Jump to content

CSSSK

Medlemmer
 • Content Count

  844
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

About CSSSK

 • Birthday 06/18/1983

Recent Profile Visitors

2930 profile views
 1. Hei Har vært borte fra PC-verdenen i noen år nå, men nå har maskina mi blitt såpass gammel og utdatert at jeg må oppgradere litt... Jeg har et ok kabinett, et par sata disker med noen hundre gb og litt sånt jeg tenkte å bruke videre... Har desverre ikke så god tid nå som jeg hadde før til å sette meg inn i dette, så jeg har satt opp noe jeg syns så ok ut, så håper jeg at noen gidder å si fra hvis noe er helt krise Jeg kommer til å kjøre xp på maskina, og den brukes til litt bilderedigering, kanskje litt spilling og ellers bare generell kontorbruk/surfing. Budsjettet er på max 4K. AMD PHENOM II X2 545 3.0GHZ SKT AM3 L2/L3 7MB 85W P (HDX545WFGIBOX) 681,- CHIEFTEC APS-450S, 450W ATX 12V 2.3,14cm Fan, 80 Plus (APS-450S) 376,- KINGSTON Memory/ 2GB 1066MHz DDR3 CL7 (KVR1066D3N7/2G) 370,- SEAGATE BARRACUDA 7200.12 750GB SATA2 32MB (ST3750528AS) 497,- ASUS Mainboard S-AM3 AMD780GX ATX VGA(256) 2xPCI-E Audio GbLAN Raid VGA/HDMI 1394 DDR3 Retail (M4A78T-E) 968,- ASUS HD4770 PCIE 512MB GDDR5 2XDVI/TV (EAH4770/HTDI/512MD5) 749,- Totalt (inkl. mva): 3 641,- Herav MVA: 728,20 Hadde satt veldig pris på om noen som har oversikten hadde orka å tatt et par minutter og sagt om det ser greit ut
 2. Så det går an å skru av senderen? Da blir det vel den linksysen det ble linka til av covah. Takker for tipsene
 3. Mistenkte at jeg måtte skaffe en router, ja... Consoll er leverandøren. "Fiberboksen" ble bare innstallert, og ingen info om hva den egentlig inneholder, så trur ikke det er noen muligheter med kryptering gjennom den ihvertfall... Får vel gå til innkjøp av router da. Hvem lager gode routere? Skal ikke ha trådløst... Er denne brukbar, f.eks? http://www.mpx.no/aspx/loginVnet.aspx?Retu...&plid=11165
 4. Høres bra ut Åssen gjør jeg det? Sorry, er helt blank på nettverk.... Og vil jeg fortsatt kunne bruke xboxen da?
 5. Jess, da har tiden igjen kommet for å rive seg i håret og prøve å sette opp hjemmenettverket slik man vil ha det... Jeg har til nå hatt et hjemmenettverk bestående av en switch, to PC-er og en xbox. Har en del filmer, bilder og musikk på de to pc'ene som jeg bruker på xboxen ute i stua. Har ikke hatt nettilgang siden jeg flytta inn pga at vi til nå kun har hatt tilbud om isdn Nå har det forøvrig kommet fiber hit, og det er jo veldig flott. Men det fører jo med seg problemer når man kan minimalt med oppsett av nettverk. Jeg kobla ganske enkelt en kabel fra "fiberboksen" og inn i switchen, og satte opp at jeg automatisk ble tildelt ip-adresse. Fikk da internettilgang på begge maskiner, og i tillegg på xboxen. Fint, tenkte jeg, men så en dag oppdaga jeg at jeg med xboxen nå kunne bla gjennom flere nettverk som tydeligvis var naboene rundt meg. Regner med at de da også kan bla gjennom alt jeg har delt på mitt hjemmenettverk. Ikke at jeg har noe hemmelig på pc'ene mine, men syns jo det er litt greit å holde bilder og slikt for seg selv da... Er det dette man trenger router til, eller går det an å sette opp nettverket på en eller annen måte sånn at ikke alt blir delt med naboene? Og isåfall, hva slags router anbefales? Jeg vil helst ha en trådet router, og bittorrents brukes flittig, så må være mulig å sette opp dette også. Om det fins noen gode guider med svar, mottas det også med stor takk!
 6. Så løsningen til netcom er nettopp å unngå å hjelpe denne gruppen økonomisk ved å holde dem vekk fra gode tilbud? Det skjønner ikke jeg logikken i. At de vil unngå kameratgjenger er en ting, men det kan løses på andre måter, med slektrelasjon, bostedsadresse e.l.
