Gå til innhold

Termostat på vegg


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Lovlig sett skal elektriker gjøre slik jobb, men i praksis er dette noe veldig mange gjør selv. Du må nesten selv vurdere hvor lovlydig du vil være, men det de fleste ikke tar med i slike avgjørelser (etter de har snakket ned brannfare for alle involverte) er hvor dyrt det kan være å spare en tusenlapp hvis huset brenner ned og forsikringen blir avkortet fordi du har gjort noe slikt selv. Er det verdt å spare en tusenlapp om det kan koste familien livet og/eller noen millioner i avkortning på forsikring?

Spar heller opp flere slike smart-hus-jobber og spar oppmøte-kostnaden til elektriker totalt sett..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
stamkunde skrev (23 timer siden):

jeg får ikke varme i leilighet. Er det rørlegger som skal benyttes i henhold til at det er vannbåren varme i gulv? alle leiligheter rundt meg har det varmt, men her jeg bor er det kaldt, og får ikke varme i gulv. 

Er vel magnetventilen som er falitt eller termostaten som er defekt. Er det borettslag så kan du jo få vaktmesteren til å undersøke det nærmere.

Lenke til kommentar
mobile999 skrev (På 12.12.2023 den 7:35 PM):

Jeg mener rørlegger.

Ta av elektromotoren på ventilen så blir det kanskje varmt.

 

 

Vet ikke om det heter elektromotoren, men det er iallfall fjernet på alle rør til forskjellige steder i leiligheten, og det  har blitt varmere med engang. Det er en del som er gåen. 

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Jeg har en slik til gulvvarme som virker gåen (klikker av og på veldig raskt hvis jeg ikke skrur den et stykke forbi 2, og jeg må velge mellom å ha enten kaldt eller 30 grader varmt vaskerom.

17136059764364406609588575427644.thumb.jpg.8a9632ad452c3f1d4b24a88507e7249f.jpg

Kan jeg erstatte den med denne?

https://www.elektroimportoren.no/namron-zigbee-touch-termostat-16a-hvit/4512737/Product.html

(Er på tilbud, og jeg samler gjerne slikt i Home Assistant via Zigbee når jeg først må bytte)

Eller er det andre anbefalte varianter med zigbee? Er litt skeptisk til Namron egentlig...

Før noen spør: Jeg skal ikke koble dette selv. Har et par dimmebrytere som skal byttes også, så jeg kjøper inn alt samlet og får en elektriker til å ta jobben.

Endret av 1Dr.E
Lenke til kommentar
On 4/20/2024 at 11:40 AM, 1Dr.E said:

Jeg har en slik til gulvvarme som virker gåen (klikker av og på veldig raskt hvis jeg ikke skrur den et stykke forbi 2, og jeg må velge mellom å ha enten kaldt eller 30 grader varmt vaskerom.

Du har en DEVIreg 530 som bruker en "gulvføler" for å sense temperaturen i gulvet og regulere effektpådraget etter det. Denne temp.sensoren ble antageligvis plassert da gulvet ble støpt/lagt, og det kan være vanskelig å bytte den - selv om den kanskje ligger i et rør. Sannsynligvis er føleren intakt (- det er antageligvis en temperaturavhengig motstand -), så det enkleste er om du kan finne en ny termostat som er kompatibel med den gamle føleren.

Jeg var selv gjennom noe lignende (termostaten koblet ikke ut når det ble varmt nok), og valgte da å erstatte termostaten med en modell som "hadde tatt over" etter den jeg hadde. Både den gamle og den nye brukte samme type temperaturføler, så der kunne alt av kabling i veggen gjenbrukes.

Hvis du finner datablad på DEVIreg 530, så står det der hva slags karakteristikk det er på temperaturføleren, og deretter er det 'bare' å finne en ny (og smart) termostat som er kompatibel. (Eller du kan satse på at det går an å bytte ut føleren med kabel i vegg & gulv - eller spørre en elektriker om dette er en kurant jobb. Eller du kan bytte til en termostat som kun måler temperaturen i termostaten, dvs. ikke bryr seg om hva gulvføleren opplever.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...