Jump to content

-Siberian-

Medlemmer
 • Content Count

  210
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by -Siberian-

 1. Stemmer det. Jeg regner med det innebærer VBA-kode av noe slag - det bruker jeg for å randomisere dem også - jeg fant en programsnutt for det. Men har ikke lyktes med å finne noe som gjenoppretter rekkefølgen.
 2. Jeg har et antall slides som jeg bruker en makro til å blande i tilfeldig rekkefølge. Det funker fint, men jeg skulle også hatt en mulighet til å sortere dem tilbake i riktig sortert rekkefølge. Noen som har et forslag til hvordan det kan gå til?
 3. Jeg satte opp et lag på fredag, men navnet står fortsatt som "Pending Moderation", noe jeg kanskje regnet tok et par timer, men det står fortsatt. Navnet inneholder ingenting støtende, så skjønner ikke greia. Noen tanker?
 4. Jeg brukte Allposters tidligere, men dette er borte, og jeg kjenner ikke til noen åpenbar arvtager. Ordinær googling gir Poster Store, Desenio, Society6, og noen andre. Noen nevner RedBubble, og de har riktignok et godt utvalg, men nærmest ingen måte å filtrere resultater på, som gjør det til en håpløs oppgave å finne det du vil ha i den størrelsen du vil ha. Denne gangen er jeg egentlig bare ute etter ordinære plakater av natur og arkitektur. Noen som har noen gode steder å anbefale?
 5. Jeg ser at saken er oppe i EU-domstolen om dagen. Men jeg trenger en teskje-forklaring på hva som egentlig er opplegget, og hva som gjør det så ille. Slik jeg har forstått det skal et antall storklubber ha et ønske om å danne en serie bare for dem selv litt sånn på siden av det etablerte systemet. Men jeg skjønner ikke umiddelbart hva som er så ille med det? Hvis de ønsker å bygge sin egen sandkasse, og leke seg der, hvorfor er det angivelig katastrofalt for fotballen forøvrig? Om noe høres det jo bare ut som de gjør sin egen kalender veldig travel hvis de har et ønske om å delta på både det ene og det andre.
 6. Hva har det seg at børsmarkedet synes å reagere negativt på meldinger om at arbeidsledigheten er lav? Det må da vel være en gladsak?
 7. Jeg sitter og ser på at Boris Johnson grilles i Underhuset akkurat nå, og merker meg at det er så mye mer "kaos" der enn man ser fra Stortinget her. Det er en konstant "buzz" i rommet av folk som snakker i munnen på hverandre samtidig som en eller annen egentlig har ordet, samt høylytte reaksjoner blant folk når noen sier et eller annet. I Stortinget her sitter jeg med inntrykk av at man får tilsnakk om man kremter for høyt. Noen kunnskapsrike som vet hvorfor det er så stor forskjell?
 8. Jeg kan for øvrig melde om great success! 👍 Nå må jeg bare venne meg til den jævla transformator-duren som induksjon tydeligvis bringer med seg
 9. Det var det farken meg...det kunne jeg ikke fantasert meg frem til engang Det gjør jo straks ting litt lettere Takker!
 10. Det var planen, men det er ingen lasker å finne med unntak av den ene som allerede var montert. Nedenfor ser du hvordan ting henger sammen inni.
 11. Jeg forstår egentlig ikke hvorfor 2 er involvert i det hele tatt ettersom ingenting går videre innover derfra...
 12. Men jeg må vel fortsatt laske mellom 1-2-3 hvis målet er den norske varianten nederst på skjemaet?
 13. Har lagt ved skjemaet på baksiden. 2N~ synes å passe best med det jeg ser inni komfyren, men usikker på hva det innebærer for støpslets del.
