Gå til innhold

Konvertering, ....nysgjerrig.


Anbefalte innlegg

Noen her som har gått fra det ene til andre, og kan dele noen erfaringer. 

 

Hvordan er det å, f.eks å gå fra "pølsespising i Jesu-navn". Til Halal å be 7 (?) ganger daglig. 

Eller å være frittenkende og selvstendig til å tilføye seg et sett med regler som (kan) føre til mindre frihet og selvstendig tenking.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

The Simpsons S13 E06

Jeg kjenner ingen muslimer som ber syv ganger daglig. (Det mer korrekte tallet er fem).

Du kan være frittenkende og selvstendig selv om du er underlagt en religion. Med mindre du melder deg inn i en type sekt (mine ord) som Jehovas & Co. Noe som kanskje gir ENDA mer rom for frittenkende & selvstendig atferd er ymse naturreligioner.
https://no.wikipedia.org/wiki/Naturreligion

Ta deg en tur til Peru &  bli frelst. :)

Men:
- Hvorfor? 

Jeg tenker de fleste som konverterer gjør det fordi de føler seg tvunget til det, av geografiske eller familiære årsaker. Eller de som forsøker å "finne seg sjæl" - og som er lei av det samme gamle. Tross alt. Det er er utrolig stort samhold blant muslimer som vi kjedelige pølsespisende Jesus-folk går glipp av. Du skulle bare vist. 😜 

For ordens skyld. Selv er jeg ateist. 

Lenke til kommentar
J.Lomax skrev (4 timer siden):

Noen her som har gått fra det ene til andre, og kan dele noen erfaringer. 

Har prøvd å leve etter et adventistisk kosthold, som er det samme. Det går ut på å ikke spise urene dyr som svin, reker, krabber, hester, hvaler. Og ha en annen helligdag (lørdag). For muslimene er det fredag.

Sluttet også å drikke kaffe, for det ble regnet som skadelig. Mener fortsatt at den livsstilen er bra for helsa, at svinekjøtt gir uren hud. Men det er mange fristelser der ute. Man kan ikke kjøpe hotdog på ferie i Danmark, kan ikke kjøpe pølse med rekesalat på bensinstasjon, kan ikke starte dagen med kaffe, må alltid si nei til kaffe, Kan ikke kjøpe diverse av maten i halv pris-disken. Kan ikke få gjort ting hjemme på lørdag ved formiddagstid, slik som alle naboene gjør. Ikke komlegryte med kjøtt, ikke svinesteik i bryllup, til og med smågodt er lagd av et stoff fra griser. Gelatin.

Det som felte meg var nok alle disse fristelsene, og at Adventkirka flyttet et stykke vekk. Pluss at ingen slektninger var adventister. Dessuten at det er en nokså ny "sekt" som først kom fra Jehovas Vitner. Og begynte sin karriere med å bortforklare en "mislykket dommedag". Islam er jo en gammel religion, men der kan man si at de ikke er oppdaterte nok i forhold til kristendommen. 

For nordmenn som blir muslimer, vet jeg ikke hvor vanskelig det er å melde seg ut igjen. Vil det komme noen og hente deg til moskeen, liksom. De som er født som muslimer, blir regnet som det resten av livet av muslimer. Derfor er det sjelden at noen av dem melder seg helt ut. Dette ville ha gjort meg engstelig for å stå fram som muslim. 

 

Lenke til kommentar
Budeia skrev (24 minutter siden):

For nordmenn som blir muslimer, vet jeg ikke hvor vanskelig det er å melde seg ut igjen. Vil det komme noen og hente deg til moskeen, liksom. De som er født som muslimer, blir regnet som det resten av livet av muslimer. Derfor er det sjelden at noen av dem melder seg helt ut. Dette ville ha gjort meg engstelig for å stå fram som muslim. 

Det er vel verken innmelding eller utmelding - med mindre man ønsker å bli medlem av en moske. 

Noe engstelig hadde jeg ikke vært. Men jeg ser på islam som en kultur mer enn en religion. Selvfølgelig har du de ulike nivåer av religiøs tilknytting (sett vekk i fra kulturen; man "aldri" kommer ut fra... selv i språket og i dagligtalen er islam så godt integrert at det er en del av språket i seg selv). De som nøyer seg med fredagsbønn og som unngår svin. De som ber fem ganger dagen. (Tror ikke vi har så mange av dem her i Norge). Og de heeeelt på yttersiden, type sharia.)
Jeg tenker at siden dette først å fremst er en kultur (etter min vurdering) - som man ikke er født inn i som norsk. Så vil man heller ikke bli respekt i like høy grad av andre muslimer... de vil nok bare riste på hodet av deg.. kanskje de blir litt sjarmert. Men respektert blir du neppe. 