 7. Ringte netcom i dag og skulle bestille trådløs familie, men fikk svar om at jeg måtte vente et år til jeg ble 25. Har hatt tidligere dårlig erfaring med telenor for mange år siden, så har prøvd å unngå de siden, men når netcom skal være sånn, så går jeg heller tilbake til telenor. De mista to gode kunder i dag, for å si det sånn... Familier i startfasen er gjerne de med minst penger, og har vel strengt tatt mest bruk for et sånt tilbud? Snål praksis.
 8. Er vel akkurat det jeg mener er det enkleste, problemet er at jeg ikke skjønner helt akkurat hvilke kontakter som blir lukka når jeg trykker på knappen. Det går som sagt to ledninger inn og tre ut. Så, noen som kan klare opp det litt ved å se på tegninga? Takker for feedback, folkens. Hyggelig når noen gidder å hjelpe til
 9. No overbelastningsvern var det ikke inni der ihvertfall, hehe. Hele greia var forkulla inni :S Er ikke så dyr den saga, og tviler på at produsent har mulighet til å skaffe reservedeler, da kan jeg vel like gjerne kjøpe ei ny. Men fins det ikke en bryter i løssalg med samme kontakter? Trenger ikke se identisk ut, bare det funker. Litt teip og lim så blir det så bra så, bare jeg får den igang igjen, hehe
 10. Dette har kasnkje ikke så mye med PC å gjøre, men det er jo elektronikk, så kanskje noen kan hjelpe meg likevel? Jeg har ei elektisk sag som klikka i dag, og sikringen går med en gang jeg setter i kontakta. Jeg åpna den opp, og fant et helt brent relê. Garantien er jo selvfølgelig nettopp gått ut, så tenkte det må få gå an å mekke til noe på egenhånd. Tok et par bilder av relêet... Det var en knapp på toppen av relêet, men den er ikke med på bildene. Som dere ser så går det to ledninger inn, og tre ut. Det er en tegning der, men jeg forstår ikke helt hvilke punkter som blir kobla sammen når jeg trykker på knappen (Dette er eneste knappen på hele saga forresten, den styrer av og på naturlig nok). Går det an å få tak i et nytt på elfa ellerno? Om det ikke ser identisk ut gjør ikke noe, skal få klemt det inn på en eller annen måte. Er ikke helt stø på akkurat hva det gjør, så jeg har ikke funnet noe selv. Setter stor pris på hjelp!
 11. Så, errmm... Ser visst ikke heeelt for meg hvilke motstander jeg trenger likevel Har bestilt 2 stk LM3914 og 20 dioder, motstander har jeg tilgang på, men hvilke trenger jeg?
 12. Aha, sånn å forstå... Da får jeg sende avgårde bestillinga til elfa Kommer vel tilbake og spør litt hvis jeg ikke får det sammen... hehe Igjen, takker for hjelpa!
 13. Fant jo jammen denne inne i databladet, jo Visste ikke at det ble såpass enkelt, men det var jo hyggelig å se. En ting jeg lurer på da; Hvordan stilles den sånn at den reagerer på de spenningene man ønsker? Har vel noe med port 8 og motstand 2 å gjøre vel?
 14. Takk, takk alle sammen! Da får jeg sette meg ned og lese igjennom dette, lenge siden jeg hadde digitalelektronikk, gitt...
 15. Hei! Har en sensor som jeg tenkte å lage et led-"display" til. Den gir ut et signal som svinger mellom 0 og 5V, og jeg tenkte meg 15 led som jeg kan lage en måler med. Når det er 0V så lyser ingen, og ved 5V så lyser alle 15, sånn at hver led indikerer 0,33V forandring på signalet. Dette skal stå i bilen, så jeg trenger noe som jeg kan holde litt øye med selv om jeg ser en annen vei, derfor vil jeg ha leds, hvis noen lurte... Jeg tror vi lagde noe slikt i digitalelektronikken for lenge siden, men jeg husker ikke hvordan og aner heller ikke hvor jeg skal begynne å leite på elfa. Fins det en chip som kan brukes til dette, eller må jeg begynne med en A/D omformer på ett eller annet vis? Noen som kan sparke meg igang her?
×
×
 • Create New...