Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Smerter i brystet etter fall.


Gufi

Anbefalte innlegg

Sist lørdag fikk jeg et illebefinnende hjemme og besvimte (trolig blodtrykksfall pga. oppkast og diare). Jeg husker ingenting av fallet eller hvor lenge jeg lå på gulvet. Hadde store smerter i brystet og svært vanskelig med å røre meg.  Tirsdag var jeg hos fastlegen som bare lytta på lunger og hjerte, tok puls og blodtrykk og skrev ut resept på smertestillende.  Ingen undersøkelse av brystet, ingen vilje til å ta kontakt med sykehus for å sende meg dit. Fastlegen min  viser ingen tegn til å forstå at hun skal være mellomleddet mellom sykehus og meg ( jeg måtte ta kontakt med sykehus selv ang. en annen sykdom jeg har i fjor høst og på nyåret... jeg har satt meg på venteliste til en annen lege for å bli kvitt fastlegen jeg har nå).

Sliter fortsatt med store smerter i brystet, må legge meg ned på en spesiell måte på venstre side (krype i senga), kan ikke reise meg opp, ligge på ryggen eller på høyre side. Det kommer en voldsom skjærende og verkende smerte i brystet når jeg beveger meg feil, og jeg kan ikke hoste opp slim, e.l. Hosting er svært smertefullt, det samme er oppstøt, osv. ( er under behandling for kronisk spiserørsbetennelse på sykehus). 

 

Lurer på om noen har vært borti noe lignende og vet hva som kan være i veien med meg? Jeg er selvsagt drittlei fastlegen som jeg har hatt i ett år,men så lenge vi har det drittfastlegesystemet i Norge der det er vanskelig å få bytta lege og jeg ikke har privat helseforsikring, så må jeg bare stå i den forbaskade køen for å få ny fastlege. 

Klarer å fungere sånn nogenlunde med smertestillende på dagtid, har ikke feber, åndenød, e.l., men disse voldsomme smertene i brystet når jeg reiser meg opp, når jeg legger meg ørlite feil, osv. ødelegger mye, og jeg begynner å bli sliten av å bare kunne ligge på venstre side om natta og knapt kan røre meg før smertene i brystet hogger til.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan høres ut som du har fått et stekk på flere ribbein.  Det er veldig smertefullt og er akkurat slik du beskriver - vondt ved bevegelse,  vondt sengeleie,  ut og inn av seng osv.  Synes du bør kontakte fastlegen igjen og be om bli undersøkt på nytt,  og få tatt et røntgenbilde.  Det er lite å gjøre med ribbeinsskader,  det må stort sett alltid leges av seg selv,  og det tar sin gode tid.  Men når du er så plaget som du beskriver så bør det bringes klarhet i hva det er som står på.  

Lenke til kommentar

Ribbeinsbrudd eller -brist ja. Nesten den verste uka i livet mitt, absolutt alt av bevegelse gjorde utrolig vondt. Bare å glemme å se på noe man kunne le av, og nysing var et sant helvete!

Den største komplikasjonen ved relativt enkle ribbensbrudd er vel punktering av lunge(r) og det virker det som legen har sjekket ut, så da gjenstår det bare å ta det med ro til dette gror av seg selv, så jeg synes legen din har gjort det helt greit jeg.

Har selv hatt blodtrykksfall 2 ganger og jeg ble sendt til hjertespesialist og ble utredet. Gikk med EKG i et døgn. Fant ingenting, og har ikke opplevd det siden.

Endret av RookieNO
Lenke til kommentar

Takker for tilbakemeldinger, jeg har selv tenkt at det har noe med ribbein eller brystbein å gjøre, og jeg kommer til å sende klage på fastlegen til kommuneoverlegen (i første omgang, som man visst nok skal gjøre) og klage på manglende undersøkelse/behandling. Går  snart på 3.døgnet etter et heftig refluksanfall og får ikke hosta opp slim, for det virker som at hele brystet flytter seg opp og ned når jeg prøver å hoste ( har mellomgulvsbrokk som holder lukkemuskelen åpen, som har forårsaket kronisk betennelse i spiserøret som jeg følges opp av sykehus for, så er vant til refluks og hoste med slim). 
Fryktelig vondt å hoste, men en annen ting er hva som kan skje når jeg ikke får opp slimet som ligger og irriterer  (når jeg legger meg ned på venstre side, så høres jeg ut som en katte som maler 😸 ). 

