Jump to content
Ludvig86

Spørsmål ang. bygging av nettside og domene

Recommended Posts

Hei! 
 

Jeg er på jakt etter å kjøpe ett domene. Jeg har før brukt Pro ISP, og det har jo vert knirkefritt. Men jeg ser at andre sider tilbyr billigere domener. Helt ned i 7kr/år. 
 

Finnes det noen grunn til å velge det ene foran det andre? Hvorfor betale mer osv?

Når det kommer til det å bygge en nettside, har jeg brukt Squarspace, som er mye klikk og dra-opplegg. Har fungert greit, men synes det var i dyreste laget. 
 

Noen som har erfaring med bla. Dreamweaver fra Adobe? Det er nok litt å sette seg inn i, men er det brukendes? 
 

// Takk for innspill!

Share this post


Link to post

Fordelen med ProISP, Domeneshop osv. er at de ikke er altfor dyre, tilbyr domene + webhotell og har service på norsk. I tillegg kan man hurtiginstallere WordPress direkte gjennom enten dem eller admingrensesnittet C-panel. Jeg har opprettet x antall nettsider på denne måten. WordPress kan skreddersys til det meste på et enkelt nivå, så jeg ser ikke helt hensikten med å bruke Dreamweaver. Er for øvrig enig i at Squarespace virker å være i dyreste laget.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Ludvig86 skrev (På 14.10.2022 den 8.55):

Noen som har erfaring med bla. Dreamweaver fra Adobe?

jeg har lekt litt med det men ikke produksjonssatt på noen av domenene mine. Bruker Drupal selv men Wordpress er en veldig populær konkurrent til Drupal.

  • Like 1

Share this post


Link to post
ilpostino skrev (På 27.10.2022 den 11.23):

jeg har lekt litt med det men ikke produksjonssatt på noen av domenene mine. Bruker Drupal selv men Wordpress er en veldig populær konkurrent til Drupal.

Wordpress/Drupal er content management systems (cms), mens Dreamweaver vel er en html-editor. Dreamweaver kan sikkert brukes til å lage templates for ymse cms, men det fins det jo veldig mange av fra før av. Dreamweaver koster 236 kr/mnd, bruk heller tid og penger på online-kurs i css og html, så blir du en versjon 2.0 av din indre webdesigner, som med Notepad vil kjøre i ring rundt versjon 1.0 med Dreamweaver, ganske raskt.

Edit: Det er uendelig mange år siden jeg testet Dreamweaver selv, dog. Gratis prøveversjon er tilgjengelig så den sikreste måten å besvare spørsmålet på er vel og laste ned og prøve selv. Men som sagt, etter mitt syn ikke verdt pengene (medmindre arbeidsgiver betaler :-)

Edited by quantum
  • Like 1
  • Innsiktsfullt 1

Share this post


Link to post

Dreamweaver ja, det var jo det som var "hot" etter man sluttet med å oppgradere Microsoft Frontpage. 

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8139

(Støttes fra Win 95 til XP)

Har fortsatt en markedsandel på 0.3% blandt websteder, ser jeg.

https://w3techs.com/technologies/details/cm-dreamweaver

Vll nok heller anbefale Wordpress, selv om jeg synes det er en liten overdrivelse at man kan designe hva som helst. Det kan man jo egentlig, men det tar jo sin tid å komme inn i. (Tror at Wordpress har markedsandel ca 30% av verdenes websider eller noe slikt. Verdens mest brukte CMS og masser av ressurser og støtte.)

  • Like 1

Share this post


Link to post

Jeg ser Domeneshop.no er 100kr billigere enn f.eks ProISP. Er det noen grunn til dette? Er det noen forskjeller jeg ikke klarer å se? 

// 

Share this post


Link to post

Har brukt Domeneshop i mange år, men bare til domener. Det har fungert feilfritt og uten problemer.

Hvis man bare skal ha en enkel og billig webside, event Wordpress, så har jo one.com noen ganske gode "start-tilbud":

https://www.one.com/no/pakker-priser

(Har testet dem også, og det fungerte også problemfritt.)

 

Share this post


Link to post

Domeneshop fungerer fint til både domener og webhotell, og epost. Maskinene ting kjører på, kunne sikkert vært kjappere, men til prisen er det mer enn bra nok. Kjører mye Joomla (PHP-basert CMS) hos dem.

Share this post


Link to post
arne22 skrev (14 minutter siden):

Dette er da utrolig billig. Det er jo bare det første året at one.com er "ekstra billig".

https://domene.shop/web

Nei, ikke gå for one.com! Jeg brukte dem for ti-15 år siden og de var helt teit å bruke. Om de ikke presterer bedre nå til dags bør ingen velge dem, det er mitt syn.

Share this post


Link to post

One.com er helt ukomplisert og fungerer også helt OK for ikke å si meget bra. Testet dem for inntil et halvt år siden eller noe slikt. Hadde "1 år billig" bare for å teste ut. Etter at det året har gått, se er det jo ikke så billig. Det gikk greit nok å avslutte etter ett år, men fikk vel kanskje litt for mage tilbud om å videreføre etter at jeg hadde sagt opp.

Edited by arne22

Share this post


Link to post

De få hundrelappene har vel ikke så mye å si. Det som der imot kanskje er særdeles viktig, det er at ikke de domenene man har blir låst opp til en eller annen leverandør, spesielt viktig at man har full kontroll på konfigurering av DNS. (Lurer på om det var ett eller annet surr med One.com i den anledning. Husker ikke helt. Brukte bare et test domene for testingen. Mener i alle fall at ytelsen var OK.)

Har kjørt egen server i alle år, som jeg har satt opp fra scratch, men det er vel egentlig "overkill" ikke nødvendig, og mest for å holde kunnskapen ved like. Brukte også Godaddy som domeneleverandør tidligere og det var også meget bra.

Er det noen som vet om noen rimelige (gode) leverandører som bruker CPanel? (Har ikke brukt CPanel på masser av år, og kunne tenke meg å prøve på nytt igjen.)

Share this post


Link to post

Har selv brukt Pro Isp i mange år og har alltid vært fornøyd. De har blant den beste supporten jeg har vært borti. De er ikke så dyre synes jeg med tanke på hva de tilbyr og hvor gode de er på support. 

Edited by Omnia vincit amor

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...