Gå til innhold

Krigshandlinger mellom Iran og Israel


Anbefalte innlegg

Cascada81 skrev (4 minutter siden):

Hamas vant siste gang det ble avholdt et valg i Palestina, og er den nærmeste man kommer en lovlig valgt regjering i Palestina. Israel må trekke seg ut av okkuperte områder og starte samtaler med Hamas. Kun da kan man få til en løsning.

Israel må bære hele ansvaret for at det er konflikt mellom Palestina og Israel.


Det er jo også en mening.
Fullstendig feil, men en hver får tro hva de vil.

Det er riktig at Hamas i utgangspunktet vant siste valg, i 2005, men man må være temmelig naiv for å tro at man kan ha samtaler med terrorister som har som sitt fremste mål å utslette staten Israel.

Hamas må bære hele ansvaret for den nåværende konflikten, og de kan avslutte den når som helst.

 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ifølge israelerne var 186 dronefly, 35 kryssermissiler og 110 ballistiske missiler avfyrt. Men på iransk hold meldes det om 136 dronefly, et uspesifisert antall kryssermissiler og "flere titalls" ballistiske missiler.

Det var meget mange opptak fra Iran som vist at det var avfyrt TBM fra mellom seks og tolv lokaliteter - med to til fire eksempler hver, dette kan ikke tyder på at det var avfyrt så mange, og ut fra det som har kommet fram, ser det ut at alle nådd luftrommet omkring Israel og Jordan. Det var sett bare en enslig exoatmosfærisk avskjæring og i Jordan vist det seg at noen av rakettvrakene var etter Arrow 3 som tilsynelatende ikke hadde truffet. Ifølge amerikanerne avfyrt en destroyer flere SM-3 missiler som traff 1-3 TBM. 

Alle nedskytninger var hendt over Israel, mer bestemt over Negevørkenen og nordvestre del av Vestbredden - og det var oppdaget flere missiltrinn som ikke så ut til å ha blitt skutt ned, i Israel/Vestbredden. Etter å dømme hadde noen av flertrinns TBM detonert bort sin booster over Irak/Iran svært tidlig for å kamuflere de andre TBM som først over Israel detonert vekk sine boosterne idet disse skulle entre lavere høyde. Var dette de mystiske Rezvan-missilene som skulle ha hypersoniske stridshoder? Det var meget mange lysende punkter oppe i himmelen allerede før SAM-missilene kom opp. 

Disse med separate stridshoder, som kalles MARV (Maneuverable reentry vehicle) har etterlatt seg missiltrinn "overalt" - og det er mulig at disse hadde ikke bare MARV, men også lokkemidler (decoys på engelsk) som iranerne i lang tid hadde sagt er innbygd i disses MARV-kapable ballistiske missiler. Det kan dermed være mulig at "regnet av lys" besto av både stridshode-MARV, lokkemiddel-MARV og oppbrukte missiltrinn. Det er umulig å skille disse fra hverandre i den aktive fasen når våpnene er kommet altfor tett på. 

Det er en mulighet at tallet "110" kan være overdrevet. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
JK22 skrev (2 minutter siden):

Alle nedskytninger var hendt over Israel, mer bestemt over Negevørkenen og nordvestre del av Vestbredden..


I følge IDF var det kun noen få ballistiske raketter som nådde israelsk territorium.
 

GLIQ5KMXkAAc_sy?format=jpg&name=small

  • Liker 2
Lenke til kommentar
0laf skrev (1 minutt siden):


I følge IDF var det kun noen få ballistiske raketter som nådde israelsk territorium.
 

