Gå til innhold

Vinner Le Pen?


Anbefalte innlegg

Dassen skrev (8 minutter siden):

Jeg er ikke overlegen de med lav utdanning. Men de som finner svaret i ytre høyrepartienes politikk og stemmer Le Pen er et godt alternativ for Frankrike mener jeg er noen lavpanna idioter, med mindre politisk forståelse enn den gjengse ungdomsskoleelev.


Det finnes en rekke motivasjoner bak for å stemme på noen som Le Pen. Trassighet, eller behovet for å innstille frykt hos andre politikere, er jo en del av det. Eller ønsket om at lidelsene de selv har skal i det minste spres til alle andre. Man må innse at Frankrike er et land som har sviktet nokså stor andel av befolkningen sin de siste tiårene. 

Forhåpentligvis så vinner Macron, og han lærer at han må ta de han har sviktet seriøst. For så langt så har han ikke det. Frem til da så vil nok enhver han svikter gi stemmen til noen ekstreme. Man ser dette forøvrig i flere land, og til forskjellige tidsepoker. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom en ser etter løsninger så mener jeg at svaret delvis er justering av det økonomiske systemet (i EU) og sikring av sosial sikkerhet. Å erklære store grupper som dumme er likesom så lite konstruktivt og håpløst.

Endret av lada1
Lenke til kommentar
7 hours ago, .,. said:


Det finnes en rekke motivasjoner bak for å stemme på noen som Le Pen. Trassighet, eller behovet for å innstille frykt hos andre politikere, er jo en del av det. Eller ønsket om at lidelsene de selv har skal i det minste spres til alle andre.

Det er nok å anta rasjonelle holdninger her og som kan minne litt om den kalde krigens logikk: når noen angriper deg med atomvåpen, så skyt tilbake (med atomvåpen) selv om det skader deg. 

Altså: når en blir marginalisert - så ødelegg mer (selv om det skader deg). Logikken er rasjonell.

Lenke til kommentar

Hun kjørte fullt ut Trump(Brexit-metoden. Make France Great Again, vi skal ut av EU, lage vår egen greie, innvandrere sucks, "de vanlige folka" skal ta over fra de rike by-politikerene som ikke bryr seg om dere, etc etc etc.

Hun ble et alternativ for de på søvnige landsbygder som var drittleie av by-guttas politikk og evige prat om Ukraina.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
Bytex skrev (20 minutter siden):

Hun ble et alternativ for de på søvnige landsbygder som var drittleie av by-guttas politikk og evige prat om Ukraina.

Både og. Le Pen har sin kjerne i de folkerike områdene utenfor storbyene i sør og nord. Noe også på den tradisjonelle landsbygda, men der er Macron sterkere.

2560px-Simple_French_Presidential_Electi

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
10 hours ago, Gavekort said:

Mengden politiske analfabeter er nok betraktelig høyere enn 40%, også i Norge.

Som flokk kan man være dum ja. Imidlertid, så kan det være dumt å "definere ut" disse over 40 prosent. De er ikke *bare* dumme, og de kan tilta i antall helt til vi forstår at vi er jo dumme selv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg bruker dum som en dom på folk sine handlinger:
Stupid is as stupid does.

Politikk er minst like viktig for et menneske sitt liv som vennene de velger å omgås med, og nesten like viktig som hvem du er kjæreste med.

Graden folk velger bort å sette seg inn i politikk, som virkelig påvirker dem -- 8 timer hver dag på jobb, hver gang de kjøper noe, når de kjører på veier, går på gangstier, reiser på ferie, bruker penger, er syke, er utsatt for en ulykke, benytter seg av trygd, får barn, går på skole, har barn på skole, barnehage...
...det er så omfattende del av folk sine liv at det ER idioti å ikke sette seg inn i det, grundig.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...