Gå til innhold

El-kjøp kompetanse?


gromgut32

Anbefalte innlegg

En ting MÅ jeg bare lure på, og det er kompetansen til reparatører på El-kjøp.

Grunnen til at jeg sitter her nå med en midlertidig,selvbygd pc med Duron prosessor, er at lynet kom og voldtok den pc'n jeg hadde kjøpt på El-kjøp.

 

Etter de hadde kikka på den 1. gang, kom de frem til at det var bare strømforsyningen som var gåen, og jeg var så klart overlykkelig siden jeg hadde sett for meg spenna fly ut vinduet.

I lykkerus kjøpte jeg jo da like godt ny 19" skjerm og ny skriver/scanner når jeg først var der.

Men så skulle jeg hjem og slå på maskina igjen...

Den hang noe fryktelig, men boota da til slutt, og jeg fikk lagt inn igjen o.s. og alt pikk pakk av programvare jeg hadde før.

Kom meg på nett og oppdaterte ivei.

Så skulle jeg installere skriver'n....plutselig kræsja hele systemet og hadde ikke nubbesjans til å starte via cd eller noe. Kom meg såvidt inn på bios,sjekka litt rundt og kom til tempen på prosessor'n...den sto da på 112'C !! Jeg reagerta ikke så mye på det,da jeg ikke visste bedre,men mente det hørtes veldig høyt ut. Det var forresten en AMD Athlon 1.0 Ghz.

Men når jeg tenker på det i ettertid, så skrev reparatøren på El-kjøp at prosessoren var en av de tingene som virka på maskina da han sendte den inn til forsikringsselskapet.

Skulla da tro at den ble grilla da den passerte 100'C ??

Han så jo oxo at maskina hang i 8-10 minutter før den boota skikkelig, og kunne ikke ane at noe var galt ??

Rart jeg stiller spørsmåltegn v sånt da?

 

På den positive siden skrev han bl.a. at verdien på hovedkortet var ca 5500,- :laugh:

 

Noen som har erfaringer med disse "reparatørene" ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skikkelig bra! Har ingen erfarin med reperatørene, men meg og en kamerat kødda litt med betjeninga en gang:

 

Vi kom inn på elkjøp, gikk bort til der de hadde skjermkorta.. der så vi av GF 3TI500 kosta 3500kr mens GF4TI4600 var en god del billigere(dette var på GF4 tia..) så vi bestemte oss for å kødde litt.. Vi gikk bort til en dame fra elkjøp og spurte hvilket av de to korta som var best.. Hun svarte at GF 3TI500 var best siden det var dyrest :laugh: , men hun måtte spør en annen og han sa det samme :scared:

 

Dette sier også litt om kompetansen..

Lenke til kommentar

Nei, har begynt å tatt pointet ja...men makaløs service da? :laugh:

Kan like godt klage på Jysk i samme slengen. Monterte nettopp en gulvstående bokhylle full av krims krams og detaljer, og self tenkte de at en byggetegning kunne da ikke være nødvendig å slenge med??

Litt stolt nå da,når den er ferdig bygd uten... :cool:

Vent nå litt...var det ikke en bokhylle jeg sa det skulle bli.....? :scared:

Lenke til kommentar

Jeg var en gang på Elkjøp for og handle TV til fadern. Det skulle være en 100Hz 32 tommer. Jeg måtte krangle med selgeren for og få kjøpt 100Hz, han påstod at 60Hz var best :laugh:

 

Da jeg endelig fikk han til og innse at det ble 100Hz eller ingen tv. Begynte han og skryte av hvor bra tv dette var for og koble til en datamaskin. Flott tenkte jeg - da kan jeg spille i stua på storskjerm. hehe, da jeg kom hjem fant jeg ut at det måtte settes i en extra vga-modul for og kunne bruke data på tv'n....Ho hei Elkjøp :w00t:

Lenke til kommentar

æsj, folk på elkjøp har ikke peil i det hele tatt.(ja selvfølgelig er det mange der som har ganske god peil, DrErling :p(tror det var du som jobba i elkjøp))

jeg ba om en forlenger til 3.5mm stereoplugg, og idioten kom drassendes på en 10m phonokabel. jeg ba om et nettverkskort, og han kom med 2 typer skjermkort. har tigligere hørt om "avmagnetisering" av cd plater o.l.

 

men uansett, i vanlige butikker må du jo betale miljøavgifter, noe som du slipper med webshop. dessuten må du jo betale for han som satte sammen elkjøp-pc'n din. handler du i deler fra komplett, blir det jo noe helt annet. men det e r fremdeles ikke å se bortifra at elkjøp uansett har en høyere pris på sine varer, men en av dem måtte jo uansett hatt høyest pris. det er enklere å distribuere varer nesten bare fra web, enn å måtte ha butikker, mennesker som jobber i de butikkene som ikke måttet ha jobbet i en webshop, altså vaskehjelp o.l. en større risikofaktor for tyveri er jo inne i bildet. hvis man regner med alt det, hadde nok ikke prisforskjellen hvert så stor

 

word

 

EDIT: oi, trodde dette var den andre posten der en klagde på prisene på elkjøp! derfor leste jeg ikke det som sto over! :blush:

Endret av Dimensionx
Lenke til kommentar

Ja,du har ett poeng der... men det er jo ikke bare El-kjøp da...det må jo nevnes.

