Gå til innhold

Bor med en som gjør gulvet ekstremt skittent med matrester, hver dag


Anbefalte innlegg

Er problematisk med lukt fra matrester fra gulvet.

Flere har prøvd å ta det opp med vedkommende, men personen har ikke evner til å forstå at en trenger å rydde etter seg (snakk om så å si hver dag over flere måneder, hvor det er umulig å få vedkommende til å omstille seg) - slik at det er vanskelig å ha besøk, og at det øderlegger gleden å være i fellesområde.

Videre evner ikke vedkommende å sortere søppelet, har av flere blitt fortalt dette gjentatte ganger - på tross evner ikke vedkommende å sortere søppelet. Problemet her er at en vanligvis gir bøter, for denne type ting (har jeg blitt fortalt)

En har flyttet ut pga dette, og pga veldig truende påstander direkte til vedkommende som nå har valgt å flytte

Personen er mentalt ustabil, og veldig aggressiv og utagerende.

Hva burde jeg gjøre?

Endret av myvota
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er vedlikeholds plikt. 

Blitt litt voldsomt, i går så prøvde han å tvinge seg til ting med å mose inn at en annen berboer er lesbe og ikke måte på.

Vedkommende blir bare verre

Endret av myvota
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Når du sier at personen ikke rydder opp etter seg, er det da snakk om brødsmuler?

Om en person griser så mye, og maten blir liggende til den begynner å lukte, hva gjør de andre som bor der?

Er det ingen som gjør rent, eller tenker man at man bare skal gjøre rent etter seg selv?

Siden det er snakk om flere personer og et fellesområde så høres det ut som det er meningen at rydding og vask skal roteres mellom dere.

 

Hvorfor er det et problem at man vanligvis bøtelegger dem som ikke kan sortere søppelet? Det høres jo ut som en ordning. Da bøtelegger dere bare vedkommende.

 

Om personen er aggressiv (uten grunnlag) så kan man vel kanskje prøve å få personen kastet ut av utleier, eventuelt anmelde personen.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, myvota said:

Er vedlikeholds plikt. 

Blitt litt voldsomt, i går så prøvde han å tvinge seg til ting med å mose inn at en annen berboer er lesbe og ikke måte på.

Vedkommende blir bare verre

Hvis rasshølet faktisk blir truende så ringer dere politiet og samtidig melder fra til utleier. Gå sammen slik at det kommer godt frem at dere andre er samstemte. Er nok lurt å rikelig dokumentere forholdene med bilder og videoer. 

Endret av The Very End
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Noen personer forstår bare direkte konsekvenser som enten føles psykisk eller fysisk. Andre kan være mentalt syke og aldri forstå uansett hva som skjer. Derfor hvis det gjelder sistnevnte, så tviler jeg på at eskalering med politi eller annet vil forandre noe. Men dere får ihvertfall kanskje sett om personen tilhører den første kategorien når personen får kjenne på psykiske eller fysiske konsekvenser. Da er det ett håp. Men er det ingen forandring betyr det mental sykdom, og da er det vel lite som kan gjøres.

Hvordan er personen ellers? Går han ut i veien uten å bry seg om biler f.eks? Hvis ikke forstår han at handlinger kan ha konsekvenser og da kunne en rask ide fra min side gått ut på å kaste mat inn på soverom og seng til vedkommende hver gang han gjorde det på fellesområdet. Hvis personen skjønner konsekvenser og årsakssammenheng så vil han skjønne at neste steg blir å ta seg sammen for å unngå å få mat kastet inn på soverommet sitt.

Eller en bedre mer passende fremgangsmåte dere kommer på slik at han ser konsekvenser, fordi luktende mat på gulvet er åpenbart ikke en konsekvens for ham.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...