Jump to content

-Siberian-

Medlemmer
 • Content Count

  174
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sånn generelt, hvor mye mindre får man vanligvis i innbytte hos merkeforhandler fremfor å selge bil privat? Mulig å anslå en prosent? Det er snakk om en type bil som privat ligger ute for omkring 250 000.
 2. Såpass dårlig saker altså? Den viste seg å være den skyldige i hvert fall. Fikk i en ny (ikke OCZ), og siden det aller meste lå i skyen uansett, ble det ikke så veldig mye trøbbel. Men den funka jo supert i nesten ti år da
 3. Til info er det en OZC Vertex 4 (128).
 4. Har ikke prøvd den i annen PC, men kommer ikke så langt i oppstartsprosessen at jeg får undersøkt noe mer.
 5. Jeg har en stasjonær PC med en SSD fra 2012. I dag frøs hele stasen, og ved reboot fikk jeg en blåskjerm med feilmelding "Inaccessible boot device". Litt googling nevner ikke SSD-svikt noe særlig i den sammenheng, men det var det første jeg tenkte på da det skjedde ettersom jeg jobber mye med filer på 100-150 Mb som lagres flere ganger daglig. Jeg har ingen erfaring med SSD-svikt, og vet ikke om det er slikt det kan arte seg. Det lykkes heller ikke å iverksette noen recovery-prosess av noe slag. Noen som vet om SSD kan være skyldig her?
 6. Jeg ønsker å koble en Samsung S6 Lite (SM-P610NZAANEE) til en projektor med bruk av USB-C HDMI overgang til bruk med Powerpoint. Jeg er dog ikke sikker på om det lar seg gjøre da google peker i litt ulike retninger. Noen som kan bekrefte?
 7. Når jeg tar ut gevinst fra en fond har jeg forstått det slik at jeg får hele beløpet kreditert - også må jeg sitte å ruge på en tredjedel av summen for å betale det inn som skatt på neste selvangivelse? Eller er det feil? Hvorfor kan ikke skatten bare trekkes med én gang slik at bare netto-summen krediteres meg i første omgang...?
 8. Snooker er jo ingen stor syssel i Norge, men på de klubbene som eksisterer - brukes det dommere der eller dømmer spillerne bare selv? Hvis man ønsker å bli dommer, hva slags muligheter har man for det her til lands?
 9. Ofte når jeg spiller på et eller annet (sport) kan utfallet være klart i timevis - også på Betssons egne sider - uten at kupongen stemples som "vunnet" hvis jeg vant. Saldoen blir dermed heller ikke oppdatert. Andre ganger skjer det nesten umiddelbart. Noen som vet hvorfor det er slik?
 10. Jeg har så langt aldri tatt penger ut av fond. Skatten som trekkes av avkastning, blir den trukket av seg selv før jeg mottar summen på brukskonto, eller foregår det på annet vis?
 11. Takk for svar. Dette er en leilighet i en blokk, så ingen utleie eller noe sånt. Jeg bor alene, og det er også felles varmtvann i blokka, så det er ingen bereder som går på via måler. Skal observere måleren litt.
 12. Jeg har som de fleste andre fått ny strømmåler. Tidligere har jeg hatt strøm i husleia, så har ikke hatt noe forhold til hvor mange kWh jeg bruker på f.eks. et døgn. Nå har jeg derimot mulighet til å se forbruket, og jeg opplever høyst variable tall til tross for en hverdag som varierer heller lite. Jeg har siden september ligget mellom 4-10 kWh per døgn litt avhengig av utetemperatur. Men så kommer det et par-tre dager hvor det hopper opp til rundt 50 kWh før det etter hvert går ned igjen. Ingen større endringer i utetemperaturer, og slettes ingen endringer i mine rutiner. Jeg har en ovn (600 W) stående på termostat, og utover det bare vanlige ting som kjøleskap, PC, etc. Hvordan kan slikt forklares? Og hvordan skal jeg ev. formulere meg til strømselskapet for å få klarhet i det?
 13. Fordi jeg generelt synes økonomi er ganske snork, og derfor ikke følger med i timen
 14. Vanlig fondskonto idag ja. Konkret er det snakk om 2,2 mill hvorav cirka 750k er avkastning siden 2015. Godt fornøyd med det, så da lar jeg de bare stå, men investerer fremtidig i ASK?
 15. Jeg har noen kroner i fire indeksfond idag. Har forstått det slik at hvis jeg skal flytte disse over til en aksjesparekonto, så må jeg først realisere skatt på avkastningen jeg har per idag. Er det noen betenkeligheter med det, eller er det verdt det uansett?
×
×
 • Create New...