Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Kvalitetsmerke for hvitevarer på hytta?


Anbefalte innlegg

Det er på tide å skifte ut nær 40 år gamle hvitevarer på hytta, og etter å ha undersøkt et utall modeller/merker i ulike butikker samt lest forferdelige tilbakemeldinger på nettet er jeg ikke blitt noe klokere. Snarere mer forvirret 😵
Det er visst ikke så enkelt lenger at man bare velger et tysk eller svensk merke (AEG, Electrolux, Asko, Siemens, Bosch, Miele osv.) ender man opp med noe bra da det ene er oppkjøpt av noe annet og de produseres et helt annet sted, med unntak av Miele har jeg forstått. Og så er det mindre kjente merker som eies av større produsenter (Beko osv.).

Vi trenger en vaskemaskin og en oppvaskmaskin, og begge må først og fremst være av kvalitetet (man vil ikke bruke ferien på reklamasjoner, ventetid og slikt) så vi har sett på modeller i prisklassen ca. kr. 7000-11000, men ser ikke noen grunn til å sikte etter toppmodellene da bruken vil være ganske beskjeden i forhold til hjemme. Tekniske finesser er mindre viktig.
I tillegg til holdbarhet er det viktig at reklamasjon og service fungerer hvis man er uheldig og får et mandagsprodukt. Er noen merker bedre eller dårligere på dette?

Så hva anbefaler dere generelt av merker, og hvor hen ville dere kjøpt det (Elkjøp, Power, Skousen osv.)?

Endret av minimax
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg var i samme situasjon som deg for litt siden. For å finne litt "objektiv" informasjon kjøpte jeg et abonnement på tænk.dk (danske forbrukerrådet). De har masse gode tester på diverse hvitevarer :)

Kostet ikke mye (under en hundrelapp) og var helt uforpliktende. 

Endte for øvrig opp med mye fra Miele. Handlet fra de butikkene som hadde best pris. Mener det var både Skousen og Elkjøp. 

Endret av Aldrack
La til info om butikker
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mange liker muligheten for å senke temperaturen på hytta når de ikke er der, for å spare strøm. Men det er ikke alle hvitevarer som er like glad i senket temperatur. De fleste kjøleskap, fryseskap, kombiskap og varmepumper setter krav til minste innetemperatur, ofte 15°C. Men velger man med omhu kan man finne slike hvitevarer som takler langt lavere innetemperaturer.

Jeg bare tipser fordi jeg nettopp har kjøpt fryseboks som tåler å stå i omgivelser ned til -15°C. Den skal få flytte inn i en uoppvarmet utebod. Varmepumpe til garasjen står på ønskelista og da må jeg huske det samme.

Vaskemaskiner og oppvaskmaskiner må selvsagt stå frostsikkert. Nyere maskiner litt opp i prisklasse har kanskje varmepumpeteknologi og da må du ta hensyn til minste innetemperatur når de skal slåes på.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Simen1 said:

Mange liker muligheten for å senke temperaturen på hytta når de ikke er der, for å spare strøm.

Godt tips, men tror ikke det er noe problem her da vi både har på gulvvarme i vaskerommet samt varmepumpe på minimum (tror det er 16 grader) om vinteren.

Endret av minimax
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Da fikk vi ordnet med hvitevarene!

Etter å ha besøkt både Elkjøp og Power med diverse anbefalinger brukte vi en god del tid på å undersøke ting på nettet. Det viste seg først og fremst at merkene som ble anbefalt (Beko, Asko og Grundig) var merker som hadde fått mye klager på seg og var av dårlig kvalitet. Så vi kikket videre på tyske kvalitetsmerker som vi allerede kjente til, med håp om å finne noe som faktisk var laget i Tyskland.
Til slutt endte vi opp med Miele og Siemens som hver del kostet ca. 12-13 000 kroner, men som hadde tilbud hos Skousen for ca. 8000-9000 kroner hver! På Siemens oppvaskmaskinen står det faktisk "Made in Germany" mens på Miele vaskemaskinen står det ikke hvor hen den er laget, men iflg. Miele sitt norske kontor lager de alle sine vaskemaskiner i Tyskland (selv om jeg ser at Miele faktisk har fabrikker i andre land også, men jeg regner med/håper at de har såpass mye å tape ved å gå ned i kvalitet at de ikke-tyske fabrikkene holder et like høyt nivå som de tyske, bare med lavere lønninger og andre utgifter).

Begge delene virker iallefall utmerket, og de virker å være av høy kvalitet som jeg betyr de vil fungere feilfritt fremover. Skousen leverte uten problemer og virker som et mer seriøst firma enn både Power og Elkjøp som kan virke å anbefale produkter basert på hvor stor avanse den aktuelle selgeren kan ta ut, og ikke hva vi faktisk etterspør av kvalitet). Vi har bare handlet fra Skousen en gang tidligere, men så langt virker dette som et bedre alternativ.
Kanskje noen andre her som kan dele erfaringer omrkring Skousen?

Konklusjonen til det hele er at det virker som man får mer varig kvalitet for oppvask- eller vaskemaskin i prisområdet ca 12000-13000. Går man ned til neste "prisgruppe" (ca. 8000-9000) virker det som produsenten sparer på kvalitet både her og der, og de er som regel laget i øst-Europa osv. 
Og det lønner seg å lese tilbakemeldinger, tester og sammenligne spesifikasjoner på nettet først. Ikke en selvfølge å finne en selger som gir riktig info, så best å finne mest mulig ut selv først.
 

Endret av minimax
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vi kjøpte en Whirlpool mikrobølgeovn med crisp/grill AVM918- må ha vært midt 1990-tallet. CE-deklarasjon i manualen er datert 1992. Er i daglig intensiv bruk etter snart 30 år i tjeneste. Aldri noe tull. Aner ikke hvor fabrikken står... Joda, står jo på fronten: Made in Sweden

Endret av trikola
Lenke til kommentar

Man kan jo lure på om de som koster dobbelt så mye vil vare dobbelt så lenge, eller om de er dobbelt så gode, eller bare 20% bedre. Jeg tenker at jeg uansett ønsker å kvitte meg med hvitevarene etter 15-20 år siden de sikkert har gulnet i plasten, ser gammeldags ut, mangler moderne funksjoner osv. Min gamle Miele vaskemaskin holdt koken i 35 år, men da hadde jeg ønsket i mange år allerede at den ville daue.

Lenke til kommentar

Siemens kjøleskap og oppvaskmaskin.
AEG vaskemaskin.
Bosch tørketrommel.

Siemens og AEG er 22 år gamle, Bosch kjøpt i år. 
Tok 22 år før jeg ble lei av å tørke klær på tørkestativ. 

Jeg har undersøkt nøye alt jeg har kjøpt, og alt er kjøpt på tilbud. 

Eneste jeg har kjøpt på sparket er en Samsung micro, som varte i noen uker.
Fikk byttet den til Whirlpool som har fungert fint i flere år. 

Planlegger å bytte ut kjøleskapet med LG side-by-side. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...