Gå til innhold

Prosjekt Chrom&Flammen [ikke helt ferdig likevel]


Anbefalte innlegg

Får vel nesten starte en worklog her jeg og da...

 

Okey, Prosjektet er med et Chieftec dragon midi kabbis (heey, det var noe nytt! :p). Meningen er å prøve å få til noe som kan minne litt om krom glans i det, skjære ut flammer i dne ene sida og sette inn plexi bak. Har ikke helt bestemt meg for om den plexien skal være klar eller matt, personlig syns jeg det er litt småharry med vindu og lys, men det kan hende jeg skifter mening etterhvert... Litt lys må jeg jo uansett ha hvis jeg skal få en kul effekt ut av den flammen, så jeg kommer til å kjøpe et rødt meteor eller bubble light fra microplex.

 

Fronten må gjøres noe med selvsagt... Har i utgangspunktet tenkt på å kopiere de kobberrørene som han på bit-tech har gjort, men prøve å gjøre det litt annerledes med de neserste rørene. Der skal jeg sette en stålplate (som matcher sidene) med to titan vifter bak, og få det midtstilt (ikke som det andre prosjektet). Har også begynt å tenke på å lage noe med racingnetting istedenfor kobberrør (faller kanskje bedre inn med tanke på prosjektnavnet :)). Er litt usikker der enda

 

Ellers skal tenningsnøkkel på plass, sota plexi nederst (fordi jeg har et strot hull etter radiatoren der), og kanskje lakkering innvendig. Vi får se...

 

Begynte ihvertfall med å pusse ned den ene sidedøra i dag. Hadde dessverre ikke batteri i kameraet under pusseprosessen, men de var ferdig opplada når jeg var midlertidig ferdig... Jeg pussa med 240, 400 og 600 våtslipepapir, og det tok LANG tid. Håper det funker bedre med pussemaskin når jeg kommer hjem til helga :) Etterpå polerte jeg med autosol.

 

Før autosol

 

Her og her er etter autosol

 

Som dere ser fikk jeg ikke helt krom effekt, jeg er ikke helt sikker på om det er så lett med det metallet her... Uansett syns jeg det ble en ganske kul effekt likevel, bedre enn lakken fra biltema ihvertfall :) Men jeg kommer vel til å teste ut litt forskjellige... Må ha noe finere slipepapir ihvertfall, så har jeg en liten teori om at det kanskje blir bedre hvis jeg lakkerer med klarlakk og polerer den etterpå... Kommer vel til å teste ut litt.

 

BTW, her er flammen jeg tenkte å skjære ut... Mulig jeg gjør den litt enklere, får se an litt.

 

Noen formeninger?

 

Update kommer vel forhåpentligvis før helga, jeg aner egentlig ikke hvor god tid jeg får.

Endret av CSSSK
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

TAkker for tilbakemeldinger, alltid trivelig :) Har vært en tur på Jernia i dag og kjøpt slipepapir med 800 og 1200 korn, så jeg tenkte å pusse ned andre sida i dag og se om det blir noe bedre. Blir vel ferdig utpå kvelden regner jeg med...

 

Autosolen funka bra ja, regna ikke med sånn effekt akkurat. Men det blir litt lett fingermerker da. Lurer på om jeg må lakke med klarlakk først og så dra over med autosol... Vi får se.

 

Navnet kom jeg vel på etter å ha spilt NFSU ja, elsker det spillet :yes: Passa så fint til prosjektet mitt liksom.

Lenke til kommentar

Jess, da har jeg fått pussa ned den andre sida også. Pussa med 240, 400, 600, 800 og 1200, men jeg så egentlig ikke noe særlig forskjell. Eneste som var forskjellig var at chieftec tydeligvis ikke hadde grunna denne sida, så det gikk mye fortere :yes:

 

Uansett, her er bildene, skalert ned til max 400x400, så jeg legger dem rett inn i posten jeg.

 

Under pussing:

picture_009_400.jpg

picture_010_400.jpg

picture_011_400.jpg

 

Sånn ble resultatet:

picture_015_400.jpg

picture_018_400.jpg

 

De to sidepanelene ved siden av hverandre:

picture_017_400.jpg

 

Sier meg fornøyd med den effekten jeg fikk foreløpig. Neste skritt blir å skjære ut flammene, også må jeg pusse ned toppen da.

 

Neste update kommer vel til helga regner jeg med.

 

Grev Rasmus: Har du bilde av kabinettet ditt?

Lenke til kommentar

Takk takk :)

 

Autotol får du kjøpt på de fleste bilrekvisitabutikker vil jeg tro, det er jo bare poleringskrem med litt slipemiddel oppi, står at man kan bruke det på lakk og sånt. Jeg kjøpte min på Clas ihvertfall... Vil tro du kan få det til å skinne litt mer med den ja. Jeg ble ihvertfall overrasket over effekten.

 

Plastdetaljene blir nok lakket i svart metallic. Å få de til å matche med sidepanelene blir nok umulig, så jeg tror svart vil gjøre seg best. Må selvsagt kutte litt i fronten også, har ikke bestemt meg for om jeg skal ha kobberrør eller racingnetting der heller. Tiden får vise :) Jeg vet ihvertfall at jeg skal sette inn en stålplate med samme finish som sidedekslene i fronten der hvor de stygge rillene er, med to 80mm aluvifter i. Må jo ha noe foran der, det er der jeg er litt usikker på om det blir racingnetting eller kobberrør...

 

Stemmer at det er et blad som heter Chrom&Flammen ja, men jeg oppdaga det ikke før jeg spilte NFSU da :)

Lenke til kommentar

Har kommet meg et lite stykke lenger nå :)

 

Flammen er skjært ut, mn trenger å pusses litt mer i kantene da. Tenkte ikke på at det kanskje hadde vært lurt å maskere først, så jeg må nok regne med å pusse litt til på den sida :wallbash:

 

Vel, her er noen bilder ihvertfall:

 

Frihåndstegning, kanskje ikke min sterkeste side men :p

rot_006.jpg

 

rot_007.jpg

 

rot_008.jpg

 

Og etterpå ble det sånn... Her kom jeg på at jeg kanskje skulle maskert... Menmen, ble ikke så mye riper at det ikke går an å fikse med litt slipepapir

rot_011.jpg

 

Bestemte meg på slutten for å skjære bunnen rett over som dere ser, også har jeg igjen å skjære ut de gnistene, men de skal tegnes på nytt.

 

Hva synes dere?

 

Har noen noen gode forslag på hvordan jeg kan slipe ned kantene innerst i spissene?

Endret av CSSSK
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...