Gå til innhold

Mentos2

Medlemmer
 • Innlegg

  44
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Mentos2 sine prestasjoner

34

Nettsamfunnsomdømme

 1. Jeg føler meg ikke trygg på at ikke politiet henlegger voldssaken hvis jeg blir utsatt for vold, e.l. "på grunn av bevisets stilling" (slippe å bruke tid på å etterforske det), eller at det tar så lang tid før politiet gjør noe med det at gjerningspersonene slipper lett unna. Retten viser ofte til at det har gått så lang tid, og da er det gjerningspersonene som fordelen av det, at voldsofferets situasjon blir satt til side. Disse voldspersonene koster samfunnet enorme summer, de burde betale for det med hardt skogsarbeid til de har arbeida inn det de har belasta samfunnet for + solid erstatning til voldsofferet. Å bo på "kriminalitetshotellet" og bli varta opp er ikke noe straff,i tillegg får de lommepenger for å sitte inne. Det reker så mange kriminelle og voldsutøvere ute om kveldene og nettene at de trenger skikkelig sysselsetting på dagtid så de blir trøtte og slitne. Unge skal få velge mellom å fullføre en utdanning og få seg jobb eller skogsarbeid. Kan godt la de få prøve yrkesretta utdanning med bare den teorien som er relevant for utdanningen), men det må bli slutt på å behandle kriminelle som stakkarer. Det er også noe forbanna tøys at de driver med f.skap "fordi de ikke har noe å gjøre." De kan spille fotball eller badmington, hoppe paradis ,konkurrere i hvem som løper 1000 meter fortest, leke boksen går, klatre i trærne eller andre fysiske aktiviteter som vi holdt på med da jeg var ung. Å klage over manglende fritidsklubber, osv. var ikke god nok grunn til å bedrive hærverk, rane folk eller utøve vold. De som har fantasi nok til å finne på f.skap burde ha fantasi nok til å finne på noe som ikke ødelegger for andre. Lurer på hva de kriminelle og voldsutøvera koster samfunnet hvert år? Det må være enorme milliardbeløp for skadeverk,forsvarssdvokater, politietterforsking av saker (før det evnt. blir henlagt),rettssaker, opphold på kriminalitetshotellet med "lønn", traumer ofre blir påført og samfunnsøkonomiske konsekvenser (lege/sykehus/psykologhjelp), sykemeldinger og evnt. uførhet, osv. Jeg har dratt det litt lenger enn det ts mente, men det er på tide at det settes fokus på hva voldsutøvere og kriminelle koster samfunnet, og da kan man godt ta med partnervold også. Jeg er blitt mer og mer tilhenger av borgervern og det henger sammen med den milde behandlinga av kriminelle og voldsutøvere. Har de store rus-psykiske- eller adferdsmessige problemer, så skal de få hjelp med det, men ikke ved å gå løse i samfunnet og fortsette å begå f.skap. Jeg vet ikke om det finnes noe oversikt over hva kriminalitet og voldsutøvere koster samfunnet hvert år ?
 2. Hvis du har en hage, så sett opp en enkel agilitybane av ting du har hjemme eller får kjøpt for en billig penge. Det er en fin måte å aktivisere hunden på. Alternativt, meld dere inn i en hundeklubb som har ulike aktiviteter for hunder (kun for moro skyld). Du kan også sørge for at hunden får fri lek med andre hunder to-tre dager i uka.Finnes det ikke et tilbud, så etterlys andre hundeeiere til treff. Inngå avtale med en bonde om at dere setter opp et enkelt gjerde rundt et jorde e.l. og holder området fritt for søppel, hundebæsj, osv. Hunder trenger mer mental stimulans enn mange tror, i et naturlig liv vil de få mye av det ved å bruke luktesansen og undersøke bakken, osv. Sørg for å gi hunden nok tid til å la den undersøke de spennende luktene de finner. La hunden få erfare nye ting, gå på nye steder, la den få se og lukte på områder der det er mye folk, osv.
 3. Det er nå flertall på stortinget for at folk anonymt kan snoke i hva naboene og kollegaer tjener, hva er meninga med den kikkermentaliteten til AP,SP,SV og Rødt ? https://e24.no/naeringsliv/i/kEKy2A/stortingsflertall-for-aa-gjeninnfoere-anonyme-skattelistesoek Hvis noen har behov for å snoke i hva andre tjener, så burde de også tåle at navnene deres kommer opp på siden til de personene som de snoker i.
 4. AP ønsker skattlegge boligene mer, noe som selvfølgelig går ut over folk flest. Jeg mener at alle forslagene fra skatteutvalget burde skrotes, bortsett fra forslaget om å fjerne dokumentavgiften, ihvertfall på primærboligene. Skal noe endres, så må primærboligene skånes fra høy beskatning og fjerning av rentefradrag på lån. Boligprisene er høye nok som de er om ikke rikspolitikera skal gjøre det enda vanskeligere å ha egen bolig, og mange pensjonister med nedbetalte boliger vil få det verre (mange har en gammel, trekkfull bolig). .https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/eiendomsskatten-oker-dramatisk-sjekk-skattesjokkene-for-boligen-din/o/5-95-951140?fbclid=IwAR0BZ1pFRHvDjzEHNaHJeyNbSZYU8sPZwWiqcUzmZp2xyO-m7_A9X5UlHY4