GLIQ5KMXkAAc_sy?format=jpg&name=small

Visuelt sett er dette ikke riktig. Dessuten tyder mye på at israelerne og amerikanerne kan ha registrert både MARV, missiltrinn i flygning (det var et meget stort problem for amerikanerne i Gulfkrigen og for saudiaraberne under Jemenkrigen) og lokkemidler med sine radarsystemene som selvsagt kunne ikke "se" annet enn radarrefleks - og det var sett mange nedskytninger over Israel. Det er opptil et halvt dusin missiltrinn og missilvrak på lette tilgjengelige områder i Israel/Vestbredden, inkludert en stor Emad-booster i Dødehavet. Man har ikke sett vrakrester etter TBM av Fateh-familien så langt. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dette og andre opptak vist dessuten at ganske mange lysende objekter eksplodert ikke da de traff bakken, noen av disse så ut til å ha flareliknende egenskaper. Da må det være snakk om lokkemidler sammen med MARV-stridshoder som kan ha vært i et fåtall. 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (4 timer siden):

Merkelig at vi ser mange fordømmelser av Irans angrep fra vestlige politikere og ledere, men de fordømmer ikke massedrapene av siviler i Gaza av IDF. Hykleri på sitt beste. 

Må si meg ganske uenig i vinklingen din. Jeg mener at Israel har all rett til å forsvare seg, og at sivile dødsfall i Gaza nærmest ene og alene er Hamas sitt ansvar, siden det er de som har benyttet seg av sivil infrastruktur til utførelse av angrep på Israel. Hamas bruker aktivt egne sivile som levende skjold.

Så kan det være Israel har utført angrep de ikke burde ha utført, og det skal de kritiseres for. Men det totale bildet tilsier at sivile tap er Hamas sitt ansvar, ikke Israel sitt.

Husk at krigens lover sier at det er lov å angripe et legitimt militært mål selv om man vet at sivile også vil rammes. Så må man vurdere forholdmessighet og annet, men det er faktisk fullt lovlig.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Cascada81 skrev (3 timer siden):

Er det noen som har løyet og manipulert, er det det israelske forsvaret. Media, også vestlige, har gått rett i fellen. New York Times hadde en omfattende artikkel om et av ofrene som skulle ha blitt voldtatt. Hennes nærmeste familie gikk ut og avslørte voldtektsanklagene som løgner.

Hvem var dette offeret? Hvor er dette omtalt?

Og hva har dette offeret med det israelske forsvaret å gjøre?

Sitat

Det er gode grunner til å sette spørsmålstegn ved tallene fra 8. oktober-angrepet, da mange av de omkomne ble drept av israelske soldater i henhold til Hanibal-doktrinen. Flere av de kidnappede skal ha blitt drept av israelske helikoptre før de nådde grensen til Gaza, og titalls israelere ble drept i Kibutzene av israelsk politi.

Kilde?

Sitat

Israels forsvar og regjering har løyet om voldtekter, halshogginger av babyer og drap av barn, alt for å skape sympati og legitimitet for en aksjon hvor titusenvis av uskyldige har mistet livet, og har deretter sittet stille i båten når utenlandsk media har gjentatt løgnene.

Nei, det var drepte barn og halshugde babyer. Det var voldtekter.

At du ikke klarer å ta avstand fra terrorangrepet 7. oktober sier egentlig sitt.

Endret av Markiii
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Ting tyder på at Iran forsøker å bringe inn våpen på VB, og kanskje styrte både myndighetene i Jordan og også i Egypt, og at dette i utgangspunktet handler om å utslette Israel i et forsøk på å oppnå den islamske messianske tilbakekomsten. Dvs vi står i et møte med et religiøst ekstremistisk regime som er villig til å kaste hele verden ut i krig for å oppnå sine religiøse myter

https://www.jpost.com/opinion/article-796600

Hvis dette stemmer, en meningsartikkel

  • Liker 4
Lenke til kommentar
0laf skrev (2 timer siden):

Trump vs. Biden

trr.jpg.6d6278be1274b941f729e72f95fa66d9.jpg

Det handler om internasjonalt diplomati, som er litt annet enn tøysete slagord på et sosialt nettverk.

Den komplette idioten og nazifiserte fascisten Trump elsker at Russland rævkjører demokratier og latterliggjør USA. Han støtter Russlands kamp mot vesten og vestlige verdier. Så han kan egentlig bare holde kjeft.