Jeg kommer ikke til å oppsøke fastlegen igjen, hun var heller ikke til noe hjelp i fjor da jeg var plaga av reflux og medisinene jeg hadde ikke hjalp, jeg måtte ta kontakt med en gastrolege på sykehuset selv for å få hjelp (det er der jeg har tatt gastroskopi tidligere) og forklare at fastlegen ikke ville ta kontakt med dem (fikk hjelp av gastrolegen til å få nye medisiner og avtale om ny gastroskopi i april/mai). 

Ja, jeg reagerer på at hun ikke undersøkte noe i brystet, ba meg hoste, trekke pusten dypt, osv.,for jeg sa at det gjorde veldig vondt å hikke og ha oppstøt (legen burde vite at jeg har reflukssykdom når det står  i journalene mine). Hadde hu i det minste giddi å ringt sykehuset og forhørt seg, så hadde det enda vært noe. 
Dytter i meg Paraset og Tramadol + hostedempende tabl.  

Vurderer veldig sterkt å tegne privat helseforsikring, det burde ikke være nødvendig, men det ser ut til å være det til jeg får en fastlege som tar pasientene på alvor. Trenger en mer erfaren eller motivert lege enn ei dame på 33 år som ser ut til å være av den tafatte sorten.  

Lenke til kommentar
Gjest f39ab...585

Ikke mye annet enn ribben som er sammenfallende med fall og dette symptombilde ditt. Brist kan i mange fall være mer smertefullt enn brudd. Angående refluks/mellomgulvs-brokk. Inngrep finnes, men det avhenger helt av dine problemer/symptomer. En klassisk bivirkning av en slik operasjon er at du ikke får rapet eller hostet opp noe. Da blir operasjon uaktuelt hvis det er slike tilstander man lever med. Går ut ifra at du har fått prøvd ut syrenøytraliserende medikamenter.

Jeg har selv mellomgulvs-brokk utviklet over mange år, kirurgi ble vurdert til ikke å være riktig i mitt tilfelle. Hos meg stopper i forbindelse med hoste luft/rap langt oppe i halsen, full blokkering. Da står jeg og brekker meg og får ut absolutt "ingenting." Når anfallet derimot er ferdig løsner blokkeringen og jeg raper opp luft som en okse. Føler meg skikkelig delikat da.

Håper du får deg litt ekspertise på veien. Men bare for realismens skyld. Det finnes ikke alltid enkle løsninger, eller i det hele tatt. Kanskje blir man frekt nok bedt om å fikse det selv. "Gå ned i vekt", eller noe lignende..

Anonymous poster hash: f39ab...585

Lenke til kommentar
Skrevet (endret)
Komplett ubrukelig skrev (På 16.3.2024 den 2:28 AM):

Drøyt å sende klage på fastlege basert på dette. Hvis fastlege skal lese seg opp på hver pasient i tilfelle det gjelder noe gammelt da hadde det ikke blitt tid til så mange pasienter i løpet av uken.. 

Forventer at en lege forstår at de skal være mellomleddet mellom sykehus og pasient, og legene har faktisk ansvar for å forberede timene ved å blant annet holde seg rimelig oppdatert om pasientene via journaler. 

Jeg ser bare at denne legen heller ikke foretar bruddundersøkelser, tar ikke kontakt med sykehus (hverken nå eller tidligere), osv. Jeg har hatt bruddskader før, men aldri opplevd at de ikke undersøker bruddstedet, osv. 

