Gå til innhold

Spørsmål om tilpasset undervisning i VGS


lada1

Anbefalte innlegg

Anta at det viser seg at en elev lett kan følge studie-spesialisering på VGS dersom han/hun kan strekke dette over tid (færre samtidige fag) og at yrkes-retta linjer viser seg ikke å passe. Godta dette som en konklusjon.

Hvilken mulighet har en slik elev til å få gjort dette  i praksis når eleven rotet det til på ungdoms-skolen og fikk dårlige karakterer der? Eleven viser seg altså *nå* godt i stand til å følge studie-spesialisering innen bl.a. realfag og språk dersom det ikke blir for mange fag samtidig.

Jeg tror det var Guri Melby som i sin tid fikk myket opp VGS slik at alle har rett på tilpasset undervisning som en kan dra ut i tid? Gir nye regler/ordninger muligheter?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
1 hour ago, Nimrad said:

Ikke et svar direkte på det du spør om, men det er hvertfall mulig å bare gå inn på "normalt" løp, hoppe over noen fag med vilje og så fortsette etterpå som privatist på privatskole med undervisning for å ta de siste fagene.

Vedkommende kom ikke inn på studie-spesialisering - men han viser seg godt kapabel til å ta enkelt-fag der (men ikke for mange samtidig).  "Studie-leder" ved den aktuelle store skolen sa at han ikke får lov til å følge enkelt-fag på studie-spesialisering men han kan bare følge (enkle) "fellesfag" under yrkes-linjer. Han får formalistiske/juridiske argumenter mot seg. Dette bryter vel med intensjonen om at skolen skal strekke seg langt for å tilpasse undervisningen for alle elever?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...