Gå til innhold

Hjelp! Jeg er hacket!


Anbefalte innlegg

Jeg anser meg selv som en smart og oppegående person, men allikevel har jeg blitt lurt til å trykke på noen lenker som har gjort at jeg har blitt hacket. Nå føler jeg meg ganske rådvill for å få satt en stopper for dette problemet, og håper noen oppegående personer kan gi meg noen gode råd. Vet ikke om dette er riktig gruppe, men en administrator får eventuelt flytte dette til riktig plass? Problemet startet i alle fall på en mobiltelefon. For å komme til bunns i dette, trengs det litt bakgrunnsinfo:

Det startet for noen år siden at jeg fikk en melding på Messenger fra en venn som spurte om dette var min video. Jeg driver en del med foto og video, så tenkte at det kan stemme at minn FB-venn hadde kommet over en av mine videoer. Dermed gikk jeg i fella første gangen. Jeg trykket på lenken, og det førte til at jeg begynte å sende tilsvarende meldinger til mine venner/kontakter på Facebook/Messenger. Jeg mistet imidlertid ikke kontrollen på Facebook, men fikk endret passordet og sendt beskjed til mine kontakter om at jeg var blitt hacket og at de ikke måtte trykke på lenken i Messenger-meldingen fra meg. Men dette var bare begynnelsen...

Senere (litt over et år siden i dag) skjedde det igjen. Jeg fikk melding fra en jeg kjenner på Messenger. Han er ikke blant mine nærmeste venner, så jeg stusset ikke over at han spurte om å få mobiltelefonnummeret mitt. Så jeg sendte ham det. Han responderte med at Google gav bort noen gaver kun i dag, og at han tenkte på meg bla bla bla... Jeg skjønte ikke helt hva han mente, men jeg gav han min godkjennelse. Deretter har noen kommet seg inn på min Facebook-konto, og "jeg" har sendt de samme meldingene til flere av mine venner på Facebook. Mitt passord ble endret, mitt telefonnr ble fjernet, og epostaddressen min ble endret. Jeg fikk mange eposter fra Facebook om unormal innlogging osv, men det var veldig vanskelig å få kontroll på kontoen igjen. Jeg klarer ikke å forklare hvordan jeg klarte å koble meg på min konto igjen, men jeg fikk til slutt fjernet epostadressen som hackerne hadde lagt inn og jeg fikk endret passord på nytt. Jeg har imidlertid helt siden da vært usikker på om jeg har klart å bli kvitt problemet helt, for rett som det er er jeg blitt logget ut av Facebook uten grunn. Når jeg logger meg på igjen, virker alt normalt. Har snakket med mange som beroliger meg med at alt er nok OK. Men fortsatt skjer det ting...

For ca en uke siden fikk jeg tre forskjellige mailer fra Microsoft-kontoteamet om uvanlig påloggingsaktivitet på min bruker. Det ene var fra Hviterussland, én var fra Mexico og én var fra Chile. Jeg har nå endret passord også her.

I går fikk jeg flere mail fra Facebook om at det var gjort forsøk på logge seg inn på min facebook-konto, men at de fikk stoppet forsøkene. Jeg forsøkte så å endre passordet på Facebook nok en gang, men fikk beskjed om at jeg ikke kunne gjøre det nå fordi jeg har ikke brukt enheten min lenge nok...

I dag fikk jeg en mail fra meg selv, fra min epost-adresse. I mailen står det at de informerer om jeg er blitt hacket og at de har stjålet informasjon og bilder fra meg. De har installert et Trojan virus på alle mine enheter, og bla, bla, bla. De krever at jeg betaler $500 USD i Bitcoin, og jeg har 48 timer på meg. Nedtellingen startet da jeg åpnet mailen. Hvis jeg ikke betaler vil de kunne sende video av meg som kikker på eksplisitte nettsider, til alle mine kontakter. De skriver også i mailen hva mail-passordet mitt er - akkurat det må jeg innrømme at skremte meg litt.

Jeg har også fått en ny mail fra Facebook i dag om at de har mottatt en forespørsel om å endre mitt Facebook-passord, og at jeg skal skrive inn en kode som står i mailen for å gjøre dette. Når jeg nå går inn på min Facebook-konto via PC for å endre passordet, står det at det ble forandret i går... 

Hva gjør jeg? Hvordan få slutt på dette? På forhånd takk for all hjelp!

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Superparanoid skrev (17 minutter siden):

De krever at jeg betaler $500 USD i Bitcoin, og jeg har 48 timer på meg. Nedtellingen startet da jeg åpnet mailen. Hvis jeg ikke betaler vil de kunne sende video av meg som kikker på eksplisitte nettsider, til alle mine kontakter. De skriver også i mailen hva mail-passordet mitt er - akkurat det må jeg innrømme at skremte meg litt.

Alle ser på eksplisitte nettsider, og de fleste har besøkt en nettside eller sett innhold for voksne som det er teoretisk mulig at noen andre ville reagert negativt på.

