Jump to content

Lindsay

Medlemmer
 • Content Count

  1698
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lindsay

 1. Skal gjøre et siste forsøk uansett, og planen er jo å få den chippa så får de ekstra gampene bli en bonus. Ble uansett paff da jeg hørte prisen på å skifte ny ventil hos vårt lokale VW verksted.
 2. Kommer tilbake med spørsmål etter å ha kjørt EGR rens nok en gang uten å demontere ventilen. Kan nok være det er såpass masse avleiringer at deler sitter fast. Er feilen der igjen plukker jeg den av og rengjør/skrubber den for avleiringer. Sjekket etter en liten tur at det kommer avgasser/varm luft fra eksospotta.
 3. Kommer en unna priser hos skruvat blir det jo ikke galt , men å betale 25000 for ventil hos vw synes jeg blir drøyt om den er gåen. Men må jo ventilen justeres med software ja da synes jeg det blir drøyt for så mye kan jo det ikke være i forskjell på deler.
 4. Feilkode jeg fikk hele tiden er ERROR Sensor B Circut Low med kode P040700 Har fått rengjort EGR i flere omganger og varsellampen for motor er borte. Men merker at avgassen ikke fungerer og mistenker at eksos ikke går igjennom katalysator. Har aldri fått noen varsel om lavt nivå på partikkelfilter så lenge jeg har hatt bilen. Kan jo å være at denne sonden har vært inaktiv lenge ettersom bilen har snart passert 200 000Km
 5. Har fått rengjort EGR ventil uten å ha plukket den fra hverandre med skum/spray så jeg tror ikke det er dette som nå er problemet (Motor Lampe) Lest ut feilkode Leser på skruvat.no og beskrivelsen passer til det jeg opplever. Ved kald motor fungerer bilen helt OK men når den blir varm begynner varsellampe for gløding å blinke og opplever da disse symptomene Bilen er en VW Touran 2013-2014 og diesel og regner med det er like enkelt å bytte denne selv som i youtube klippet her Når bør du bytte lambdasonde? Vanligvis holder en lambdasonde omtrent 150 000 km. Den kan likevel av ulike årsaker trenge å byttes ut tidligere. Når lambdasonden tar skade, er det ofte på grunn av påvirkning fra motoren eller på grunn av lekkasje fra avgass-systemet. Tegn på at lambdasonden kan ha sluttet å fungere som den skal er for eksempel: Uvanlig høyt drivstofforbruk Lav motoreffekt ved akselerasjon Motorvarslingslampen skrur seg på i instrumentpanelet Du kjenner små rykk i bilen når den akselererer
 6. Har en Volkswagen Touran Diesel 2014 modell. Har fått lest ut feilkode som viser at EGR ventil er sikkert full av gørr. Å skifte en EGR ventil koster jo fort 10-15 tusen så lurer på denne løsningen, men så er jo spørsmålet hvor havner gørra om den ikke kommer ut av potta og om det er noe å anbefale? Kommer etterpå og kjøre manuelt på automatkassa og kjøre på betydelig høyere turtall enn før når jeg kjører bilen.
 7. At priser øker er jo ingen bombe, hvorfor har vi streiker/forhandlinger her i landet om det ikke er for økt lønn for å kompenser inflasjon?
 8. Barnetillegget ditt ryker. Spiller ingen rolle om dere bor sammen eller ei. Cluet er at dere er sammen om utgiftene. Klarer du å dokumentere at du er alene om det kan det gå. Har dog liten tro på du klarer det.
 9. Har du altibox og tv gjennom de kan du glemme udm, vil ikke fungere ettersom den ikke støtter json og heller ikke ennå meg bekjent igmp.proxy. Har selv altibox og udm pro og tenkte det samme selv, men var ikke et krav men kjekt å ha fått til.
 10. Du har lov til å tjene mener jeg 15000 eller 30000/45000 i året i lønnet jobb for de som klarer dette. Så jeg tror du godt kan slå fra deg at om du klarer å spare så vil dette gå utover din uføretrygd.
 11. Det du sparer regnes ikke som inntekt hos NAV. La oss si du arver 100 mill fra din tante i Russland. Du setter pengene enten i bank eller fond/aksjer. La oss si du får 1% rente av 100 mill som er 1 mill. Det har nada å si for NAV, dog skatteetaten er en helt annen historie.
 12. Militært så er Norge, og de tidligere østblokklandene av interesse. På samme måte som USA ikke ønsker en krig på eget territorium er det fint å ha en buffer mellom seg. Forsvaret i Norge er ikke satt opp til å beseire en fiende men holde stand til alliert hjelp kommer. Vil tro dette også gjelder baltiske landene og de tidligere sovjet republikkene.
