Jump to content

TRS

Medlemmer
 • Content Count

  1702
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

About TRS

 • Birthday 07/31/1985

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Hei. Har en relativt ny Trek Marlin 6 (3 mnd gammel) som nå tuller med giringen. Har vel syklet et sted mellom 60 og 70 mil så langt, hovedsakelig går det til og fra jobb gjennom blandet terreng (50/50 terreng/asfalt). Jeg har lyst å lære hvordan jeg gjør mye vedlikehold og slikt noe selv, og har forståelse for hvordan man justerer limit på skjalteren og spenningen på girwire, men nå vil ikke giren gå enten opp eller ned, selv med helt ny wire. Hvis jeg strammer wire og justerer spenningen nok, så går den fint ned (altså opp til største tannhjul) uten problemer, men den har da store problemer med å komme opp igjen (ned til minste hjul). Hvis jeg slakker spenningen så sliter den altså motsatt og klarer ikke å gire ned uten flere klikk, men girer opp lett som bare det. Jeg får altså ingen mellomgrunn her. Hengeren til skjalteren er rett, så ser for meg 2 andre ting som kanskje kan være galt, men ser da etter tips/klarhet: Kjede har strukket seg? Er da usikker på om det nødvendigvis er dette? Slik jeg har forstått det så bør et kjede tåle mye mer enn den distansen jeg har tilbakelagt, eller hva? Eventuelt kanskje kassetten begynner å bli slitt? Det som da skurrer litt er at tennene på 5 hjul/gir selvfølgelig er litt mer slitt da det er her jeg holder meg mest, men jeg opplever ikke hopping eller slikt noe, så sant det ikke er skittent eller noe, det er kun at den ikke skifter korrekt. I tillegg, burde ikke denne også kunne holde lenger? Er inneforstått med at en billig sykkel selvfølgelig har billigere deler, men da blir spørsmålet: hva kan man egentlig forvente i forhold til prisklasse? Spyler av sykkelen jevnlig etter våte/bedritne turer (men ikke med høytrykk) og sykkelen står inne når den ikke er i bruk. Redigert angående terreng.
 2. Kan tenke meg at de tar 1 wave per time eller noe slikt.
 3. Det er vel "depositumet" på pre-orderen som er trukket, som du betaler for pre-porderen, du får ikke disse igjen om du kansellerer (iallefall ikke i andre nettbutikker jeg har sett).
 4. Gleder meg til dette spillet, men når det er såpass kort tid igjen til headstarten så tviler jeg på om jeg gidder å spoile noe for meg selv. Det jeg derimot vil gjøre er å sjekke ut character generator, sansynligheten for at det blir forandringer (iallefall kosmetiske) i klienten så nær release er vel forholdsvis liten, og jeg vil da lage chars på forhånd og notere slidernummer etc, slik at jeg bare kan ta en kjapp en ved release og hoppe ingame
 5. Sith er ikke ondere enn Jedi, de er bare misforstått. Selv er jeg litt på usikker på klasse, ut ifra det lille vi har fått se, så synes jeg de fleste klassene ser kjekke ut, men heller litt mot Inquisitor (Assassin AC, og pureblood > zabrak )
 6. TRS

  Drepe fluer?