Det er slik denne svindelen fungerer:
De sender slike eposter til millioner av mennesker, med informasjon som overfladisk fremstår som om de har personlig informasjon i, men som bare er helt vanlig svindel. Det er mer sannsynlig at de spoofer eposten din enn at de har sendt fra din.
 
Om de hadde sensitivt materiale ville de lagt ved konkrete beviser som skjermbilder, ikke vage trusler -- om de genuint var utpressere. Jeg har fått samme type svindeleposter dusinvis av ganger, men i og med at de fleste havner i spamfilteret så ser den ene som eventuelt slipper gjennom desto mer truende ut, men det er bare svindel.

Endret av Red Frostraven
Lenke til kommentar

Det er uansett ikke akkurat DET jeg frykter mest. Men de visste passordet på mailen min, hvordan kunne de vite det? Det er ikke verdens vanskeligste passord, men heller ikke blant de mest opplagte... Facebook/Messenger blir stadig utsatt. Passordet er tydeligvis endret nå. Jeg kommer inn på Facebook selv nå, men jeg må vite det passordet som ble lagt inn i går for at jeg skal få laget et nytt. Og hvis jeg logger ut, kommer jeg meg sikkert ikke inn igjen... Microsoft kontoen min er forsøkt logget inn på...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mest sannsynlig har de bare eposten din og et passord. Kan være fra innbrudd hos Dropbox, adobe etc.

Som for de fleste folk finnes eposten din sikkert her: https://haveibeenpwned.com/

Har Ingen bilder eller noe annet farlig om deg. Bare å ignorere. Hadde de hatt noe så hadde de sendt bildebevis. 

 

Fiks opp i passordene dine. 

Endret av Komplett ubrukelig
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det første du må gjøre er å bytte passord på e-posten din og logge av alle enheter som er pålogget, hvis du har Outlook eller Hotmail så bør du opprette et alias som brukes til innlogging for e-post og Microsoft konto.

https://support.microsoft.com/nb-no/office/legge-til-eller-fjerne-et-e-postalias-i-outlook-com-459b1989-356d-40fa-a689-8f285b13f1f2

Etterpå bør du bruke 2-trinnsverifisering app på Microsoft og Facebook.

Sist man ikke minst, ikke trykk på linker som venner sender på FB eller linker som blir sendt i e-poster.

Lenke til kommentar

Man bør også bruke en tjeneste som Lastpass eller 1Password, som gjør at du kan ha unike passord for hver eneste login du bruker. Jeg tør ikke lenger ha samme passord for forskjellige nettsider, og jeg kjenner folk som bruker samme passord til BankID og alt mulig..

Lenke til kommentar

Takk for alle beroligende innlegg, men jeg har kanskje ikke uttrykt meg klart og tydelig nok: Jeg er IKKE redd for at det skal bli sendt bilder/videoer av meg som ser på porno, det vet jeg jo ikke stemmer. MEN jeg har jo tydeligvis blitt hacket. Passordet på Facebook ble senest i går endret, og det var ikke av meg. Passordet på eposten min har de klart å få tak i. Litt bekymret er vel på sin plass å være? Ja og jeg skal endre passordet på epostene mine, og jeg skal ikke bruke samme passord på alle login jeg har. Jeg bruker allerede en app som heter Keeper, som hjelper meg med å holde oversikt over passordene mine og som kan generere nye passord for meg. Er vel noe av det samme som Lastpass eller 1Password antar jeg?

Lenke til kommentar

Jeg trodde jeg hadde 2-faktorautentisering på Facebook, men har kanskje ikke det. Men nå får jeg ikke gjort det. Når jeg prøver å endre passordet når får jeg beskjed om at det "gamle" passordet jeg skriver inn (som ble endret av noen andre i går) er feil... Og når jeg trykker "glemt passsord" skal det sendes en kode til meg enten på mail eller sms. Velger sms, men mottar ingenting...

 

Endret av Superparanoid
Lenke til kommentar

Om du er usikker:

Formater datamaskin(er) og gjenopprett mobil(er) til fabrikkinnstillinger. 

Deretter begynner jobben med å tilbakestille alt av passord, kjør gjennom alt du måtte ha av kontoer. 

Som allerede nevnt:

-Bruk aller helst forskjellige passord på alle innlogginger. Skaff deg Keeper, bitwarden eller annen "passordapp" om nødvendig. 

-Opprett en ny epostadresse til alt jeg liker å kalle "spam". Altså en epost som du bruker hver gang du oppretter ny bruker en eller annen plass, blir medlem av en kundeklubb osv. 

-Slå av synkronisering i nettlesere osvov. Er veldig lettvint å hente ut hele regla med passord og brukernavn om noen får tilgang.

 

Men ingenting av dette hjelper om noen allerede har fått inn keylogger eller annen malware på dataen din og får med seg alle dine nye brukerdetaljer. Så første bud er å rense plattformene dine 🙂

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...