Jump to content

TJ

Medlemmer
 • Content Count

  854
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Takk alle sammen! Da tror jeg at jeg går for K55VJ og investerer i en SSD modul på et senere tidspunkt, slik du foreslår LMH1.
 2. Takk for godt svar! Etter å ha lest det der, ble jeg litt mer giret på K55VJ, men samtidig er jeg litt bekymret for at jeg ikke kommer til å ta sjansen på å bytte harddisken. Er ganske grønn på dette og stoler ikke helt på mine evner til å montere den nye disken, finne riktige drivere osv. Derfor: Hvis du/dere skulle valgt mellom de to PCene ovenfor - akkurat slik de kommer ut av esken - utifra bruken som er skissert; hvilken ville du/dere valgt?
 3. Hei! Skal kjøpe ny bærbar som hovedsakelig skal brukes til surfing, skolearbeid, litt videoredigering av gopro-opptak, samt kanskje litt wc3. Det viktigste for meg er at maskinen er rask. For øyeblikket står det mellom http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=761537 og http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=766051 , hvor jeg ser at vivobooken har SSD, noe k55vj ikke har. Til gjengjeld har k55vj en bedre prosessor. Hvilken av disse tror dere vil ha raskest oppstart, surfe raskest, fungere best til litt redigering av gopro-opptak, osv? Hvilken maskin ville dere valgt til mitt bruksområde?
 4. Da har jeg støvsugd, noe som dro opp en god mengde støv. Har også installert HWmonitor, men temperaturene synes ikke å være unormalt høye. Problemet er dog fortsatt det samme. Begynner å lukte reklamasjon av dette her Uansett takk for hjelp!
 5. Skal forsøke HWmonitor! Problemet oppstår både ved bruk av ekstern power og ved kun batteri.
 6. Hei! Har problemer med min bærbare HP. Etter at PCen har stått på i ca. 15 min stopper den gradvis å reagere. Det hele starter gjerne med at jeg ikke kan åpne nye vinduer eller internettsider. Det neste som skjer er at jeg ikke kan bruke tastaturet og at musepekeren gjøres konstant om til et timeglass. Denne utviklingen skjer iløpet av ca. ett minutt. Etter dette er det kun en ting å gjøre, nemlig å kutte strømmen. Når jeg så prøver å skru PCen på igjen, reagerer den ikke i det hele tatt. Er akkurat som at den er helt tom for strøm. Det lyser for eksempel ingen lamper e.l. Så etter ca. en halvtime kan jeg igjen skru den på på vanlig måte, før det samme som beskrevet over skjer igjen etter ca. 15 min. Hva kan feilen være? Har tenkt på virus, men hvis kun dette var problemet ville det vel vært mulig å skru på igjen PCen rett etterpå? For et virus kan da vel ikke kutte strømmen? Har også tenkt på om det kan være høy temperatur som er årsaken, men da ville vel PCen skrudd seg av av seg selv, ikke bare fryst fast? Eller? Operativsystemet jeg bruker er forøvrig Vista.
 7. Hvordan du bør trene avhenger blant annet om du har lett for å legge på deg eller ikke. Har du lett for å legge på deg, vil gjerne den såkalte "pumpemetoden" gi best resultater. Denne metoden går ut på å utmatte musklene gjennom forholdsvis mange repetisjoner per serie, typisk 5-15 repetisjoner i moderat tempo fra 50% av maksløft (1RM). Dette er slik det skal være "etter boka", men individuelle variasjoner forekommer. Hvor mange repitisjoner osv. som fungerer for deg, vil du finne ut av etterhvert. Har du ikke så lett for å legge på deg, fungerer ofte "bulkmetoden" kombinert med "pumpemetoden" bedre. Denne metoden ligner mer på metodene knyttet til maksimal muskeltrening, altså større belastning (nær maksimal), færre repetisjoner, og færre serier, hvor bevegelsestempoet er raskere enn ved "pump".
 8. Man kan fint parallellkjøre to programmer, men husk å trene opp ryggen også! Kanskje litt kjedeligere, men desto viktigere.