 14. Har mottatt ny komfyr, og skal sette på støpsel. Dog litt usikker på tilkoblingene. Komfyrens kabel har 3 ledere + jord (brun, sort, blå, og gul/grønn). Det jeg vet om mitt eget nett er at det er 230V IT, og at kursen til komfyren er 20A og 2x4 mm2. De tre lederne inne i komfyren er koblet slik: 1=brun, 2=ingenting, 3=sort, 4=blå, 5=ingenting (shuntet til 4) På baksiden står skissen under. Hvis denne informasjonen fører til en åpenbar slutning med tanke på hvilke to ledere som nødvendigvis må kobles på samme stift i støpslet, så hadde det vært supert om noen ga lyd fra seg Takk!
 15. Hmm.... https://e24.no/boers-og-finans/i/oWQrxV/dnb-faar-kjoepe-sbanken
 16. Jeg har det meste av min fondsbeholdning i USA-baserte fond (ASK). For det meste knyttet til Nasdaq. Er det grunn til å tro at disse vil fortsette å falle nå som angrepet satt i gang? Om krigen fortsetter i morgen og enda lenger, så er jo den store overraskelsen nå ute av sekken eller? Vil børsfallet i dag allerede ta høyde for at dette blir langvarig?
 17. "Vanntåke hadde trolig vært bedre enn sprinkler­anlegg på Deichman" Tenkte det samme da jeg så saken. Jeg har vært med på å prosjektere et utall alminnelige sprinkleranlegg, men bare et par tåkeanlegg. Det sliter angivelig fortsatt med å være konkurransedyktig på pris, og er mer mangelfullt når det kommer til dokumentasjon på fullskalatester etc. Sagt på en annen måte mangler det fortsatt fullverdig anerkjennelse hos forsikring, og aktører som på en eller annen måte skal stå ansvarlig.
 18. Jeg skjønner ikke forskjellen. Syrer (lav pH) virker å etse bort det det kommer i kontakt med. Baser (høy pH), som f.eks. avløpsåpner, synes jo å gjøre akkurat det samme med ting i avløpet. Jeg ville jo forventet komplett motsatt effekt av to ting i hver ende av skalaen, så hvorfor fremstår det ikke sånn?
 19. Men tror ikke de har gjort justeringer på opprinnelig versjon enda. Build 21H2 står fortsatt som eneste versjon.
 20. Jeg har nettopp fått beskjed om at jeg kan laste ned Windows 11, men jeg tenker at første versjon kanskje er noe røff i kantene, og at det derfor kan være greit å vente til de får luket bort det verste? Eller?
 21. På strømregningen min står det én pris per kWh. Men prisen per kWh varierer jo gjennom hele døgnet så vidt jeg skjønner, så hvordan kommer denne ene prisen frem? Er det bare et snitt av hver time gjennom hele måneden, eller hva er greia?
 22. Flere gikk på en smell her rett etter at det ble lansert, men har det noen gang kommet en forklaring på hvorfor det ikke funker som offisiell ID?
 23. Jeg var på en samling for kanskje tolv år siden hvor Statkraft i Trondheim informerte om at deres politikk rett og slett var å legge seg ukritisk tett oppunder strømprisen.
 24. Men teoretisk betyr det jo da også at alle partiene på én fløy godt kan få 90 % av stemmene, men hvis de ikke er tilstrekkelig "betatt" av hverandre, og ingen av dem har over 50 % selv, så vil noen fislepartier på motsatt side etablere regjering? Jeg synes jo egentlig at hvis flertallet av stemmene går til f.eks. venstresiden, så burde det være gitt at det etableres en venstreorientert regjering - hvis ikke vil jo ikke folk oppleve at de er med på å bestemme det.
 25. Jeg skjønner hva det er, men jeg forstår ikke hvordan det oppstår, og hva som er vitsen. Det innebærer at regjeringen ikke har flertall i Stortinget, men det betyr jo nødvendigvis at motsatt fløy har flertall, så hvorfor er det da ikke de partiene som danner regjering? Og hva får man egentlig utrettet som mindretallsregjering? Blir det ikke litt som å la tiåringen sitte på fanget i bilen, røre litt på rattet og la ham tro at han styrer, mens egentlig er det du som bestemmer alle de store bevegelsene...?
×
×
 • Create New...