Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Hvit eddik


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Eddiksyre er en transparent fargeløs væske som kan lages industrielt helt ren (hvit=blank).  Er den farget må den være tilsatt noe eller et resultat av fermenterings-prosess.   Oppskrifter kan definere "white vinegar" i matretter der en ikke vil at eddiken skal sette farge. 

I retter der fargen ikke har betydning er f.eks. eple-eddik  (lys gul/brun) ofte populær pga smak:

Sitat

It is made by crushing apples, then squeezing out the juice. Bacteria and yeast are added to the liquid to start the alcoholic fermentation process, which converts the sugars to alcohol. In a second fermentation step, the alcohol is converted into vinegar by acetic acid-forming bacteria

Samme prosess får en med rødvin som utsettes for luft - blir til eddik etterhvert.  Balsamico-eddik er det vi kan kalle en fornem variant:

Sitat

Traditional balsamic vinegar is made only with one ingredient — "grape must" (in Italian, "mosto"), the sweet juice of freshly pressed grapes — that is boiled to a concentrate, fermented and acidified, and aged for 12 to 25 years or longer in wood barrels.

Om du absolutt skal ha en hvit ugjennomsiktig eddik (men smaken vil påvirkes): Ouzo gjør vann litt melkehvitt/ugjennomsiktig, men har ikke testet det i eddik 🙂

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...