Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Nekte utleie i sameie?


Gjest 9a67c...a04

Anbefalte innlegg

Gjest 9a67c...a04

Vi er ett sameie med 26 boenheter, hvor noen få leier ut, og har tidvis hatt bråk med det.

Hvis vi får flertall til å endre vedtektene, så har vi vel lov å nekte utleie (Boplikt) i fremtiden?, men jeg regner med vi ikke kan nekte de som allerede har de som har utleie fra å fortsette med det.

Tenkte vi kunne legge inn i vedtektene at det ikke er lov med utleie av leilighet, uten tilbakevirkende kraft for, men med eierskifte så opphører retten til utleie, slik at skulle en leilighet gå i arv, så kan ikke barna fortsette å leie ut. Arv er jo ett eierskifte selv om den ikke selges.

Anonymous poster hash: 9a67c...a04

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
krikkert skrev (9 timer siden):

En utleiebegrensning krever samtykke fra samtlige sameiere som berøres. Det vil si at den som sier nei, kan fortsette å leie ut, og senere eiere av den seksjonen kan også leie ut. 

Hvor er det hjemlet?

Lenke til kommentar

Hele hensikten med sameie, i stedet for å etablere et borettslag, er muligheten for mer omfattende utleie. Dette tiltrekker flere (eller andre) typer kjøpere og investorer. Det er viktig å være klar over når man kjøper seg inn i et sameie, her man man forvente mye utleie med ulempene det medfører for bomiljøet med mindre ansvarsfølelse for felleskapet, mer støy og høyere gjennomtrekk (ut- og innflyttinger).

I stedet for å innføre disse åpenbart ulovlig reglene som OP nevner, så bør styret følge opp støyproblemene. Støyen kan medføre brudd på husordensregler/vedtekter og representerer dermed mislighold. Eier av leiligheten kan i ytterste konsekvens bli pålagt å selge leiligheten. I et sameie har styret et særlig ansvar for å følge opp problemene som kommer med utleie, men man kan ikke forby det.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...