 9. Faktisk trener man ikke biceps noen ting når man tar push-ups. Øvelsen er primært en øvelse for Triceps (armstrekker) og store brystmuskel. Jo bredere avstand mellom hendene når du utfører øvelsen, jo større blir belastningen på store brystmuskel. Mindre avstand mellom hendene = mer belastning på triceps. Du bør derfor variere hvor stor avstand du har mellom hendene. Dette blant annet for å unngå belastningsskader ved for ensidig trening. Ellers er det smart å innta et proteinrikt måltid rett etter en treningsøkt, gjerne også noen karbohydrater. Grunnen til at man bør innta et måltid kort tid etter treningsøkta, er kort fortalt fordi du gjennom treningen har brutt ned kroppen, som nå skriker etter næringsstoffer for å kunne bygge seg opp igjen, denne gangen enda sterkere. Kylling og tunfisk er hete tips, siden disse inneholder mye protein. Siste avsnitt er kun generelle tips for matinntak etter styrketrening. EDIT: Siden du har forholdsvis lav vekt og høy forbrenning bør du ha et stort inntak av karbohydrater. Inntaket bør være gjevnt gjennom hele dagen, ikke bare enkelte store måltider når du merker at du er sulten. Spis mer enn du tror du orker, men pass på at du hele tiden har et sunt forhold til vektøkningsforsøket. Vektøkning kan være mye vanskeligere enn folk flest tror! Har vært i akkurat samme situasjon selv
 10. Delvis riktig. Ja, det er vanskelig å bestemme årsaken til en sykdom utifra livsstil, men ikke alltid umulig. Ikke-røykere kan selvsagt få både kols og kreft, men mener du utifra dette faktum at man aldri kan påvise at røyking er årsaken?
 11. Dette har du selvsagt rett i, men valgte å kun fokusere på røyk, siden det er trådstarterts tema. Ellers har du rett i at skatten mest sannsynlig ikke ville vært lavere hadde røyk vært et ukjent fenomen. Men dette forandrer ikke det faktum at det brukes vanvittig mye penger på å behandle unødvenige tobakkskader, i et helsevesen som ikke akkurat har for mye penger å rutte med i disse kutt- og nedbemanningstider. Disse pengene kunne istedet blitt brukt på andre ting innenfor helsevesenet, som for eksempel å redusere sykehuskøene, ansettelse av flere sykepleiere, leger, osv.
 12. Veldig bra problemstilling, da dette i utgangspunktet blir like feil som at ikkerøykerne skal betale for røykernes selvpåførte tobakkskader, slik det er idag. Personlig synes jeg det bør vurderes hvordan skaden/sykdommen etc har oppstått, og på grunnlag av dette avgjøre hvem som skal få regninga. Med andre ord, brekker du beinet har dette ingen ting med røyking å gjøre. Regninga går derfor til staten. Får du derimot kols, går regninga til din egen postkasse. At røykerne skal betale et helt sykehusopphold selv, er selvsagt veldig urealistisk, og blir etter min mening heller ikke riktig. En idé kunne da kanskje være at de betaler en viss del av kostnadene selv, og at denne delen er stor nok til å kunne gi en avskrekkende virkning?
 13. Synes det er et godt forslag! Ser ikke rettferdigheten i at skattebetalerne skal betale sykehusregninga til personer med tobakkskader, da disse skadene i høy grad må kunne karakteriseres som selvpåførte. Hva dette koster det norske folk rent økonomisk er en ting, men hva som er kanskje enda mer alvorlig er de lange sykehuskøene røykingen fører til. Sett på spissen kan liv gå tapt som følger av dette. Tobakkskader har selvsagt ikke skylden for sykehuskøene alene, men den må som alle andre faktorer som spiller inn også ta sin del av skylden.
 14. Jeg har samme problem. Minnekortet er av merket SanDisk, og fungerer som det skal i min Nokia 3230. I min Dell Inspirion 6000 fungerer det derimot ikke... Noen som vet hvorfor?
×
×
 • Create New...