Gå til innhold

Snedige duppeditter og saker "alle" hadde før i tiden


Sidekick

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har to slike som slås på hver kveld sammen med to lava-lamper og to (fisk og hjerte) med sånn lyn-effekt i. Og så har jeg 5 neon-lamper (to klokker, gitar, drink og bar). I tillegg har jeg 3 display-sokler for sånne 3d glasskube figurer og to LED lamper (klokke og 'jet-motor'). Alt dette går heldigvis på samme belysningskurs med egen bryter..  🙂

Er jo i hulen min dette da! 🙂 Er også 12 spotter her samt ei justerbar led-pære..

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Sidekick skrev (17 timer siden):

Jeg starter: Plasma Lamper. Jeg synes alltid disse lampene var kule

Aldri hatt eller sett en slik fra barndommen, men ligner jo veldig på de man ofte fant igjen i eldre sort hvitt monster-skrekkfilmer, gjerne med gærne Doktorer i laboratorium, med type Frankenstein monster og ja, kule saker men kanskje ikke så veldig nyttige til annet enn "pynt". 

Lava lampene fikk vel en oppsving mot slutten av 90-tallet, hvert fall hos mange i klassen min. Kom jo i mange forskjellige utgaver og varianter, men gikk dem i gulvet, så moroa oftest over og ut. De levde vel også opp til sitt navn, for noen ble rimelig heite, og tipper det kunne raskt oppstå noen skumle situasjoner, for mange befant seg på barnerom, med klær som blir slengt rundt om kring osv.

Spoiler

Lava_lamps_(16136876840).jpg

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Posta litt i ei lignende mimretråd, (annet sted), men gikk vel mest på nostalgi og leketøy. Likevel, tenkte å slenge inn et par favoritter fra barndommen:

Starter opp med et meget populært produkt for barn og unge på tidlig 90-tallet, slimete saker, og holdt sjeldent særlig lenge, men vi kunne ikke få nok av det.

Bilde
Bilde
Et uhyre populært tidlig 90-talls fenomen var jo det etterlyste leketøys slimet, der kom i utallige farger (enkelte kunne i følge rykter også lyse i mørket), og det manglet ikke på kreative måter å selge det ut til flest mulig, selv om etter hvert en del foreldre og lærere, ble oppgitt og bekymret for ungenes helse, da alltids en eller annen "luring", kom til å ta en større prøvesmak og ja, de som husker disse slimete sakene, vet jo hvor mye de stinka og etterlot stanken på hender, klær og ja, alt de kom i kontakt med. Må ha vært noen med ekstrem stor appetitt.

Uansett, godt mulig lekeslimet også var et 80-talls fenomen, for vil tippe at Ghosbusters filmene benyttet seg rikelig av den type salgsvarer, men ingen tvil om at kongene var Nickelodeons egne Gak slim, som kom i mange ulike former og farger, og så hadde man jo selvsagt Teenage Mutant Ninja Turtles grønne retromutagen slim, der kom i en tønnebeholder, inkludert en miniatyr Turtles figur, som lyste i mørket, om man holdt den lenge nok under ei lampe.

Dessverre, disse slimete lekene var ikke lagd for å vare særlig lenge, og mista man dem på bakken (grus, stein, gress osv), ja da var det over og ut, for de limte seg til alt, og det var klin umulig å få slikt av igjen.
En annen ting som også hendte mye, var jo at de tørket kjapt ut, og noen kunne man bare tilsette litt vann/veske, så var det pån igjen med moro, mens andre hjalp ikke hvor godt man forsøkte å ta vare på dem, og oppholde dem i en egen beholder, etter leketid, for ja, selv da ble de om til inntørka svisker, og nei, alt en satt igjen med var en druelignende klump med gammal moro.

Endret av Frank.N.Steen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Var også en periode på 90-tallet, der lekene ble stadig mindre og mindre, og så små, at Legofigurene så ut som kjemper i forhold. 