Men her er jo det morsomme. Trump skal liksom være "motstander av krig", men han er i sannhet en krigshauk. Retorikken hans avslører det. I tillegg til handlingene hans som president, selvsagt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Tussi skrev (2 minutter siden):

Ting tyder på at Iran forsøker å bringe inn våpen på VB, og kanskje styrte både myndighetene i Jordan og også i Egypt, og at dette i utgangspunktet handler om å utslette Israel i et forsøk på å oppnå den islamske messianske tilbakekomsten. Dvs vi står i et møte med et religiøst ekstremistisk regime som er villig til å kaste hele verden ut i krig for å oppnå sine religiøse myter

https://www.jpost.com/opinion/article-796600

Hvis dette stemmer, en meningsartikkel

Skulle virkelig ikke overraske meg.

Disse folka er klin sprø.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Tussi skrev (2 timer siden):

Ifølge nettavisen har USA og iran kommunisert via Tyrkia, og USA skal på forhånd ha sagt at Irans angrep må være begrenset.

Betyr det at USA har godtatt et iransk angrep på Israel?

Igjen, dette handler om å deeskalere, noe de som støtter Russland påstår å ønske men i realiteten ønsker de full verdenskrig.

Uansett, poenget er at USA skjønner at Iran ikke har noe annet valg enn å svare på angrepet fra Israel, da de ellers vil "miste ansikt" internasjonalt. USA kan ikke bestemme om Iran skal angripe eller ikke, men de kan påvirke f.eks. intensiteten i angrepet. De kan også unngå at egne styrker eller baser blir rammet.

Vi kan trekke en parallell til Ukraina. Der feilet USA og vestlige land. Hadde vi satt ned foten med en gang og gjort så Russland faktisk merket konsekvenser og visste at overtramp ikke ville bli godtatt men møtt med makt, så hadde de vært langt mindre villige til å prøve seg på å eskalere.

Men siden USA fremstår svak og svekket, så muliggjør det væpnede konflikter rundt i hele verden. Likevel, alle vet at dersom USA virkelig vil, så kan de knuse hvem som helst. Så hvis USA først snakker så vet man at de kan sette makt bak ordene.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (26 minutter siden):


Det kan jeg ikke svare på, da jeg ikke vet hva Iran sendte mot Israel, jeg noterte kun at IDF er uenig med deg.
 

 

Hva er egentlig meningen med å liste opp slike lister?  Skal det virke beroligene på Israels befolkning - eller er det en form for selvskryt/selvbedrag der man prøver å overbevise seg selv og andre at man er uovervinnelig? 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Kan dette være en anledning for USA til å få Israel til å angripe oljeeksporthavnen på Khark Island? Her går visstnok det aller meste av Iransk oljeeksport - og USA har ikke angrepet den selv i frykt for eskalering/redusert respekt for internasjonal skipsfart fra andre, større regimer.

Det ville være en veldig økonomisk belastning for Iran

https://www.cia.gov/readingroom/docs/CIA-RDP85T00283R000600100007-4.pdf

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Markiii skrev (3 minutter siden):

lere.

Men siden USA fremstår svak og svekket, så muliggjør det væpnede konflikter rundt i hele verden. Likevel, alle vet at dersom USA virkelig vil, så kan de knuse hvem som helst. Så hvis USA først snakker så vet man at de kan sette makt bak ordene.

Tror du virkelig at USA kan knuse hvem som helst? Høres ut som noe Trump kunne trodd på - men fakta er vel slik at dersom det virkelig går ille så er det ingen vinnere igjen. Så enkelt er det! 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Markiii skrev (23 minutter siden):

Den komplette idioten og nazifiserte fascisten Trump ...


Nå er jeg motstander av Trump, så er forsåvidt enig, et av poengene, og det var sikkert flere der, var at Biden ikke akkurat fremstår særlig avskrekkende, og alle regimer i verden som ønsker å starte noe, vet at USA har mistet de ballene de tidligere hadde, med Biden som leder.

For ordens skyld, jeg mener Biden er en god leder, og en oppegående mann, men han er samtidig for forsiktig.
Dersom avskrekking skal fungere som strategi, må også fienden tro at de er villige til å følge opp truslene.

"Don't" ... er liksom ikke noe trussel, særlig ikke når det kommer fra en mann som bruker fire måneder på å vurdere neste trekk.

Det er ingen tvil om at Trump var mer avskrekkende enn Biden, dog var noe av dette fordi Trump er ustabil og gal, som ikke alltid er positivt.

Endret av 0laf
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...