Gå til innhold

Støre med strømløfte: – Vi skal gjøre det vi kan


Anbefalte innlegg

Hvorfor drar du inn hytteeiere hele tiden? Har du hytte?

Forsvare politikere som håver inn milliarder mens de lar folket sitt fryse.

Vi kunne bygd ut mer kraft i stedet for kablene f.eks. Å ekportere mer strøm når vi ikke en gang har nok til oss selv er å skyte seg selv i beinet.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Simen1 skrev (23 minutter siden):

Svartebørs betyr er ulovlig handel utenfor skattemyndighetenes, og konkurransemyndighetenes kontroll. Svartebørs er en beskyldning. Hvis du vil spissformulere men mener noe helt annet - skriv bare det du mener i stedet for å bruke falske beskyldninger om svartebørs. Det tar seg dårlig ut for troverdigheten i det du skriver.

Konkurransetilsynet overvåker all handel i og med Norge. Det er en av deres grunnleggende funksjoner. Jeg har kommet med flere oppfordringer i disse trådene til å ta kontakt med konkurransetilsynet og legge fram bevis for påståtte ulovligheter. Norge er ikke tjent med ulovligheter og jeg håper inderlig folk som sitter på beviser følger oppfordringen. Det sagt, så har jeg en mistanke om at folk gjerne er uttaler seg hardere enn de har beviser for. River mye kjeft uten saklig grunnlag - rett og slett fordi det koker under topplokket og kildekritikken har tatt ferie.

Ja, svartebørs er ulovlig. Men svartebørs-priser på mangelvarer er ikke ulovlig. Det er en sammenligning med dagens sommerstrømpris. Da skjønner du kanskje at du er på bærtur når du mener at jeg påstår at det finnes en Svartebørs for krafthandel også, eller at den fullt lovlige Nordpool er en svartebørs. Men prisene er like ville for med som forbruker!

Tydeligvis for diverse regjeringer også, siden noen ilegger ekstra skatt på den ekstraordinære fortjenesten. Det kan være riktig å rasjonere i stedet for å ekskludere kunder fra å skaffe seg varme med høye priser. 

Endret av NERVI
Lenke til kommentar
FrihetensRegn skrev (1 minutt siden):

Når norske husholdninger og bedrifter må betale flere kroner per kWt

Hvilke husholdninger betaler egentlig "flere kroner" per kWh?

Jeg skjønner det kan være vanskelig for bedrifter, selv om de får sin mva tilbake. Bedrifter (da teller jeg ikke med døgnfluene som bare varer noen måneder) er vel oppe i ca 1,60 kr/kWh i gjennomsnitt hittil i år. 1,6 kr = "flere kroner" om man bare spissformulerer nok. Og noen bedrifter har ikke nok likviditet til å overleve uforutsette hendelser dumper inn med ujevne mellomrom. Denne gangen i form av strømpris. Men sånn går nå (nærings)livet. Bedrifter kommer og går. Både i år, i fjor, i forfjor og alle år før der.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
sedsberg skrev (5 minutter siden):

Hvorfor drar du inn hytteeiere hele tiden? Har du hytte?

Jeg har ikke hytte, men jeg drar de inn fordi det er de som betaler flere kroner per kWh - ikke vanlige boligeiere (pga strømstøtte). Så hver gang det trekkes fram de som betaler flere kroner per kWh så siktes det altså til hytteeiere. "Folk som fryser" regner jeg også med er hytteeiere.

Men ok, jeg skal gi deg tvilen til gode. Det kan jo også være enkelte som ikke takler 150 øre/kWh etter strømstøtte, men da vil jeg påstå de hadde et økonomisk problem allerede før strømmen ble dyr. Nå er det ikke noe direkte forbud mot å styre privatøkonomien på bærtur, men da synes jeg det er litt søkt å skylde på strømprisene for at privatøkonomien ikke hang på greip før prisoppgangen.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Problemet er at vi har ikke en kort periode med høye strømpriser. Og vi har heller ikke nådd toppen. På langt nær. De øker strømstøtten til vinteren men så skal de redusere den igjen når prisene virkelig vil ta av. På nyåret når magasinene risikerer å gå tomme og rasjonering kan bli et alternativ.

