Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Åpne vaktplaner - personvern, GDPR og informasjonssikkerhet


Gjest ab39c...dc7

Anbefalte innlegg

Gjest ab39c...dc7

Vi har fått ny arbeidsgiver på jobb (virksomhetsovertagelse), hvor vi har fått nye systemer for arbeidsplaner.

På disse planene kan man se hvordan alle sine arbeidsdager, fridager, feriedager, vaktplaner o.l ser ut i fremtiden (vi har turnusarbeid).

Denne informasjonen ligger tilgjengelig for alle kollegaer på nettet, og man kan til enhver tid logge seg inn for å se. 

 

I mitt synspunkt så er det kun vaktplanleggerne som skal ha denne oversikten. Andre kollegaer bør ikke ha denne informasjonen før den aktuelle dagen man skal tre på vakt, eventuelt dagen før.

Jeg har ingen ønske om at mine 200 kollegaer skal kunne vite til enhvertid når jeg har fri, når jeg jobber og når jeg går på ferie, langt frem i tid, uten å måtte eventuelt spørre meg direkte. 

 

Er dette noe man kan ta opp firma og ha jussen på sin side? 

Anonymous poster hash: ab39c...dc7

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eg kjenner ikkje til at dette har blitt problematisert før, at turnusplanar er tilgjengelege for alle er nok heilt vanleg på alle arbeidsplassar. Tilsvarande på kontorarbeidsplassar der ein må/kan legge inn feriedagar og avspassering i kalenderen slik at det er synleg for kollegaer og sentralbord. 

Dette er nok uansett ikkje sensitive oppltsningar, og i tillegg vil nok arbeidsgivar lett kunne forsvare praksisen gjennom behovet for å styre og lede arbeidet. Eg vil nok også tru at dei fleste av dine kolleger ikkje har samme oppfatting som deg. Det å kunne sjå kven som er satt opp på ulike vakter gjer det enklare å bytte vakter med ein kollega. Om arbeidsplanen er hemmelig og du må spørre sjefen om kven du kan bytte med så er nok risikien stor for at du ikkje får hjelp då dette blir ekstraarbeid for sjefen som uansett kan pålegge deg å jobbe dine oppsatte vakter. 

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke de gjør noe ulovlig, og det at noen er syk/sykemeldt eller utilgjengelig av driftsmessige årsaker, kan ha nytteverdi for mange ansatte ut over arbeidsgiver og eventuell vikar. Det går an å ta opp problemstillingen med tillitsvalgt, eventuelt direkte med personalavdelingen, da det kan være at de ser på løsninger som begrenser informasjonsflyten av goodwill.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...