 13. Det at de ikke tilbyr reverse dns for at du skal drifte din egen e-post server skjønner jeg på en måte Sendte ut sånn masse mail for 10 år siden og vipps fikk jeg telefon om at de blokkerte port 25 utgående hos meg. De ville ikke åpne før jeg kunne forsikre de om at jeg ikke hadde noen ulumske programmer kjørende i nettverket hjemme som spredde virus. Var vel snakk om ca 1000 som raste ut på en gang og forklarte det ikke skulle skje igjen. Vedkommende forsto, men avgjørelse hadde blitt tatt høyere opp i systemet. Benytter ikke altibox sine dns servere på hele nettverket, men de fungerer hos meg
 14. Testet dette? https://help.ui.com/hc/en-us/articles/360001004034-UniFi-Best-Practices-for-Managing-Chromecast-Google-Home-on-UniFi-Network
 15. Hører ikke at vifta går, men det kommer varme opp til frontruta. Tatt av slik at en kommer til sikringsboks i hanskerommet. Men blir ikke klok på bruksanvisningene hos BMW, finner ikke som sagt hvilken kurs jeg skal sjekke . Er ikke sikker på om det er denne som er rett https://fuse-box.info/bmw/bmw-1-series-e81-e82-e87-e88-2004-2013-fuses-and-relay#Fuse_box_diagram_Type_1 Alternativt sjekke filter i ellers må den vel på verksted for å få fikset?
 16. Tenkte å montere switcher og firewall (ubiquiti), men mangler skruene til 3 stykk switcher. Ørene for å feste switcher har jeg ikke tullet bort, men skruene er jeg ikke sikker på hvor jeg la.
 17. Ser de har kommet med beta UniFi Network Controller 6.1.51 og * This release requires 1.9.x or newer on the UDM-Base/UDM-Pro. * This release requires 0.4.x or newer on the UXG-Pro Det er den største listen over ting som er fikset/forbedringer. Venter spent på beta av 1.9 for UDM-Base/UDM-Pro
 18. Jeg registrerer det er misnøye, men å skille klinten fra hveten er ikke enkelt på deres community. At det ble innført 2 faktor innlogging ser jeg bare på som en fordel, at de har tatt vekk muligheter å styre flere siter lokalt på cloudkey skjønner jeg det er mye frustrasjoner på.
 19. https://github.com/boostchicken/udm-utilities
 20. Det att jeg kjøpte UDM Pro i sin tid var at jeg ville koble 1 og 10Gbps sammen og få de på samme subnets. Samtidig få et felles grensesnitt som du kunne administrere fra. Fornøyd å få det endelig opp men har kostet, men tatt over tid så blir det overkommelig. Foreløpig er det vel bortimot en 25-30000, men mange bruker det på ny stasjonær PC for spilling hvert år
 21. Tok en sjanse og koblet til internett og plugget nettverket forøvrig i LAN porten og jammen kom de ikke inn en etter en. Dog måtte jo oppgradere UDM-Pro til siste versjon for å få overført backup. Nå er jo dette løst og fornøyd, men mye å sette seg inn i kontra pfSense Men må si jeg så for meg og sette opp alt på nytt.
 22. Nå har jeg endelig bestemt det er på tide å få min UDM Pro på nett. Spørsmålet er å migrere mest mulig smidig. Slik jeg har tenkt er å sette denne foran pfSense og sette opp hovednettverket (10.0.0.0/24) og overføre backup/migrere site fra cloudkey og koble om på kabler etterpå og ta vekk cloudkey. Switcher og accesspoints vil da koble seg opp og provisjonere en etter en? Skal jeg sette opp på nytt og melde av switcher og accesspoints fra cloudkey jeg har, tar dette tid og hadde håpet på at dette er den beste løsningen.
 23. Patchepanel keystone https://www.kjell.com/no/produkter/nettverk/installasjonsmateriell/patchpanel/keystone-19-patchpanel-p95456 så kan du koble på rj45, hdmi, vga or whatever https://www.kjell.com/no/sok?q=keystone Youtube har noen video om patchepanel og bruk av keystone patchepanel så du ser forskjellen Det du har bilder av er kanaler, veggbokser og innfelt nettverkskontakter
 24. Har du ikke kjøpt patchpanel ennå se litt på keystone på kjell.no. Genialt da du velger selv hva du vil koble til patchpanelet.
 25. Mistenker trådstarter ikke ønsker og investere i en switch, da faller ønsket om mer en 1Gbps speed bort uansett om NAS har støtte og PC har 2,5Gbps nettverkskort.
×
×
 • Create New...