Faktisk strømpris de siste dagene ligger rundt  ca. 2,40kr. inkl. moms og nettleie.

Endret av sedsberg
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er helt ufattelig at folk tror på løgnen om strømstøtte. Strømstøtten er som om elkjøp 10 dobler prisen også sier de at de gir "mobilstøtte" når de slår av noen kroner i kassa. 

Det er staten som produserer og tjener hver eneste krone vi betaler i høye strømregninger (skiller ikke mellom stat kommuner) også rabaterer de bare litt for å lure folk til å tro at de faktisk bryr deg om noe annet enn å suge ut mest mulig av folk. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
sedsberg skrev (49 minutter siden):

Problemet er at vi har ikke en kort periode med høye strømpriser. Og vi har heller ikke nådd toppen. På langt nær. De øker strømstøtten til vinteren men så skal de redusere den igjen når prisene virkelig vil ta av. På nyåret når magasinene risikerer å gå tomme og rasjonering kan bli et alternativ.

Så bra vi har deg og krystallkula. Dette og været ut over tidagersvarslet vet du med 100% sikkerhet..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
sedsberg skrev (14 minutter siden):

Det skal et mirakel til for å fylle opp magasinene før vinteren.

Jeg tror ikke på mirakler - men jeg vet hva som virker: 10 kr/kWh. Da skal du se våre handelspartnere står i kø for å underby prisen og forsyne Norge med kraft så mye vi bare klarer å ta i mot.

Problemet er folk som står på barrikadene og lager bråk for at "Regjeringen må vise handling og vedta Blåsjø fult NÅ"

Endret av Simen1
  • Liker 2
Lenke til kommentar
sedsberg skrev (6 minutter siden):

Forsyne Norge med strøm? Når de mangler strøm selv?

Utlandet mangler ikke strøm hvis vi byr 10 kr/kWh.

Jeg har ingen bil å selge, men kommer noen å byr 200 000 for den 17 år gamle helt ordinære bensinbilen min - da skal du se jeg plutselig har en bil å selge likevel. Alt har en pris. Jeg hadde solgt alle klærne jeg har på meg - hvor som helst og når som helst - så lenge prisen hadde vært høy nok. Jeg kunne stilt termostaten til 5°C i en måned - om jeg fikk riktig betalt for det og spist kalde brødskiver på julaften for riktig pris.. Sier ikke at det hadde blitt billig - bare at alt har sin pris.

Endret av Simen1
  • Liker 3
Lenke til kommentar
1 hour ago, FrihetensRegn said:

Alt dette hadde ikke påvirket norske strømpriser om vi hadde fjernet utenlandskablene, gått ut av Acer, ut av Nord Pool, stoppet med elektrifisering av offshore og samfunnet ellers, sluttet å subsidiere elbiler og hatt et forbud mot eksport av strøm. Da hadde hele Norge hatt samme priser som Nord-Norge nyter i dag.

Og kva trur du vi måtte betale for import av andre varer då?
Eller det faktum at vi eksportere ein heil del fisk og andre varer med liten eller ingen toll.
Usikker på om EØS avtalen hadde stått med dei fordelar det gir norsk næringsliv.

Er fleire ting eg ikkje likar med EØS avtalen, men ein må gi litt for å få. Om balansen er rett kan diskuterast.

Proteksjonisme fungerer ikkje i lengden når vi må importere ganske mykje som vi ikkje produserer sjølve.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (11 minutter siden):

Og dermed presser du alle som ikke er mangemillionærer ut av markedet.

Jeg er ikke interessert i at 17 år gamle bilvrak skal koste 200.000. Jeg er imot at fattige må gå naken fordi klær koster en årslønn.

Myndighetene som legger til rette for dette må straffes hardt.

Myndighetene kan jo alternativt legge til rette for lave priser.

Lave priser = økt tapping av magasinene = økt risiko for rasjonering til vinteren

Det begynner å bli komisk hvordan folk klarer å innbitt ikke ha to tanker i hodet på en gang. Dytter man inn en tanke i det ene øret, så popper den andre tanken ut det andre øret som i en newtons vugge med to kuler. Det er åpenbart ikke plass til mer mellom ørene.

Endret av Simen1
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...