Gå til innhold

Tips til RC bil


Simen1

Anbefalte innlegg

Han er 10 år og vil nok gjøre det enkleste vedlikehold selv, resten blir mitt prosjekt. Men først og fremst bør det være såpass holdbart at det tåler normal bruk. Derfor ba jeg han holde pengene litt tilbake på det jula-kjøpet, men han er jo utålmodig så jeg vil helst ha en klar anbefaling innen noen få dager.

PS. Ønsker ikke å tilby 1001 alternativer, så han bare blir forvirret og oppgitt. Ønsker å formidle et enkelt valg mellom jula-bilen og én annen bil med fordeler som er enkle å forklare. F.eks høyere toppfart, mer batteritid, større bil, bedre demping, flere metalldeler etc. Jeg vil at alternativet skal ha bedre kvalitet, holdbarhet og reparerbarhet men trenger ikke formidle det noe særlig siden f.eks toppfart er mye enklere og tøffere å fokusere på for en 10-åring.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vanskelig å anbefale noe på et så lite budsjett, spesielt nå som prisene nærmest har doblet seg.

Du får kjøpe den på jula da og så får dere se om han liker hobbyen.

Var på vei til anbefale Traxxas Slash, den kunne man få for 1000kr og fungere greit om man holder seg til den opprinnelige børste motoren. Mange som oppgraderte til børsteløs, inkl meg og da gikk ting i stykker veldig raskt. Men en grei nybegynner bil da den bygget opp veldig enkelt. Men den er alt for dyr den også ser jeg.

Lenke til kommentar

Ting vil gå i sykker! Sånn er det bare. Så deletilgang er alfa & omega. Derfor de fleste anbefaler å ta den kosten med en gang og legge litt mer penger i noe holdbart. Etter 10 bærebruer og dempertårn har knekt så har du plutselig lagt ut like mye som en ny bra en. Og så knekker chassis og du må kjøpe ny bil igjen.

Lenke til kommentar

Jeg hadde holdt på med RC lenge selv når unga (og litt til meg) fikk en Traxxas TRX-4 for fler år siden. Jeg kjøpte den fordi jeg har god erfaring med at traxxas lager ting som holder bra og deletilgangen i Norge er veldig bra. Ting ryker så det er litt viktig. Det kule er at jeg kan legge den ut på Finn nå og selge den uten en krone i tap utover de delene vi har ødelagt og bytter disse årene siden jeg kjøpte den brukt også.
 

Jeg skal ikke anbefale TRX-4 siden den sprenger budsjett, men ville sett etter et litt kjent merke på brukten som ikke ble satt ut av funksjon ved første krasj. Sjekk om du får kjøpt deler hos elefun/sami osv før dere kjøper. Traxxas Summit har jeg f.eks sett nede i de summer, men da selges de fort. 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har dere kjøpt enda?

Jeg kjøpte en WLToys 979 for noen år siden. Den er en villbass. Kjører fort, kommer seg frem. Den er også innenfor budsjett, og det eneste du trenger utenom er batteri til kontrolleren. Det medfølgende batteriet har 10-15 minutters kjøring. Viktig å rengjøre med børster/pensel etter kjøring - noen ganger må man også åpne deler av chassiset for å komme til tannhjul og differensial for å pelle ut småstein og grus. Disse tannhjulene er også av plast, så regn med å bytte ut.

WLToys Monster A979 Red 1/18 4WD - Komplett

 

Nå er ikke jeg på langt nær noen ekspert på RC, men for mitt første møte med RC i voksen alder var den morsom å kjøre, og passe utfordrende å mekke på, helt til motoren røyk. 

Man får tak i metall-deler som kan gjøre bilen mer holdbar i lengden, noe som kunne vært et greit prosjekt for 10-åringen din :)

Hva årsaken til at motoren gikk  vet jeg ikke. Den endte med å bli solgt som delebil mens jeg oppgraderte til en Traxxas. 

Endret av OlaHaldor
Lenke til kommentar

Takk for tips innenfor budsjett. Jeg har gitt 10-åringen den skuffende beskjeden om at det ikke finnes RC med god kvalitet til den prisen og at han må spare en stund til. Det ble selvsagt litt frustrasjon og drama, men det ser ut til å ha sunket inn. Nå planlegger han å selge noen andre leker for å få råd til en Traxxas.

  • Liker 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Jeg kjøpte nylig Traxxas TRX 4 (hvordan den ser ut er smak og behag, forstår det sånn at TRX 4 er et rammeverk).

De har en "billig-variant" av denne, som heter TRX 4 sport. Begge disse er i skalaen 1/10, og er deretter i pris, dessverre. Da må man også kjøpe lader og batteri utenom.

De har en liten variant av samme rammeverk, TRX 4M, et kurant alternativ, ligger på rundt 2300,- på Elefun ser jeg, og er i 1/18 skala akkurat som WLToys som jeg nevnte tidligere :)

Endret av OlaHaldor
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Etter å ha prøvd diverse lekebutikk RC så ble både jeg og ungene (fire og seks år) lei av at ting gikk i stykker hele tiden, så da fant jeg ut at jeg skulle kjøpe noen billige hobby RC som de kunne leke seg med til de lærer seg å kjøre skikkelig.

Kjøpte derfor 2 slike:

https://www.elefun.no/p/prod.aspx?v=47306

Må si jeg er veldig imponert at det er mulig å få så mye for pengene. 

Det har vært mye kræsj osv, men de har enda ikke klart å ødelegge noe. 

Far har kjøpt seg en traxxas rustler, så da er det morro både for liten og stor 😄

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...