdown:

 

Når du først har driti på leggen og fylt opp gummistøvlene, så ta det som en mann. Ikke mye sympati fra denne mannen.

 

Du kan jo se positivt på det, du lærer å snekkre. Pluss du sparer jo miljøet, det kommer til å bli mye buss og tog i tiden fremover. :D

 

rofl.gif

Og takker psilocybe for lånet.

 

Edit:

Ja brøl ut alle dere paragrafryttere, for dere har vel selv aldri fått fartsnålen til å krype så mye som en milimeter over fartsgrensen...

 

Som psilocybe sier i innlegget under, det er forskjell på noen km/t og dobble fartsgrensen. Selv ligger jeg så og si alltid 15-25 km/t over fartsgrensen, har alltid grensene for hvor man mister lappen i bakhodet.

 

50-60 Km/t så er det + 24 km/t, 70 = 105, 80 = 115, 90 = 125 og 100 = 140 km/t

Endret av MU26599
Lenke til kommentar
Ja brøl ut alle dere paragrafryttere, for dere har vel selv aldri fått fartsnålen til å krype så mye som en milimeter over fartsgrensen... :roll:

Det er én ting å ha nålen én millimeter over fartsgrensen.. det skal ikke bli noe mer enn 1/2km/t. En helt annen ting er å kjøre over dobbelt så fort som er tillatt (regner med grensen er 80km/t).

 

Hva skal man egentlig si til sitt forsvar? "Ærede dommer, jeg var opptatt med andre ting, så jeg fikk ikke med meg skiltingen"? Det slår nok an.

Lenke til kommentar

Hva med den unskyldningen et han trodde det hadde skjedd et kræsj bak seg, og prøvde å komme ut av tunellen så fort som mulig? :thumbup:

Men det med advokaten var litt drøyt, men om du blir tiltalt og kan komme i prisonen, og det ser ikke til at det med advokaten funker, så tilstå. Host host_Rulleblad_Host host Da kan du glemme USA

Lenke til kommentar

Lite å hente her ja. Hehe. :p

 

Fartsgrensa ved stedet var 80 ja. Anng kollisjon, da måtte jeg har kjørt i fjellveggen. Desuten skal det litt til å antenne den sure dieselen på tanken min.

Må også huske på at denne tunnelen har ikke kurve i det hele tatt, og att det er tre kjøre felt, og nede i bunn av tunnelen (der jeg hadde max spiker) 4 kjørefelt.

 

Når jeg ikke så skiltet hadde jeg øynene på veien og lommeboka, fikk med meg det som skjedde rett foran meg, og hadde kanskje bare 30-40km/t.

 

Men dere må vel være enige i at det er ganske extreme straffer for fartsovertredelse her i Norge, kontra andre land?

 

I Danmark, 190 km/t i 110 sone, 2500kr i bot og 14 dager uten lappen.

I Belgia, hadde to fyrer i hver sin Nissan Skyline GT-R R34 VSPEC-2 med ca 600hk over 330km/t på motorveien, og fikk 2750 kr i bot hver. (110 sone)

 

Her i Norge blir en jo behandla verre enn en voldtektsforbryter og raner, de får en klapp på skulderen, og blir offer!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...