De to som vekker mest minner, er jo disse:

Det tok litt tid, før leketøysbransjen så muligheten til å melke på My Little Pet Store (eller var det My Little Pony?) med noe mer treffende for gutta også, og ut av det, kom Mighty Max:
Bilde
Bilde
Denne figuren og serien, ble såpass populær, at en tv-serie ble vel også til, men tror ikke den nådde norske tv-kanaler.

Hadde den dragehode figuren over, og en annen, mens det var minst ørten ulike varianter å samle på, men produktet forsvant nesten like fort som det ankom. 

Men et produkt som sikkert også hadde holdt til, lenge før 90årene, var jo Micro Machines. 

Lite slo opplevelsen av når man kom hjem med denne mini-byen, der var "fanget" inni en svær campingbil, og tror disse kom i flere ulike varianter, også da som militær/krigs tema, formet som tanks, skip, fly osv, men ja, timevis, på timevis og mer, med moro og glede ble det nå ut av alt:
Bilde

Eneste minuset med disse settene, var å sette på plass de bittesmå plastikkdelene, til enkelte av bygningene, for det krevde at man var både hardhendt og forsiktig. Den slags er ikke så lett, når man er guttunge og sittet med esken på fanget under ei lang biltur, og kan ikke vente med å røske den opp, og starte leken. Klistremerkene var også ofte knotete å få limt på, hendte også de falt kjapt av, så mamma og pappa var flinke til å hjelpe meg ut der.

  • Liker 7
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Var ikke vannsenger ei svær greie en gang i tiden? Husker at når man var på besøk (tidlig 90-tallet) hos venner og bekjente, virket det som at samtlige foreldre hadde ei monstrøs vannseng på soverommet. 

Sjeldent at ungene hadde det, men nei, kanskje en god grunn til det. Prøvde å sove i en når en ble litt eldre, og ingen stor suksess. Ble ikke sjøsyk, men skvulp og rare lyder gjorde at en aldri helt fant seg til rette, og tenker med gru på dersom en skulle dele en sånn seng, med et annet menneske. Hver gang noen skal opp, blir det jo ikke så lett for den andre å fortsette søvnen. Mulig det har skjedd saker og ting på vannseng markedet siden den gang.

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

41CvoLQCZ+S._AC_.jpg

Denne gikk vel også som ei farsott i sensommeren/høsten 1997, og hvor digitale kjæredyr ble så populære at Aqua klonen Daze fikk jo ei slager med:

Spoiler

 

Selv hadde man en billigversjon, og ja, den holdt vel i et par minutter og så var det helt dødt, og nei, ikke særlig lysten til å fortsette leken. Noen i klassen greide å beholde sin i nesten 3 år, og virket som en sjeldenhet at produktet holdt mer enn et par måneder, så måtte en kjøpe ny. Men ikke så lett, når hypen gikk over, og alle var enten lei, eller ønsket seg noe nytt. Furby (den hårete Gremlinsnakkende eller blinkende dukka) kom vel som en slags mer kostbar og søt oppgradering, men også den ble ikke for langvarig. 

Deretter den syngende fisken, som ofte hang på do veggen. Artig første gangene, deretter meget irriterende, og til slutt ble enten batteriet fjerna, eller hele fisken bare slengt i kottet og døra igjen.

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Angående lamper, så har en alltids vært svak for neonlys, spesielt i 80-talls film, men fikk vel kanskje et falskt inntrykk av at "alle" hadde montert neonlys og lamper i hus og hjem, ikke bare utpå bygninger og utesteder.

 462425b628ad0adb4efe1e7e2d4ff7fa--neon-f

Disse mindre lampene, har jo dukket opp i ny og ne. Denne fant jeg for en del år tilbake på Rema 1000, og kjøpte inn, men dessverre en som ikke holdt særlig lenge. Er vel mer Miami Vice og Scarface man først og fremst tenker på, når en ser slike lamper/lys. Men masse nostalgi er det i dem, så lenge de varer.