 5. Ok, takk for svar 🙂 Ja, vi skal ha like mye tilbake fra advokaten.
 6. Hei. Lurer på om det er vanlig å få årsoppgave fra et advokatfirma uten at det står renter der ? Det sto ca 75 000 kr. på klientkontoen på det meste i sommer, mesteparten etter utbetaling fra et forsikringsselskap, så vi valgte å la pengene stå på klientkonto i stedet for å få nye fakturaer å betale (vi har fått avregning hver måned) Nå er oppdraget over og vi har tilgode litt penger som vi får overført til oss, og da vil jeg passe på at vi får det vi skal ha. Lurer også på om jeg kan dele summen i årsoppgaven på 3 i skattemeldinga med forklaring og kopi av fullmaktene til skatteetaten ? Vi er 3 personer, men jeg har vært oppdragsgiver med fullmakt fra de andre,derfor står beløpet på klientkontoen på meg. Fint om jeg kan få svar, så jeg vet hva jeg skal være obs på når utbetalingene kommer 🙂 Takk på forhånd.
 7. Anbefaler legen bedøvelse, så sier jeg ja, for bruddskader som må dras på plass sies å gjøre veldig vondt. For mange år siden fikk jeg åpna en byll i rompa uten bedøvelse (jeg takka nei til lokalbedøvelse), og de som fulgte meg og venta på venteværelset lurte på om det hadde gjort vondt siden de hørte at jeg ropte. Ja, det kom et høyt vræl fra meg 🙈 Så, senere har jeg fulgt anbefalingene fra legene, men jeg har fått rensa opp i åpne,betente sår uten bedøvelse og det kan gjøre skikkelig vondt å fjerne klemmer/nagler (husker ikke hva det heter,) etter operasjon i magen og såret ikke har grodd. Men, jeg er en ganske rolig pasient selv om ting kan være vondt. Jeg tenker det er best å gi legene og sykepleierne arbeidsro og la de jobbe effektivt, det gjør de best uten smertepåvirka pasienter. Det finnes mange gode lokalbedøvelser,.eks. spray, som virker kjapt.
 8. Øreringer (eller øredobber for den sak skyld) symboliserer ingenting når det gjelder religion eller kultur. Men, politidamer med hijab får legge igjen krenkefølelsen hjemme hvis noen drar av henne hijaben og hu får bare hoppe ut i vannet når noen trenger hjelp. Jeg forventer at muslimer ikke bruker hverken religion eller kultur som unnskyldbing for å slippe unna oppgaver som hører politiyrket til. Jeg regner med at livreddende førstehjelp med hjertekompresjoner og innblåsing av luft (munn mot munn-metoden) ikke skaper noen problemer, uansett kjønn. Jeg foretrekker at leger, sykepleiere, politibetjenter, ambulansepersonell, osv. er nøytralt kledd når det gjelder religion/kultur.
 9. Pleier å bruke kuppappen for å se hvor det er tilbud på mat i nærheten. www.kupp.no Det kan man spare mye på. Jeg kjøpte litt ekstra julemat da det var billig som jeg la i fryseren og som jeg kan bruke til forskjellige retter eller bare varme opp. Folk må slutte å la seg lure av slagordene til Kiwi, osv., følg med litt selv på kuppappen, der kommer det nye tilbudsaviser mandag og tirsdag. Kjøp litt ekstra av det man bruker mye av.
 10. Det kan se ut til at det blir endringer med forliksrådene, og det kan man vel si er på tide. Det er sagt mye om det som skjer i forliksrådene der man ikke behøver å ha noen juridisk kompetanse for å dømme folk. Jeg har pleid å kalle det Hobbydomstolen, og det er merkelig at folk kan bli dømt uten å vite at de har en sak mot seg. Trynefaktor og status kan avgjøre en sak. Jeg mener det er på tide å få juridisk kompetanse inn i forliksrådene, og må det være forliksråd i hver kommune ? Der jeg bor kan det gjerne være ett forliksråd for 3 kommuner pga. korte avstander og ca 60 000 innbyggere til sammen. Da kan man ha en representant fra hver kommune med juridisk kompetanse til å avgjøre sakene. Jurister kan fint sitte i forliksrådene og rettsmekling kan kanskje flyttes fra tingretten til forliksrådet ? https://www.nrk.no/osloogviken/dommes-uten-a-vaere-klar-over-det-_-na-kan-forliksradet-bli-endret-1.16213150