@Budeia Spørsmål. Måtte du betale noe for å være med i den sekten.... jeg mener, menigheten? Og hva i alle dager får folk til å tro på en ideologi som en fyr fra 1800-tallet, predikant William Miller som den eneste sannhet. 

Religion er like sprøtt som potetgull. 

 

Lenke til kommentar

Det er VELDIG mye regler, og man må ta "eksamen" i den nye religionen før man kan kalle seg en praktikant. Husker en periode i Seinfeld når George var sammen med en jødisk dame, hadde lyst å konvertere til jødedom så de kunne gifte seg. Han måtte gjennom skolering og masse prøver og pugging og bli hørt foran en rhabbi jury. Også ble det slutt akkurat når han var ferdig med hele greia :D

 

Endret av Bytex
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Milhouse85 skrev (14 minutter siden):

Måtte du betale noe for å være med i den sekten.... jeg mener, menigheten?

Ikke egentlig, men det ble jo noe kollekt og bidrag til deres bistandsarbeid. Tror de som er døpte medlemmer betaler tiende. Som kan være en ide for flere forsamlinger, hvis konservative skal miste statsstøtten. I begynnelsen var dette nytt, og det var imponerende mennesker som Sigve Tonstad,  der etternavnet gir inntrykk av en fjellets mann :) Og forfatter av svært gode bøker. De var åpne om dette at det var en skuffelse på 1800-tallet, og det virket overbevisende at de feiltolket profetien og endret lære. Men i ettertid virker det jo mer suspekt. 

Lenke til kommentar

Det aller beste er nok om man unngår sette seg inn i en situasjon hvor man må skifte religiøst beite.

Det beste råd er ligg unna all religion, den er oppfunnet for å kontrollere deg, ved konvertering forskyver du kun problemet til den eventuelle nye religionen du har blitt kin på.

Ja, jeg vet de fleste av oss ble født inn i kristendom når vi var vergeløse små og ikke kunne forsvare oss selv, men hvem sier at man på død og liv må finne en erstatning for det man synes var så ille i utgangspunktet?

Ha i hu at barnedåp er en kristen oppfinnelse fra den senere middelalder det ikke står ett eneste kvidder om i noe bibelmanuskript.

Lenke til kommentar
Numitor skrev (9 minutter siden):

Det beste råd er ligg unna all religion, den er oppfunnet for å kontrollere deg, ved konvertering forskyver du kun problemet til den eventuelle nye religionen du har blitt kin på.

Nja. 

Når jeg var i militæret syns jeg det var veldig behagelig å bare bli fortalt hva jeg skal gjøre. Da mener jeg så godt som alt - når jeg skal sove, når jeg får bæsje, når jeg skal dusje, spise, kle på meg, skifte, vaske klær. Det er ganske behagelig å slippe å tenke.

Så tror jeg at mange søker nettopp slike miljøer (jeg kaller det miljøer, ikke religion - religionen er et skalkeskjul for miljøet) - rett å slett fordi de mangler en tilhørighet og/eller et samhold. 

En eks-kjæreste jeg hadde kom fra ei bitte lita kristen bygd, der 90% var religiøse. Som en konsekvens av det var alle hennes venner kristne. Men, etter hvert som de lærte å tenke selv. Forsvant den ene etter den andre fra disse "møtene". Noen valgte å holde maska, men innrømmet å ha et "dobbeltliv". Ja, så var det vel to stykker som virkelig sank ned i kaninhullet og ble nokså konservative.

Jeg har jobbet i rusomsorgen i mange år. På et kurs, husker jeg det var en foreleser som sa:
"Ingen har hjulpet flere folk til å bli rusfri enn Jesus."
Nå var ikke det en direkte referanse til at kristendommen gjør deg rusfri. Poenget hans var at følelsen av å ha noe å tro på, kan gi deg større viljestyrke og mer kraft. Noe som gir litt mer mening.

Men ja - er helt enig. Religion er noe forbanna tull som har gitt oss masse krig, elendighet og har hindrer utviklingen i mange land. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jaja, bare å konvertere i vei det hvis du er gira på et miljøskifte. Kanskje prøve i en 5 års periode og melde deg ut igjen om det ikke funka. Personlig så synes jeg ikke en trosretning definerer hvem jeg er, vi er alle individer som liker å høre til enten her eller der. Vet ikke om de finnes, men ser for meg cv`en til en som har testa ut litt forskjellig. 3 år troende muslim, 7 år jehovas vitne, 15 år kristen og 20 år som ateist...hehe..heh.

Lenke til kommentar

Om man er kvinne eller mann gir veldig ulike utslag i forhold til religion og hva man vil tilhøre. Mannen har stor frihet og er sjefen, kvinnen sterkt variabel frihet Sam dblufbet med mannen. 

Så spørs det hvor i verden man bor, noen land har lover og kultur som er mer lik visse religioner.

Noen religiøse grupper blir til satan selv, om du velger melder deg ut. Da er ikke Gud eller Allah glad i deg lenger og omtanke og kjærlighet glemmes totalt. 