Endret av Frank.N.Steen
  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (15 minutter siden):

Rema 1000, og kjøpte inn, men dessverre en som ikke holdt særlig lenge

Jepp, jeg kjøpte også inn disse. Har som sagt tidligere tre stk i manne-hula og kona har tre stykker på stua her. Kjøpte i sin tid iallefall ti stk og som sagt lever 6 av de fortsatt. Har måttet skifte ut utgangs-kretsen som strømforsyner disse (ikke eliminatoren men på kretskortet i foten) da flere av de med tiden begynte å bli svakere / blinket og gikk i svart. Heldigvis kunne Kina sende meg en tipakning av disse for en femtilapp. 🙂
Tråler 'loppisene' etter sånne, men har nok forsvunnet.
MEN fant jo vegg-klokke med blå neon-ring på Ebay da, har den på veggen i hula sammen med en litt større vegg-klokke med lik neon-ring som ble kjøpt i London for mange år siden.
Disse lampene står på 6-9 timer hver dag her.. 🙂

 

 

Endret av Woff
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Woff skrev (2 minutter siden):

Jepp, jeg kjøpte også inn disse. Har som sagt tidligere tre stk i manne-hula og kona har tre stykker på stua her. Kjøpte i sin tid iallefall ti stk og som sagt lever 6 av de fortsatt. Har måttet skifte ut utgangs-kretsen som strømforsyner disse (ikke eliminatoren men på kretskortet i foten) da flere av de med tiden begynte å bli svakere / blinket og gikk i svart. Heldigvis kunne Kina sende meg en tipakning av disse for en femtilapp. 🙂
Tråler 'loppisene' etter sånne, men har nok forsvunnet.
MEN fant jo vegg-klokke med blå neon-ring på Ebay da, har den på veggen i hula sammen med en litt større vegg-klokke med lik neon-ring som ble kjøpt i London for mange år siden.
Disse lampene står på6-9 timer hver dag her.. 🙂

Det lyser nok godt nedi man-caven da regner jeg med. 

Den neonflamingoen begynte å lage rare ulyder og blinke, veldig tidlig ut, så kanskje bare uheldig, eller ikke all verdens kvalitet over selve produktet. Men har faktisk to nylig kjøpte (en i grønn og en i rosa) neonstatuelamper stående i boden. Tror det var Clas Ohlson som hadde disse tilbake i sommer 2018. Kaktus og noe annet. Men ikke hatt noe problem med, selv om en ikke akkurat har benyttet dem for mye siste årene.

Bra du hvert fall har greit med back up, og tror faktisk jeg fikk en slik veggklokke med neonlysring, men følte aldri at den passet inn noe sted, så ga den bort til lillebroren min.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Får ta en til, og så gi seg for dagen. Minnene bare strømmer på, og vanskelig å stoppe.

103871bc-beb3-4474-b2ab-81da878c43ed.jpg

Men denne (kanskje ikke i like elegant variant) telefon benken, var det mange som hadde ved inngangspartiet, eller ikke langt unna stue og kjøkken. Mine foreldre hadde ingen slik, da telefonen sto ikke langt unna sofaen i stua, men sikkert greit til mer enn kun å ringe, og pynta nok også opp mang en gang og entre.

Etter at mobilen ankom, så ble det vel mindre og mindre av både hustelefon og benk, men kan hende retrobølgen har gjort at mange gjerne vil ha en slik i hus og hjem.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (22 minutter siden):

Etter at mobilen ankom, så ble det vel mindre og mindre av både hustelefon og benk

