Gå til innhold

Digitalt førerkort som ID - hvorfor ikke?


-Siberian-

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Vilde02 skrev (21 minutter siden):

Det handler mye om at man enklere kan forfalske det digitale førerkortet. Samt at som på posten trenger man en spesifikk kode som ikke er oppført i det digitale førerkortet

Tvert i mot, det er vanskeligere å forfalske digitalt førerkort hvis det gjøres ordentlig. Men det er sikkert dyrere å lage noe som ikke kan forfalskes.

-Siberian- skrev (12 timer siden):

har det noen gang kommet en forklaring på hvorfor det ikke funker som offisiell ID?

Det er ikke utviklet som en ID. Et førerkort er i utgangspunktet nettopp et førerkort, ikke identifikasjon. Det er ikke vanlig å bruke førerkort som ID i mange andre land der ute. Det ble utviklet for politiet der politiet fikk systemer for å sjekke det digitale førerkortet direkte opp mot egne system; altså spesifikt for å sjekke om du har førerkort eller ikke. Vi har nettopp innført nasjonalt ID-kort som i motsetning til førerkort også vil være gyldig ID i EU/EØS. Om det kommer noe digital ID tenker jeg de satser på å følge EUs standarder igjen. Vi er nok på vei bort fra halvveis løsninger som bankkort og førerkort som ID.

edit: Ser ut som EU allerede har utformet noe: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/european-digital-identity_en

Endret av Nimrad
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

On 12/8/2021 at 8:51 AM, Nimrad said:

Et førerkort er i utgangspunktet nettopp et førerkort, ikke identifikasjon.

Dog....
Det har fødselsnummer, bilde med krav, personnummber, unike identifikasjon, unik produksjon og synlige fysiske egenskaper som gjør det unikt.
Så det innehholder nok personalia og er unikt nok til å være ID.

Og det blir litt av grunnen til at digitalt førerkort ikke er på samme nivå. Det er i praksis et bilde på en platform hvor man ikke kan stole på tregheten til autorisasjonsmyndigheten fra brukerens side. Og vis man ikke kan verifisere det uten å være utøvende myndighet, så er det et bilde og ikke noe mer.
Men hele resonemanget blir ubrukelig vis man ikke ser p fakta: Eneste valid identifikasjon du kan få ta i er pass, og pass brukes kun til visse ting utenfor landet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...