Jeg mener også at religion er roten til mye dritt i verden. Det burde holde at noen vil lese om disse i historisk kontekst og syntes det er givende. 

Om himmelen eller annet liv finnes etter døden, så står maaaange foran i køen på å være godt menneske (uten å be hver dag) og mange religiøse langt bak.

Men tema er jo erfaring med å skifte miljø. Husk at det finnes, mange, artikler om dette og støttegrupper for de som har gått ut av trossamfunn og dermed er utstøtt. 

 

 

Endret av plankeby
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Budeia skrev (20 minutter siden):

Religion er noe forbanna tull? Er ikke tema for tråden. Det finnes nok av andre tråder der dette blir uttrykt. 

Grunnen til at en utestenging fra Jehovas Vitner er så kraftfull, er at vedkommende mister hele slekten i ung alder, ofte. 

At en sekt (som Jehovas) skal lage særegne regler som utkastelse og i tillegg pålegge medlemmer å kutte kontakt med biologisk opphav er mildt sagt drøyt - og kvalifiserer til å kalles "forbanna tull". At et trossamfunn skal sette seg selv høyere enn hele samfunnet for øvrig, med et eget oppnevnt justisvesen og helt spinnville regler som hører fortiden til. Er også noe "forbanna tull". 

Så det relevante i den diskusjonen. Er at det (kanskje) gjelder å finne det som har "minst" tull i seg. Så det bare blir tull.... og ikke noe forbanna tull. For å si det på en litt flåsete måte. 

Kristendom i seg selv er nokså uskyldig. Men at en mengde karismatiske profeter gjennom århundrer har gjort sin egen tolkning av bibelen og etablert en slags "subkultur" av ymse menigheter som tror på de rareste ting. slik som at kun 144 000 får "plass" i himmelen, at Jesus kommer tilbake (!) og mye annet rart. 

Lenke til kommentar
Milhouse85 skrev (31 minutter siden):

At et trossamfunn skal sette seg selv høyere enn hele samfunnet for øvrig, med et eget oppnevnt justisvesen og helt spinnville regler som hører fortiden til.

Det er ikke veldig dumt... men er noen problemer med at JV bruker disse reglene og hevder de er den sanne menigheten. Bl.a. på grunn av de dommedagene de har forutsagt, historisk er det en nokså ny sekt som ikke tror på treenigheten. 

Sitat

For da vi var hos dere, ga vi dere dette påbudet: Den som ikke vil arbeide, skal heller ikke spise. 11 Vi hører nemlig at noen blant dere ikke holder orden på livet sitt; de arbeider ikke, de bare går og driver. 12 Slike folk pålegger og formaner vi i Herren Jesu Kristi navn at de skal arbeide i det stille og spise sitt eget brød.
   
 13 Men dere, søsken: Bli ikke trette av å gjøre det som er rett og godt! 14 Og hvis noen ikke vil adlyde det vi sier i dette brevet, så merk dere hvem det er. Ha ikke noe med ham å gjøre, så han kan se sin skam. 15 Regn ham likevel ikke som en fiende, men vis ham til rette som en bror. https://bibel.no/Nettbibelen?book=2TH&chapter=3&slang=bokmal11

 

Sitat

Det er nå tredje gang jeg kommer til dere. Etter to eller tre vitners utsagn skal enhver sak være avgjort.  2 Da jeg var hos dere for andre gang, advarte jeg dem som hadde syndet. Nå når jeg er borte fra dere, advarer jeg dem og alle de andre på nytt: Når jeg kommer, vil jeg ikke vise skånsel. https://bibel.no/Nettbibelen?book=2CO&chapter=13&verse=1&slang=bokmal11

Som sagt, dette er jo noe annet enn dagens praksis der menighetsmedlemmene ikke ønsker å bli irettesatt av presten. Og da blir menigheten mer en slags lekeplass der syndige menighetsmedlemmer leder skuta. 

Sitat

Jeg skrev i brevet til dere at dere ikke skal ha noe å gjøre med folk som lever i hor. 10 Jeg mente ikke alle i denne verden som driver hor eller er grådige, eller er ransmenn og avgudsdyrkere. Da måtte dere jo gå ut av verden. 11 Det jeg mente med det jeg skrev, var at dere ikke skal omgås en som kalles bror, og som likevel lever i hor eller er grådig, eller som er en avgudsdyrker, spotter, drukkenbolt eller ransmann. Slike skal dere heller ikke spise sammen med. 12 Hva har jeg med å dømme dem som står utenfor? Er det ikke dem som er innenfor, dere skal dømme? 13 Dem som står utenfor, skal Gud dømme. Få da den onde bort fra dere! https://bibel.no/Nettbibelen?book=1CO&chapter=5&slang=bokmal11

Kjekt å høre, hva?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...