Jump to content

enden

Medlemmer
 • Content Count

  11968
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 :)

About enden

 • Birthday 10/28/1981

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

18047 profile views
 1. Og Teamviewer med sin Windows, Mac, Linux, Chrome OS, Android, iOS, Windows App og Blackberry støtte duger ikke? Mangler essensielle funksjoner for remote desktop det da? https://www.teamviewer.com/en/download/windows/ Når ble Teamviewer et reelt alternativ for fullskjerm og nær umiddelbar respons fjerntilkobling? Eller fungerer det bedre på andre OS enn Windows?
 2. Visma har vel ikke hatt noen aktivitet i det bygget siden de delte av regnskapsdelen sin for noen år tilbake. Jeg tror aldri hovedkontoret har ligget der heller. Det var planlagt, men ble aldri effektuert. Bytt heller bilde og beskrivelse med Karenslyst allé 56, så stemmer de bedre :-)
 3. Rette måten å gjøre det på. Og Visma er i seg selv et sikkerhetshull - så det er helt greitt. Bruker litt av samme metode på min mailserver - dog jeg blokkerer ikke/stripper - men legger det i en egen mappe når det ikke er hvitlistet. Prøvde tag & forward, og det ga ikke mye bedring gitt. Med årene har jeg innsett at brukere er dumme og handler deretter. Så får vi heller yte så god som mulig service til de som reagerer. Foreløpig har vi møtt forståelse fra alle som har reagert etter å ha forklart årsaken. I ett tilfelle tilpasset vi policyen slik at en enkelt mottaker omgår hele blokkeringen på kundens risiko.
 4. Det er primært profesjonelle aktører som har blitt angrepet, og har de orden på backup- og sikkerhetsrutiner så trenger de ikke å låse opp noe. Man bare gjør en "clean" installasjon og deretter nødvendige restore. Noen har det trolig ikke - og er således i "deep shit" Problemet er at angrepet "lammer" muligheten til å bruke IT (dvs angrepne maskiner) - da fram til man har fått ryddet opp. Og det skaper store problemer for drift av nøkkelfunksjoner. Men det er også tydelig at helsesektoren i Strobritannia ikke har skilt nettene sin godt nok i militarisert og demilitarisert sone. En annen ting man her ser er hvor vanskelig det er å "verne" seg mot inteliigent utførte angrep/spredning via epost. Men organisasjoner som sykehus etc bør ikke tillatte vedlegg/linker i epost uten at dette skjer i "sikre" sanskasser. Man ser også de negative effektene av lekkasjen knyttet til verktøy som NSA etc hadde. Det påstås nemlig at det er et "verktøy" fra denne lekkasjen som er brukt for å plante "malvaren" via sikkershetshullet i Windows. Misforstå meg rett - jeg mener ikke at det var galt å lekke det som ble lekket Jeg tror lekkasjen var nødvendig for å øke folks bevissthet vedrørende overvåkning og metoder - selv om jeg også er redd for at bevisstheten er nesten på null igjen. Men lekkasjen - selv om ingen verktøy ble direkte lekket økte risikoen for at kriminelle kunne få tak i disse. Vi gikk til det skrittet å blokkere mail med linker til zip-filer i dropbox samt strippe vedlegg fra alle mail som kom med en form for arkiv, dersom avsender ikke eksplisitt er hvitlistet, for alle våre kunder. Det løste ganske effektivt problemer med kryptovirus. Ikke ser det ut til å skape nevneverdig med støy heller annet enn for noen regnskapsførere. Bl.a. Visma-programvare presterer i noen tilfeller å sende bilag pakket som .zip...
 5. Jepp, jeg snakker til telefonen min rett som det er uten videre aktivering. Det holder med "Hei Siri"
 6. Jeg er i ferd med å innrede kjellerstua. Bruker blir nok primært til ungene, og evt meg når hun som bestemmer ser på dame-TV. Jeg kommer til å starte med en TV, men ønsker å legge opp til at jeg kan oppgradere til prosjektor uten for ye hassel. Jeg har Sonos i huset og har mest lyst på Sonos Playbar, som jeg har på TV-en oppe. Med dekoder, apple-TV, spillkonsoll, mediasenter, etc er mange HDMI-tilkoblinger obligatorisk. Kombinasjonen av prosjektor og Playbar blir da potensielt vrien. Siden det er kjellerstue er det sekundært og kostnader teller. Jeg har fjernkontrollskrekk og vil at dette skal være så dumt og enkelt som mulig. Hvordan ville dere lagt det opp? Btw; jeg er komplett analfabet på AV og vil bare har noe som er enkelt og alltid virker :-)