 11. Du blir ikke kalt inn til styret, megleren sender inn et godkjenningsskjema til styret, og du får gjerne beskjed innen 30 dager hvis du ikke blir godkjent (noen kan ha lenger ansennitet enn deg, du har noe uoppgjort med borettslaget , f.eks. skylder borettslaget penger, blitt kasta ut pga. bråk/rusmisbruk, osv.). Hører du ikke noe etter 3-4 uker, så kan du regne med at du er godkjent (men, spør for sikkerhets skyld). Selv sendte jeg en mail til styrelederen et par uker etter at forkjøpsretten hadde gått ut og fikk svar om at huset var mitt noen dager senere (det frista å kjøpe hus i borettslag med lave omkostninger). Bare husk å lese ordensregler, gå gjennom årsrapporter, regnskap og sånt som følger med salgsoppgaven. Litt for mange tar lett på det og dropper å sette seg inn i det, eller håper at det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse til f.eks. dyrehold (f.eks. hund) når det ikke er tillatt å ha dyr eller man må søke styret om det. Noen blir også overraska over brå økning av fellesutgifter fordi de ikke har lest at borettslaget skal ta opp felleslån til større utbedringer, osv. Lykke til.
 12. Det kan koste deg dyrt å leke elektriker.Du har faktisk ikke lov til å tukle med ting i sikringsskapet når du ikke er fagmann.Men du kan jo ta kontakt med forsikringsselskapet ditt og høre hva som skjer hvis det oppstår brann e.l. etter at du har lekt elektriker. Det står forøvrig i forsikringsvilkårene dine at elektrisk arbeid skal utføres av fagfolk. https://www.nettavisen.no/okonomi/gjor-du-dette-selv-risikerer-du-a-tape-flere-hundre-tusen-kroner/s/5-95-277691
 13. Brukte 1745 kwh. i des.22. Strømregninga for des. 2022 er beregna til 2202 kr. inkl. strømstøtte, men vil få et lite fratrekk på regninga pga. forvaltningsavtalen jeg har med Fjordkraft (- 15 øre/ kwh). Også får jeg 2% trumf-poeng 😁 Vet ikke helt hva fakturaen med nettleie blir ennå. Det blir omtrent som for des. 2021, men har større bolig nå enn julen-21. Har bare fyrt med strøm. Bor langs Mjøsa, så her er det kalde,lange vintre. Strømstøtta blir aldri helt rettferdig fordi den ikke tar hensyn til hvor folk bor (kaldt/mildt vinterklima), ei heller om folk har lav fastpris på strømmen (jeg har ikke det). Men, er glad for strømstøtta og sparer ikke veldig mye på strømmen.
 14. Jeg vet ikke hvor i landet du bor, om du bor i by/tettsted og det går ann å flytte litt mer usentralt, men allikevel ha grei kollektivtrafikk i området. Du bør kanskje se på det, evnt. om det finnes trygdeboliger (fastprisboliger, eid av kommunen eller boligstiftelse) som du kan sette deg på liste hos ? Du skal ikke ha mer enn 5x bruttoinntekta i lån, det vil være sykt å gi deg 2 mill i lån, for du får kommunale avgifter, renovasjon, eiendomsskatt, osv. i tillegg til boliglånet, og du må ha en bufferkonto til uforutsette utgifter. Du kan gå nøye gjennom Sifo sine beregninger av levekostnader, for mange er de for høye , så kan du sette opp et realistiskt budsjett av hva du vanligvis bruker av penger, og det må stemme med kontoutskriftene dine over tid. Er det poster du kan kutte ut eller kutte kraftig ned på, så lager du en oversikt over det. Dette kan du legge ved i et vedlegg til banken eller kommunen når du søker om startlån (eller vanlig banklån) hvis du får finner en bolig som er rimeligere. Jeg vil anbefale deg å følge med på finn.no og lokale medier/oppslag utenfor bankene over en periode og se hva som dukker opp (si ett års tid) , i tillegg til å høre med kommunen om de har trygdeboliger e.l. som du kan kjøpe deg inn i. Jeg valgte selv å gå ut av byen da jeg skulle kjøpe bolig (noe jeg aldri hadde trodd for noen år siden), fordi boligene koster ca 1 mill mindre her, og det er bare ca 20 minutters reisetid med buss, 10 min med tog eller ca 15 min med bil til byen. Resultatet er at jeg sitter igjen med noen tusenlapper i måneden som jeg sparer, og jeg slipper å være bekymra over renteøkninger eller høyere strømregninger. Du vil aldri bli en fornøyd boligeier hvis du hele tiden må bekymre deg for neste regning. Sparer du noe ? Hvis ikke, så begynn med det. Evnen til å spare blir vektlagt av bankene, og her kan din faste bankforbindelse komme inn i bildet, hvis de anser deg for å være en pålitelig kunde. Men, du må uansett ha mye lavere lån enn 2 mill.
 15. Hei. Lurer på når foreldelse stanses/ avbrytes ? Er det når - det sendes prosessvarsel? - stevninga er skrevet (datert) ? -når stevninga er sendt tingretten? Greia her handler om når pengekrav foreldes og man hele tiden har vært uenig om saken (ikke vedkjent seg kravet fra motparten). Det er to år siden trussel om prosessvarsel kom, så har vi nå fått stevning som motparten skrev for ett år siden, men som de ikke har levert tingretten før nå. Vi snakker om en motpart som har trenert saken i lang tid, så de kan fort ha mista rettighetene sine pga. foreldelse + at de ikke klarer å dokumentere kravet sitt. Skal ha advokat på saken nå 🙂
×
×
 • Opprett ny...