Var innom en av byens data-forhandlere (data-team systems) og hørte meg litt rundt om ett hovedkort. Nevnte at jeg hadde sett på ett Combo-kort som tok både sd-og ddr ram,siden jeg hadde sd-ram fra før liggende,men noe sånt hadde de ikke hørt om engang...

Skremmende nok der jeg kjøpte kabinettet...

Ett Qtek( :blush: ) kabinett,men ikke det m blå forsidedetalj da. SÅ desperat var jeg ikke.

Dette husker jeg ikke modellnr på i farta,men har bedre lufting og bedre plass og bedre plassering av strømforsyning.

Men å ikke ha hørt om combo-kort engang,syntes jeg tok kaka... :p

Lenke til kommentar

Hehehe.

Jeg var innom El-kjip og spurte damen i data avdelingen om de hadde IDE kabel. Blikket ble til to pisshull i snøen, og hun spurte om det var den som gikk mellom modem og pc. Jeg innså at dette ble en lang affære. Da jeg forklarte hvilken kabel det var, og hva den bruktes tilsvarte hun kjapt at de var utsolgt. jeg fant den selv i hylla rett bak henne.

Heia hauet!

:wow:

Lenke til kommentar
Jeg var en gang på Elkjøp for og handle TV til fadern. Det skulle være en 100Hz 32 tommer. Jeg måtte krangle med selgeren for og få kjøpt 100Hz, han påstod at 60Hz var best :laugh:

 

Da jeg endelig fikk han til og innse at det ble 100Hz eller ingen tv. Begynte han og skryte av hvor bra tv dette var for og koble til en datamaskin. Flott tenkte jeg - da kan jeg spille i stua på storskjerm. hehe, da jeg kom hjem fant jeg ut at det måtte settes i en extra vga-modul for og kunne bruke data på tv'n....Ho hei Elkjøp :w00t:

Jeg skulle være med å kjøpe dvd-spiller for en. Vi fant en med grei pris på Elkjøp, og snakket med betjeningen. De diskuterte litt seg imellom og kom fram til at denne dvdspilleren "ikke holdt" :dontgetit:

 

Vi ville alikevell ha denne, da den ene kom på at vi måtte ha scartkabel. Vi hadde tenkt å kjøpe denne på biltema, ca. 200 kr billigere enn den han mente at vi MÅTTE ha. Han slapp oss så å si ikke ut før 15-20 min senere, og var veldig sur da vi gikk.

 

"Kjøpstvang?" :roll:

Lenke til kommentar

Skulle kjøpe meg skriver på EL-Kjip..

Valget falt på en Hp multi-funksjon skriver til 2495 kroner (kontorbruk)!!. :thumbup:

 

 

Da den TOTALT UKOMPETENE databetjeningsgjengen alt sto og kranglet med noen andre kunder om en garanti sak valgte jeg å ta med skrivere rett til kassen der en blondt monster ekspederte..

 

 

 

Dette vesnet som trolig kun hadde 4 ord i sitt ordforråd ( ja, nei, vet ikke) skulle slå dette inn (klarte å bruke 10 min på det) spurte om jeg viste prise på dette produkt, svarte jeg ærlig som jeg er at prisen var ca 2500 kroner.. Desverre for el-kjip så fant ikke denne personen noen skrivere som var dyrer en 1995 så.. gjett hva.. jeg fikk den til 1995 og det med usb kabel på 2 meter med på kjøpet(kosta 150 spenn)som hun av en eller annen grunn ikke slo in selv om jeg gjorde henne oppmerksom på den... Vel skal egentlig ikke klage over sånn service.. men det er den ENESTE gang jeg har gått fornøyd ut av el-kjip.

 

:thumbs:

mvh P&p

Lenke til kommentar

For nesten tre år siden bodde jeg i Dublin, men var hjemme en tur i Norge og tenkte jeg skulle kjøpe meg min første laptop, og dro til Elkjøp i Åsane utenfor Bergen, der jeg fant en PIII 500MHz mini-laptop som ikke var merket med pris på hyllen. Jeg snakket med en ekspeditør, og han fant etter litt om og men ut at den kostet 16000,- inkl montering (dvs installering etc, som Elkjøp dengang krevde kr 1000,- for å gjøre), noe jeg selvsagt ikke hadde bruk for. Jeg dro hjem for å tenke på det, da det var noen kroner mer enn jeg hadde planlagt.