Jeg sliter uansett fortsatt med mye plager, kan fortsatt ikke hoste opp slim, osv. (bruker hele dagen på å prøve å småkremte opp slim med mye vann), osv. Å ta kontakt med denne legen igjen gjør jeg ikke. Jeg kan "leve" med at hu alltid er en 30-50 min. forsinka(50 min.sist, ingen forklaring til oss som satt og venta), men ikke at det virker som at hu er likegyldig.

Blir jeg syk/skada en annen gang jeg kan ha en smittsom sykdom, så reiser jeg til akuttmottaket på sykehuset uansett (kan gjøre det ved akutt skade inntil 48 timer etter skade). Hadde jeg ikke hatt oppkast og diare og dermed burde holde meg hjemme, så hadde jeg dratt til akuttmottaket på sykehuset og fått hjelp av kompetent helsepersonell.  

Selv da jeg pådro meg brudd i skulderen for 8 år siden og dro til fastlegen 4 dager senere, så undersøkte han meg nøye, tok en tlf. til sykehuset og da fikk jeg beskjed om å komme opp til undersøkelse på sykehuset.

Jeg kommer til å kreve å få journalen min utlevert fra fastlege og skrive klage ut i fra det + tidligere episoder og kreve å få ny fastlege. Når jeg står som nr. 293 i køen for å få bytta fastlege, så sier det seg selv at ikke det går hvis ikke fastlegen blir kalt inn til samtale til kommuneoverlegen.  Det er ikke bare å bytte fastlege ! Pssientene er gisler hos fastlegen sånn det er nå og det fort går et par år for å få bytta fastlege.  Alle disse vikarstillingene er jeg ikke så interessert i, for de er der bare noen få måneder av gangen.

Uansett koster det bare 5000-7000 kr. året å ha privat helseforsikring, og det er det verdt hvis jeg kan få en bra fastlege å forholde meg  til (jeg har penger til å betale for egen helse i form av høyere egenandeler, osv.), men det skal ikke være nødvendig med privat helseforsikring når vi har et offentlig helsevesen.  Min far bor i utlandet og har privat helseforsikring, han kan velge leger og sykehus og er veldig fornøyd med det (det offentlige tilbudet er tregt og dårlig).

Jeg er stort sett fornøyd med sykehusbehandlingene jeg har fått og noen fastleger (stort sett bytta fordi jeg har flytta), men jeg er blitt mer og mer misfornøyd med fsdtlrgeordningen når det knapt er mulig å bytte, og jeg forstår at mange leger heller ville jobbe i privatklinikker osv.  De statlige tilskuddene som fastlegene får av staten kunne fulgt pasientene enten vi bruker privatklinikker eller offentlige tilbud. 

 

 

 

Endret av Gufi
Lenke til kommentar
Skrevet (endret)
Gjest f39ab...585 skrev (På 16.3.2024 den 2:22 AM):

 Angående refluks/mellomgulvs-brokk. Inngrep finnes, men det avhenger helt av dine problemer/symptomer. En klassisk bivirkning av en slik operasjon er at du ikke får rapet eller hostet opp noe. Da blir operasjon uaktuelt hvis det er slike tilstander man lever med. Går ut ifra at du har fått prøvd ut syrenøytraliserende medikamenter.

 

Jeg vet at jeg kan få refluksoperasjon på Ullevål, men ønsker ikke å miste rape- og oppkastfunksjonen ( min far tok refluksoperasjon for noen år siden og han angrer, han plages mye av luft/kolikksmerter). 

Jeg gikk med refluksplager i mange år, drev med selvmedisinering ("etter behov", dvs. veldig ofte). Det var at jeg hosta opp blod og kasta  ofte  opp etter måltider som fikk meg til  lege og stilte krav om at jeg skulle ha gastroskopi. Hadde sår i spiserøret, gamle arr etter sår + stort mellomgulvsbrokk (kaster opp hvis jeg spiser større porsjoner med mat, så spiser barneporsjon til middag😄 Da går det greit). 

