Gå til innhold

Arrestasjonen av Greta Thunberg - Behind the scenes (kullgruve Tyskland)


Anbefalte innlegg

Dette er noe som går viralt nå, og blir poengtert av mange stemmer, og også minimalisert av faktasjekkerne som har sine nettverk. Hva Greta gjør for livets opphold eller annet vil egentlig ikke jeg blande meg inn i. Hun får gjøre som hun vil som en ung voksen. Jeg vil heller argumentere for at det er det store bildet her som er viktig. Jeg synes Michael Knowles hadde en bra vinkling på det hele. (tredje video)

Første del av første video er flere småklipp som viser en veldig avslappet og festlig stemmning mellom 'politi' og Greta Thunberg, der de opplagt poserer for bilder og venter på at de skal begynne å gå. Og andre video er en journalist som konfronterer henne med de avslørende klippene i første video.

 

 

 

Endret av Selfuniverse
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Denne saken bare føyer seg i rekken av fabrikkerte nyheter dere begge sider av en sak, lager propaganda som fremmer sin retning/sak. 

Tidligere var det såpeopera type Hotel Cæsar alle forsto var fantasi og bare oppspinn. Så kom reality-tv, som fikk vanlige folk til å tro at det som tilsynelatende er ekte fremstilt - også er resistert. Selv i beste sendetid på NRK er det "falske" konkurranser, type Beat for Beat. 

Med internet kom sosiale medier, click-bates og falske nyheter fra trollfabriker. Noe folk fremdeles sluker rått. Samtidig som såkalte influencere også lager virale saker og klipp som også bare er fabrikert. Selv nyheter, media - som historisk sett skal forholde seg til ekte nyheter, blir lurt trill rundt. Og selv om noe "fremstår" ekte, så har det også blitt bevist at mange protester; egentlig bare er folk som er kjøpt og betalt (i mindre eller mer vellykket grad) av folk med egne interesser.

Informasjonskrig er vel det mest riktige ordet her. Enten det gjelder selvpromotering, politisk markering, økonomiske interesser, religion eller mer til. Ta bare Koran-brenningen i Sverige. Det finnes jo et HAV av konspirasjoner man kan koke sammen, basert på storpolitikken med Sverige som fremtidig NATO-land, innvandringspolitikk, rasisme, økonomiske interesser og det som verre er. Her er det fritt frem for alle som vil. Fordi faktasjekk, kilder og håndfaste bevis blir stadig mer fraværende slik samfunnet er i dag.

Når det gjelder Greta, så har hun jo forsåvidt lykkes i å skape mye blest rundt denne saken. På bekostning av seg selv vel å merke. Men at denne unge damen trenger en bedre PR-rådgiver der det ingen tvil om. Men så er det jo også så uendelig mange som har interesser i helt motsatt retning av det Greta & Co står for. Så dermed er det naturlig at hun får mye hets, hat og blir fremstilt som hun gjør.

Og alt denne informasjonskrigen fører til gir bare enda større polarisering i samfunnet vi lever i. 

Kanskje er det innafor at å fabrikkere saker som dette, faktisk bør bli straffbart. Hva sier egentlig lovverket om "fake news"? 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...