 

To dager etterpå hadde jeg kommet frem til at ytelsen var lavere enn jeg egentlig ville ha, og prisen var høyere, men det var temmelig praktisk med en mini-laptop, så den skulle jeg ha. Dro tilbake og snakket med en annen ekspeditør som fant ut at prisen var 16000,- PLUSS installasjon etc. Dessuten viste det seg at det var en celeron, og ikke en PIII. Jeg syntes forøvrig det var merkelig at han kunne si prisen sånn "off the top of his head" når forrige fyren måtte lete i ti minutter før han fant prisen, så jeg ba ham om å sjekke, sånn for sikkerhet skyld. Det ville han ikke, sa han, fordi han "visste hva prisen var". Jeg gikk.

 

På vei til flyplassen da jeg skulle dra tilbake til Dublin, hadde jeg tilfeldigvis tid til å stikke innom på veien, og gjorde det, i håp om å treffe på første fyren igjen. Det gjorde jeg ikke, men snakket med en tredje ekspeditør som annonserte selvsikkert at prisen var 17000,- pluss installasjon etc, og at jeg ikke hadde noe valg men MÅTTE la Elkjip installere ymse greier (som jeg ikke ville ha anyway) og betale kr 1000,- for det. Jeg gikk. Igjen.

 

Da jeg kom tilbake til Dublin, kjøpte jeg meg en vanlig PIII laptop på 1GHz for kr 17000,-, og fikk tilbake kr 2500,- av momsen da jeg forlot Irland og dro tilbake til Norge.

 

Moralen er: Hvis du vet hva som er godt for deg, shopper du ikke data på Elkjip.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

DEt som er problemet til el-kjøp er at de ikke kan NOE bortsett fra å selge produkter de tjener massevis av penger på. El-kjøp er ikke noe fagbutikk, men en Salgsmaskin. Og dæven det funker. De tjener så mye penger at det er helt sykt.

 

OM vi nå hadde lagt denne tråen på disken hos el-kjøp butikkene, eller sendt det til tv2-hjelper deg og forbrukerrådet WWHATEVER! så hadde folk fortsatt kjøpt pc'er hos dem... That's life.

Lenke til kommentar
Skikkelig bra! Har ingen erfarin med reperatørene, men meg og en kamerat kødda litt med betjeninga en gang:

 

Vi kom inn på elkjøp, gikk bort til der de hadde skjermkorta.. der så vi av GF 3TI500 kosta 3500kr mens GF4TI4600 var en god del billigere(dette var på GF4 tia..) så vi bestemte oss for å kødde litt.. Vi gikk bort til en dame fra elkjøp og spurte hvilket av de to korta som var best.. Hun svarte at GF 3TI500 var best siden det var dyrest :laugh: , men hun måtte spør en annen og han sa det samme :scared:

 

Dette sier også litt om kompetansen..

www.mest-lol.com

Lenke til kommentar

Jeg blir bare oppgitt av alle morsomme fortellinger om el kjøp.

 

hadde foresten en morsom opplevelse da jeg skulle se på forsterker der for stygg mange år siden.

 

ekspeditøren som ikke kunne være mer en 17, synes at jeg skulle velge en pioneer reciver på 2*100w+3*40w fordi han synes at det ville passe mine fremtidige behov. ja, og han skulle gi meg rabatt hvis jeg kjøpte med et par warfdale høytalere+ en center høytaler siden jeg bare hadde 2 og han hadde sympati med meg.

 

pakka skulle jeg få for 8500 med kabler... som 12 åring på elkjøp med 1300 kroner jeg fikk til bursdagen min..

 

salgsmakin it is then..

Lenke til kommentar
Hehehe.

Jeg var innom El-kjip og spurte damen i data avdelingen om de hadde IDE kabel. Blikket ble til to pisshull i snøen, og hun spurte om det var den som gikk mellom modem og pc. Jeg innså at dette ble en lang affære. Da jeg forklarte hvilken kabel det var, og hva den bruktes tilsvarte hun kjapt at de var utsolgt. jeg fant den selv i hylla rett bak henne.

Heia hauet!

:wow:

Selv har jeg opplevd nesten det samme. Den kvinnelige ekspeditøren hadde ikke peiling, så jeg forklarte at en IDE-kabel gikk mellom hardisken og hovedkortet. Dermed hentet hun en hovedstrømkabel til å plugge i stikkontakten og strømforsyningen. Hun trodde nemlig at kabinettet var hardisken :laugh:

Lenke til kommentar

henger meg på koret her med denne:

 

skulle kjøpe bærbar til datteren mi og gikk til elkjop. Der fant jeg en toshiba til 8 k, grei maskin som var ok til hennes behov. Da jeg sa at jeg skulle ha den kom han på at de måtte belaste meg 1000 blanke for installasjon og klargjøring osv.

Sa da at det var helt unødvendig da jeg gjorde dette selv. Etter en del fram og tilbake der jeg fortalte at det ikke ble aktuelt å kjøpe hvis jeg måtte betale penga for klargjøringen ga han seg omsider.

Vel hjemme var det selvfølgelig bare å slå på maskina så var den klare, alt pre-installert selvfølgelig!

 

Skal kanskje starte en tråd der jeg skriver om godkjøpa på Elkjøp.

Kikker ofte innom, da de er så store at feilprising osv. hender alot.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...