Siden jeg har hatt Barrets Øsofagus i flere år og medisiner (Somac, Nexium, osv. for mye bivirkninger, andre blåreseptmedisiner ) bare har gitt noe bedring (nå bruker jeg Lansoprazo og  Pepcid + Novaluzid ved behov), så har legene på Ullevål snakka om å brenne bort betennelsen. Det blir tatt nærmere avgjørelse om det i april/mai. 

Jeg har nok en "arvelig" form for mye magesyre, for både farfaren min, faren min og jeg har det samme, og det starter alltid i 20-årene. Legene blir alltid overraska over mye magesyre jeg har, det så de på 24-timers måling også for noen år siden... det var like ille uansett når på døgnet det var og om jeg trykka  på knappen på boksen eller ei.

Er glad jeg ikke plages av å ta gastroskopi og biopsiprøve, men det går ikke an å gjennomføre det nå det før smertehelvetet i brystet etter fallskaden er borte 🙂

Endret av Gufi
Lenke til kommentar
Gufi skrev (52 minutter siden):

Forventer at en lege forstår at de skal være mellomleddet mellom sykehus og pasient, og legene har faktisk ansvar for å forberede timene ved å blant annet holde seg rimelig oppdatert om pasientene via journaler. 

Jeg ser bare at denne legen heller ikke foretar bruddundersøkelser, tar ikke kontakt med sykehus (hverken nå eller tidligere), osv. Jeg har hatt bruddskader før, men aldri opplevd at de ikke undersøker bruddstedet, osv. 

Jeg sliter uansett fortsatt med mye plager, kan fortsatt ikke hoste opp slim, osv. (bruker hele dagen på å prøve å småkremte opp slim med mye vann), osv. Å ta kontakt med denne legen igjen gjør jeg ikke. Jeg kan "leve" med at hu alltid er en 30-50 min. forsinka(50 min.sist, ingen forklaring til oss som satt og venta), men ikke at det virker som at hu er likegyldig.

Blir jeg syk/skada en annen gang jeg kan ha en smittsom sykdom, så reiser jeg til akuttmottaket på sykehuset uansett (kan gjøre det ved akutt skade inntil 48 timer etter skade). Hadde jeg ikke hatt oppkast og diare og dermed burde holde meg hjemme, så hadde jeg dratt til akuttmottaket på sykehuset og fått hjelp av kompetent helsepersonell.  

Selv da jeg pådro meg brudd i skulderen for 8 år siden og dro til fastlegen 4 dager senere, så undersøkte han meg nøye, tok en tlf. til sykehuset og da fikk jeg beskjed om å komme opp til undersøkelse på sykehuset.

Jeg kommer til å kreve å få journalen min utlevert fra fastlege og skrive klage ut i fra det + tidligere episoder og kreve å få ny fastlege. Når jeg står som nr. 293 i køen for å få bytta fastlege, så sier det seg selv at ikke det går hvis ikke fastlegen blir kalt inn til samtale til kommuneoverlegen.  Det er ikke bare å bytte fastlege ! Pssientene er gisler hos fastlegen sånn det er nå og det fort går et par år for å få bytta fastlege.  Alle disse vikarstillingene er jeg ikke så interessert i, for de er der bare noen få måneder av gangen.

Uansett koster det bare 5000-7000 kr. året å ha privat helseforsikring, og det er det verdt hvis jeg kan få en bra fastlege å forholde meg  til (jeg har penger til å betale for egen helse i form av høyere egenandeler, osv.), men det skal ikke være nødvendig med privat helseforsikring når vi har et offentlig helsevesen.  Min far bor i utlandet og har privat helseforsikring, han kan velge leger og sykehus og er veldig fornøyd med det (det offentlige tilbudet er tregt og dårlig).

Jeg er stort sett fornøyd med sykehusbehandlingene jeg har fått og noen fastleger (stort sett bytta fordi jeg har flytta), men jeg er blitt mer og mer misfornøyd med fsdtlrgeordningen når det knapt er mulig å bytte, og jeg forstår at mange leger heller ville jobbe i privatklinikker osv.  De statlige tilskuddene som fastlegene får av staten kunne fulgt pasientene enten vi bruker privatklinikker eller offentlige tilbud. 

