Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
knopflerbruce skrev (18 timer siden):

Da var første 4090 i hus, får bytte ut noe gammelt ræl. Men, det kjører "bare" 18 mill PPD og trekker 270W her. Fint å ha på stua siden det med 270W er helt musestille, har ikke coilwhine engang, men det hadde vært fint om jeg fant ut hvordan en får det opp på 450W. Er det noen som har hatt lignende issues her?

Skal nevnes at jeg har satt det i et Z97-hovedkort, så det KAN være at det er noe kompatibilitetsissues, men jeg har ikke noe AM4 liggende hvor jeg kan kjøre en fresh install.

Jeg har siste tiden fått tildelt mye mindre "lukrative" prosjekter til 4090en . Project 18449 går mye igjen som gir rundt 14-15 mill PPD og et strømtrekk i 270-290 watts området. Tidligere har maskinen fått tildelt mye project 18601 som gir 27 mill PPD og et GPU strømtrekk på rett i underkant av 400 watt, har aldri nærmet meg TDP på 450 watt under noen prosjekt.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Selv vurderer jeg å sette sammen en folderigg med et par 4070ti. Har litt plassproblemer der jeg bor nå så tenker kanskje å få til en løsning hvor det i større grad kan bli som en penere varmeovn jeg kan ha stående på stua å putte det inn i noe alla Fractal North som kan jo se ut som noe som kanskje kan høre hjemme på en stue :p

Fractal Design North Charcoal Black - Kabinett - Miditower - Svart

  • Liker 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, Evil-Duck said:

Det følger med adapter fra den nye 12VHPWR  16 pins kontakten til vanlige 8 pins med hver 40XX GPU. Så da har en mulighet å bruke eldre PSUer :)

Tested: 12VHPWR adapter on the RTX 4080 Suprim X won't melt - HWCooling.net

Jepp, men er det smart å kjøre 320 w++ via de kablene?

Ps. har en påse her med kabler som kom med kortene jeg har kjøp?

Kom med 2080ti og 3090. Aldri brukt dem.

Lenke til kommentar
Kjetil Lura skrev (Akkurat nå):

Jepp, men er det smart å kjøre 320 w++ via de kablene?

Ps. har en påse her med kabler som kom med kortene jeg har kjøp?

Kom med 2080ti og 3090. Aldri brukt dem.

Ingen problem å bruke de medfølgende 8 pin til 12VHPWR nei :)  Når 40XX serien til Nvidia ble lansert eksisterte det ikke PSUer som støttet den nye standarden så adapterne som følger med er av god kvalitet å tåler det kortene drar av strøm.

Lenke til kommentar

Det er egentlig bare to ting man må passe på:

1) Kablene må takle effekten. 8pins kabler er laget for å tåle 150W og selv om 2-3 bundles sammen så er det kun pluggen i enden mot skjermkortet som belastes med totalen. Slike mange-til-èn adaptere kan man stole på. Adaptere som bare øker antall pinner er de man må unngå. Da må man være sikker på at alt på den minste kabelen pluss uttaket fra strømforsyningen tåler det økte strømtrekket. Mine gamle workstations har 650W psu men bare 2 st 6p uttak. Disse er derimot ratet for 180w hver så da funker det fint med single 6 til 8 pins adaptere. 
 

2) Strømforsyningen må takle totaltrekket, eventuelt det økte trekket hvis man kjører en singel adapter. Er det en skikkelig PSU så skal den tåle full belastning på samtlige GPU uttak, men det er fornuftig å sjekke dette på skjemaet som ofte er klistret på siden av boksen. Oppgis verdiene i ampere så må dere dra frem den gode gamle P=U*I 😁
 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...