  Kan prøve litt zalo blandet med epleeddik (mener det var det som var blandingen), ikke så veldig mye av hver. Vet ikke hvorfor men det så ut til å virke her. Tiltrakk seg det som var. Bare huske å bytte etterhvert, da det ikke ser så fint ut med et glass fullt av daue fluer.
 7. Hei. Har 2 tomter som går i arv mellom 2 søsken, 1 tomt hver. (jeg er tredjepart og bare undersøker litt for en av dem) Det er broren av de 2 (1 man og 1 dame) som skal sende inn skjøtet til tinglysing. Begge tomtene står i broren sitt navn, men den ene skal over på søsteren da den er testamentert til henne. Søsteren er ikke interessert i tomten og vurderer å selge, og da har broren lagt inn følgende og ikke mer, i seksjon 6 Særskilte Avtaler: "_navn_ forbeholder seg forkjøpsrett av eiendommen ved videresalg." Er det da slik at om søsteren velger å selge sin tomt og får et bud på, la oss si 500000, så må broren matche dette budet for å få tomten?, og om han da ikke matcher så faller forkjøpsretten bort. Edit: Rettet litt på hva som var skrevet i Seksjon 6.
 8. Vet egentlig ikke hvordan jeg skal formulere meg når det gjelder dette, men here goes. Jeg har problemer med å finne ut hva jeg virkelig vil gjøre (som i: jobbe med). Hobbyer som jeg liker å sysle med er jeg ikke nødvendigvis flink til, de er mer for å slappe av og slippe unna livets sure sider ^^ Spiller for eks litt gitar, men det blir for min egen del, som nevnt. Driver også litt med hobbyfotografering, men har ikke blitt noe særlig tid til dette i det siste. På den andre siden: ting jeg gjerne er flink til, er ting som jeg ikke faktisk interesserer meg for. Jobben for eks (truckfører for det meste) er ikke en vanskelig jobb, det er bare en måte å betale regningene på. Kan vel kanskje si at jeg ser etter en sammensmelting av et slag, om jeg må starte på nytt mtp utdanning etc, spiller ingen rolle (Gikk Mekanisk på VG). Problemet er vel å finne den rette kombinasjonen. Finnes det for eks noe jeg vil finne mer interessant enn noe annet men jeg ikke har "oppdaget" enda? Who knows. Tips til noen gjerne litt utenom det vanlige yrker/utdanninger hadde vert fint.
 9. Kanskje litt dumt spm ettersom de antagelig gir gode nok instrukser på flyplassen, men det er da aldri dumt å være informert på forhånd. Skal over dammen snart og har med tlf (som de aller fleste vil jeg tro) og mp3 spiller. Tar slikt skade av gjennomlysingen (røntgen saken), evt må det være slått av for dette?, eller er det bare å vise kontrollørene hva det er og ta det "rundt"? Har også forstått det slik at tlf skal være av under take-off og landing (eller er dette noe som sitter igjen fra "gamle dager"?), gjelder det og resten av turen? Hva med mp3 spiller, som verken sender eller mottar signaler? (Regner med at greia med tlf er pga de sender og mottar signaler?
 10. Heisann. Ser meg om etter et nytt (og som det har seg, første) hjemmekinosystem, eller iallefall deler av det for nå. Tenker å kjøpe forsterker/reciever (bruker aldri radio, men må ta det som gir mest for pengene ), samt høyttalere, disse kan gjerne være 5.0 om man får bedre høyttalere uten sub enn med (som i: man får bedre enkeltsuber enn inkludert i pakker) Budsjettet har et tak på 10000, om dette ikke inkluderer sub enda så tar jeg den delen senere, men det vil jo være et pluss med sub på plass med en gang. Det skal som ordet hjemmeKINO tilsier, brukes mest til film, men har noen andre enheter som ps3, xbox360 etc som skal kobles til for spilling, samt at det blir en del musikklytting. Sett bort ifra at det må gi god lyd for pengene, budsjettet tatt i betraktning, så har jeg i skrivende stund 4 HDMI enheter som kobles til (inn that is, + tv på ut). Tenkte da litt på det som er nevnt i topic: Denon AVR-1911 og Dynavoice M-65 (Vet ikke om det blir fra disse 2 butikkene, bruker dem som kilder atm) Om det for eks. skulle finnes like gode/bedre høyttalere til lavere pris (fat chance ) så er jo det supert da "overskuddet" kan spyttes inn i en sub. Det at begge deler er sorte er også igrunn ganske fint, da det står i stil til tv og annen innredning. Dette er selvfølgelig ikke et 100% krav, men om det er bedre forandringer, så er det et pluss om de(n) finnes i sort.
 11. Jeg har visst ikke alle regler under kontrol. Om man kommer inn bak blinds, kommer man da automatisk inn i spillet når big blind kommer rundt? (Så lenge man poster når den kommer that is) Med ante, betaler da blinds ante + blind?, eller kun blind mens resten kun ante?
 12. Heisann, skal kjøre en liten oppgradering og ser da etter tips etter mine krav: Hva skal maskinen brukes til? I hovedsak spill og film, spill av typ Mass Effect (2 snart), Dragon Age, etc. Ikke de aller mest grafikktunge sakene med andre ord. Prisantydning Ikke helt sikker her da jeg kan være fleksibel, men la meg si det slik, de dyre 5970 (?) kortene til ATI er for rikt for mitt blod. 10k må være et absolutt maks, da det ikke er et komplett system, skal ikke ha HD, Kabinett, skjerm ++ Skal maskinen overklokkes Dersom delene tillater det, ja, men dette er ikke en "dealbreaker". "Bang for buck" is key. Fortrinnsvis AMD eller Intel-basert? Intel Er det deler du vet du ikke trenger? F.eks. skjerm, tastatur etc Nevner heller delene jeg trenger: Hovedkort - i5 eller i7 er likegyldig, mest "bang for buck" teller her. CPU - Se HK. ***Og henholdsvis en kjøler som passer til sokkelen som blir foreslått. ***Har kabinettet på plass allerede (Twelve hundred), så en "tårnkonstruksjon skal gå fint, men alternativer er da alltid velkomne. RAM - Se HK og CPU. (DDR3 er vel 3-kanal etter hva jeg har forstått så pakke med 3 brikker er å foretrekke i så tilfelle.) Skjermkort - Som nevnt, det "beste av det beste" er litt for rikt da jeg ikke kjører det mest grafikktunge som finnes. Lydkort - Se over. PSU - Må kunne kjøre overnevnte + 5 SATA disker + misc vifter. Evt. andre spesielle preferanser/kommentarer Har ikke et absolutt hastverk (enda), så om det er deler som er like rundt hjørnet (les Feb-Mars) så er det greit å få nevnt. Takk.
 13. Skal ha ny lcd-tv i hus. Min 32", ikke større enn 40" (større blir litt vel stort mtp avstand fra tv til sofa) Prisklasse er 5-8000kr (regner med at det i de fleste tilfeller blir nermere 8k enn 5k ) Må ha 3x HDMI (så slipper jeg å bytte mellom enheter hele tiden) Full-HD? (Er ikke sikker, har en PS3 innkommende snart, så det vil vel være en fordel) Tv-signalene er digital kabel-tv, men ser ikke så mye på tv-kanalene, brukes mest til spill og DVD (og Blu-Ray etterhvert). Skal ikke kobles til PC.
 14. Installerte Ubuntu I går og har drevet å prøvd meg litt frem med themes, conky etc. Er ikke ferdig med noe enda (spes ikke farger i conky), men får da få litt feedback Og kanskje også om noen kan si meg hvordan jeg får til en gjennomsiktig bakgrunn i Conky? Jeg vill ha som en sort (eller hvilken som helst annen farge) bakgrunn, men for eks 50% gjennomsiktig, slik at lys tekst blir lettere synlig på lys wallpaper. Anyways, desktop: Og:
 15. BioWare (Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Knights of the Old Republic og Mass Effect ++) er hands down de beste, tett fulgt av Blizzard (Lost Vikings, Diablo, StarCraft og WarCraft), Squaresoft (nå Square-Enix; for Final Fantasy-serien) og gamle Black Isle Studios (Fallout, Planescape og Icewind Dale).
×
×
 • Create New...