 

 

 

Er ikke usannsynlig med ribbeisbrudd og som tidligere nevnt så er komplikasjonen punktert/kollapset lunge utelukket da fastlegen har lyttet på deg. Selvfølgelig kan man jo ha en liten skade i lungen som utvikler seg over tid men da vil du kjenne økt tungpustet og må ta kontakt med lege på nytt. Røntgen blir ikke nødvendigvis rutinemessig tatt av pasienter med ribbeinsbrudd da det ikke endrer behandlingen.

Behandling for ribbeinsbrudd er smertestillende, noe du sier a du allerede har fått, samt fått hostedempende medisin som kan lindre ubehag ved at du hoster mindre. Kunne selvfølgelig forsøkt sterkere smertestillende da det er vanlig at smertene blir værre den første uken før det begynner å bli bedre. Hva mer av undersøkelser/behandling ønsker du konkret for skaden i brystet ditt?

Kjedelig at du har dårlig erfaring med fastlegen fra tidligere, bra at du forsøker å bytte men å kreve umiddelbart bytte når du står i kø vil du aldri få, da må du søke deg inn hos annen lege med mindre kø vist det er tilgjengelig. Du har krav på å få utlevert journalen i henhold til pasient og brukerrettighetslove. Jeg skal ikke uttale meg om klaging på fastlege for dårlig behandling tidligere, men du må nok være litt realistisk med at fastlegen har nok behandlet deg innenfor Hva som er forsvarlig i forhold til mulig ribbeinsbrudd og klage vil ikke føre fram.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hadde ribbeinsbrudd for 4 år siden, husker at det tok tid før jeg var helt bra. Det var jeg som var skyld i det, leste på mobilen da jeg gikk og snubla i en fortauskant på bussholdeplassen...Litt flaut 😄 

Endret av Mentos2
  • Liker 1
Lenke til kommentar

4 1/2 uke siden fallet og har fortsatt veldig vondt i brystet, og det hjelper ikke å være forkjøla og hoste og nyse ihvertfall 🤧    Skulle skulle gjerne vært i full sving med litt vårarbeid på terrassen (fjerna snø og is som rasa fra taket) og i hagen, men får bare smøre meg med tålmodighet og håpe at regn, sol og varme gjør jobben 🌞

Lenke til kommentar
Gufi skrev (16 minutter siden):

4 1/2 uke siden fallet og har fortsatt veldig vondt i brystet, og det hjelper ikke å være forkjøla og hoste og nyse ihvertfall 🤧    Skulle skulle gjerne vært i full sving med litt vårarbeid på terrassen (fjerna snø og is som rasa fra taket) og i hagen, men får bare smøre meg med tålmodighet og håpe at regn, sol og varme gjør jobben 🌞

Det er vel lang nok tid til at dette burde ha gitt seg. Det spørst om ikkje du bør oppsøkje lege på nytt.

Lenke til kommentar
torbjornen skrev (28 minutter siden):

Det er vel lang nok tid til at dette burde ha gitt seg. Det spørst om ikkje du bør oppsøkje lege på nytt.

Har hørt at det kan ta litt tid, men blir jeg usikker (venter til forkjølelsen har gitt seg), så oppsøker jeg heller en privatklinikk for å ta røntgen eller MR og betaler det av egen lomme. Oppsøker ikke den fastlegen igjen som bare skrev "Ømhet i brystet etter fall " i journalnotatet, som jeg fikk kopi av.   Får bruke legevakta og akuttmottaket på sykehuset hvis jeg blir syk/skada til jeg får en ny og mer erfaren fastlege (det tar tid). 

Jeg skrev i Kjernejournalen for noen dager siden ca 3 linjer om fallet, smertene og at jeg fortsatt hadde smerter 4 uker etter fallet. Da vet leger om det hvis det skulle bli nødvendig å vite om det, f.eks. har jeg lest at man på  røntgen kan se hvor det har vært bruddskader og da kan det være greit at f.eks. sykehuslegene ser når det var. 

Endret av Gufi
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...