Jeg gikk motsatt vei, monterte egen hus-sentral og 14 telefoner på forskjellige plasser. Ikke mange som kunne slå meg der, hadde telefon på bad, toalett, garasje samt resten av rommene her! Kunne da ringe internt og sette over samtaler.. Og systemet er fortsatt oppkoblet og virker, men mangler by-linja. Har vurdert telefonlinje over ip (VOIP), men det blir helst til at alt blir tatt ned, ALLE flyr jo rundt med mobil i dag! 🙂 Nei, kunne aldri klart meg uten mobil, selv om det jeg bruker MINST er telefon-delen. Mest brukt er kameraovervåking av 22 kamera, dør-styring / låsing, alarm-styring, sjekk av katte-luka (2 katter), varmepumpestatus / styring (2 stk) og styring av 8 kontakter.. Samt register over alle filmene mine... 🙂

 Og da glemte jeg jo styring av kino-anlegget mitt, styring av hele 6 blu-ray / 4k / dvd spillere og all kontroll av datanettverket! 
De kontaktene har jeg forøvrig funnet veldig egnet til å slå av / på enheter som ikke er lett tilgjengelige som sub-woofer, tv og spillerne. Veldig enkelt for å få en strøm-utkobling på disse ved behov!

Endret av Woff
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Sidekick skrev (11 minutter siden):

Vi hadde to telefoner på samme linje så det gikk fint å lytte til samtalene folk i familien hadde, fikk med meg mye sladder på den måten.

Hadde faktisk helt glemt hvor utsatt man egentlig var, dersom en hadde noe man ønsket å holde skjult eller ikke dele med alle andre, og mulig nyfikne søsken eller foreldre satt å smuglytta i et annet rom/etasje. Selv opplevde jeg at når en var på besøk hos en kompis, skulle jeg ringe hjem for å fortelle mamma og pappa at jeg skulle spise hjemme ifra, og i det man skulle til å legge på, hørte jeg et tydelig "klakk!" i andre enden, og forstå jo at noen hadde sittet og lyttet på samtalen. Var jo ikke akkurat "juicy" saker, men litt creepy, for var kun meg og kompisen, pluss foreldrene hans som var der, men hvem av de to voksne som dreiv med sniklyttingen, det ble et mysterie.

Endret av Frank.N.Steen
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Telefonsvareren, den firkanta boksen med en veldig liten kassett, var også mye å se i utallige hjem på 90-tallet. Enkelte ganger, så lå det ikke bare korte beskjeder, men hele samtaler igjen, og vil tippe at ikke alle var like koselige eller interessante for mottakeren.

Tenk så mye bra man har fått igjen i kulturbransjen, da som følge av telefonsvarerens makt og innflytelse.

For kjenner meg godt igjen, det å være livredd for å legge igjen en klumsete og forhasta melding, spesielt kanskje til ei jente man var litt ekstra opptatt av, og ja, da er det ikke så lett å gjøre noe med det, når den er sendt inn. Og vondt verre blir det, dersom en forsøker å gjøre opp i tabben, og eventuelt sende inn en ny, og nei, det bare baller seg på, og Seinfeld parodierte jo den slags utmerket i en hel episode:

 

Lenke til kommentar
Woff skrev (30 minutter siden):

Mest brukt er kameraovervåking av 22 kamera, dør-styring / låsing, alarm-styring, sjekk av katte-luka (2 katter), varmepumpestatus / styring (2 stk) og styring av 8 kontakter.. Samt register over alle filmene mine... 🙂

Rene Onkel Skrues bestillingsliste til Petter Smart det der, da med tanke på å få sikra Pengebingen på best vis fra uønskede gjester. ;)

Men hender jo at en selv dobbeltsjekker filmboden litt ekstra, selv om mesteparten er trygt oppbevart i leilighet, så er det likevel en del verdier (for meg da) som ligger igjen. Så ikke umulig en må vurdere noen oppgradering med tiden.

Utrolig nok, har jeg enda ikke fått full oversikt over alle filmene og platene mine. Tenker at dette får bli et kommende prosjekt, for greit å vite hva en faktisk eier og har, og få tingene på plass, dersom uhellet skulle skje.

Endret av Frank.N.Steen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...