 7. Problemet er at Get oppgir type 6 koder for Sony, 4 for Samsung, etc og kaller det programmering av TV. Jeg antar at kodene mest sannsynlig vil fungere for hjemmekino også fra en av produsentene Get har koder til, men hadde ønsket meg feedback fra andre med tilsvarende oppsett. Og Harmony er vel tatt ut av produksjon? Det slår meg som dårlig timing å ta i bruk et slikt system på.
 8. Jeg hadde håpet å slippe alt som heter Harmony. Hele husstanden har fjernkontrollskrekk og dersom jeg kan gjennomføre et regime med bedre lyd uten å endre på interface er det det beste. Så jeg lurer fortsatt på om scenariet mitt er gjennomførbart eller ikke :-)
 9. Er det noe som har erfaring med bruk av Get HD PVR og hjemmekinoreciver? Jeg har fjernkontrollskrekk og vil helst slippe unna å bruke enda en fjernkontroll som i praksis bare vil bli brukt til å endre kilde og av og til tweake lyd. Er det mulig å programmere Gets fjernkontroll til å skru av og på en reciver samt endre kilde? Get fokuserer bare på TV i sine bruksanvisninger men teknisk sett er det jo ingenting i veien for at fjernkontrollen kan kodes til en reciver også for disse funksjonene. Dersom det er mulig, fungerer det greit i praksis uten å måtte dra fram kontrollen til recieveren i tide og utide?
 10. Du trenger strengt tatt ikke så mye IO på hosten - det er guestene som stresser diskene. Jeg ville ikke ofret redundansen for det i alle fall. Du snakker jo om å ta det over i produksjon, og da Jeg har forsåvidt ikke prøvd å importere VM-er som ikke har blitt eksportert skikkelig først, men regner med at du i verste fall vil måtte opprette en ny VM og attache eksisterende disker for å få det opp igjen.
 11. Jeg ville satt opp diskene slik du foreslår. Det er IO mot disk som kommer til å begrense deg mest, kanskje sammen med CPU avhengig av antall servere. RAID 10 gir best ytelse/redundans, selv om det koster en del diskplass. Når det gjelder rollefordeling så er det egentlig ingen andre hensyn å ta enn å vurdere om du vil at hosten skal være kun Hyper-V eller ha andre roller i tillegg. Tenk på det at dersom den er med i domenet og restarter så vil den naturligvis ikke ha noen DC å kontakte, siden DC-en er avhengig av at hosten skal kjøre. Ellers ville jeg alltid hatt to DC-er med DNS og DHCP på begge, uavhengig av om miljøet er fysisk eller virtuelt.
 12. Windows RAID1 som i speiling satt opp i Windows uten noen kontroller inne i bildet.
 13. Jeg har servere som tryner med Windows RAID1, og da sitter jeg med hjertet i halsen noen timer mens AD må rulles tilbake, servicer feiler og en ny reboot sørger for at ting forhåpentligvis fikses. I tillegg kommer tiden til gjenoppbygging. Moralen er "aldri mer". Det fungerer tålelig greit når det fungerer, men jeg utsetter ikke psyken min for et slikt oppsett en gang til. Hva som skjer hvis et RAID5 feiler vil jeg ikke tenke på en gang. Gå heller for en enkel "hardware" kontroller og kjør RAID 5 sånn at du har noe redundans. Du får like mye disk ut av RAID5 som RAID1 + JBOD. Litt anderledes fordeling av ytelsen, men redundans på alt.
 14. Så lenge det ikke er persondata så er du vel verken konsesjons- eller registreringspliktig hos datatilsynet. Da var kravene tidligere ganske vage. Satt på spissen så holdt det omtrent å kunne attestere på at dataene ble lagret forsvarlig etter databehandlers syn uten å måtte dokumentere hva og hvordan. Mulig det er skjerpet inn de siste årene, men tviler på at Datatilsynet er veldig interessert i det. Men det er fint å få det avklart. Heller før enn siden
×
×
 • Create New...