Gå til innhold

Naboene går på veggen: Har brukt over 60.000 kroner på å holde bitcoin-bråket ute av soverommet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
KjeRogJør skrev (4 minutter siden):

Midt i hele "miljøalderen" oppsto altså dette "geniale", å produsere kryptovaluta med masse bråk og bruk av energi, ja gjerne masse kullkraft.

Store mengder elektronisk avfall blir det også.

Timingen er "perfekt" for å, om mulig gjøre miljøkampen så langvarig og smertefull som mulig.

Mange skal også være søvnløse, og vanntrives i eget hjem. Det vanvittige har ingen begrensning.

Noen sa en gang at den siste idioten i verden enda ikke er født, og det virker som det fortsatt vil være lenge til...

Verden skal bedras, mye og lenge.

Godt sagt.

Utgjør ikke bitcoin-mining tilsvarende mengde energi på verdensbasis som hele Sverige? Mente å ha lest noe slikt. Men; penger trumfer alt av sunn fornuft, moral og etikk. Sånn har det alltid vært. Sånn kommer det alltid til å være. 

 

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Bitcoin er kommet for å bli, clickbait sakene også tydeligvis. 

Her må jo myndighetene regulere lovligheten av støyende virksomhet? 

Er det noe annerledes om det er Bitcoin-støy?

Er det virkelig som hårfønere, tannlegebor og helikopter? Er det VM i uinteressante analogier neste uke eller?

Så sklir det rett over i en spekulativ setning om kinesisk kull. Hadde ikke Kina bannet all krypto og mining likevel da?

Sånn går no dagene

Endret av atlemag
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Egentlig er det ikke noe mer etisk å bruke kull til å grille koteletter direkte eller grille koteletter på strømmen fra kullkraftverk enn det er å drive digitale gruver på kullkraft. Det er egentlig ille alt sammen og nok en grunn til at CO2-utslipp fortsatt er alt for billig. Prisen på utslipp må opp sånn at andre kraftkilder og CCS blir mer lønnsomme.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Anlegg med såpass mye støy er gjerne anlegg med svært enkel og lite effektiv kjøling. I praksis betyr det at strømforbruket er langt høyere enn nødvendig, og det vil lønne seg å investere i bedre kjøling. Lite effektiv kjøling vil i noen tilfeller også bety at elektronikken holder høyere temperatur emn det som er optimalt for MTBF og levetiden på utstyret.

At dette er ok for de "digitale gruveselskapene" skyldes sannsynligvis at det er svært høye fortjenestemarginer, eller at de egentlig ikke har så god kompetanse på etablering og drift av datasentre. 

Lenke til kommentar

Da funker det slik at man forbruker enda mer elektrisitet for å betale for kvoter. Bruk som genererer verdi er langt mer fornuftig enn tilfeldig bruk som ikke genererer noe verdi.

Det er ikke noen klimakrise. Å tro at 400 ppm CO2 påvirker temperaturen er omtrent som å tro at homeopati har noen virkning utover placebo. Man finner ingen sammenheng mellom CO2 og temperatur hvis man studerer utviklingen siste 100 år. Hvis noe har temperaturene vært usedvanlige stabile med variasjoner på 0,8 grader.

Økte temperaturer er bra da det bremser inngangen til ei ny istid, i alle fall for de som ikke liker tusenvis av år med sammenhengende vinter.

 

Endret av BadCat
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
BadCat skrev (3 timer siden):

Hvis kjølingen er lite effektiv blir energibruken lavere på grunn av throttle. Utfordringen er stort sett å få varm luft ut av lokalene, ikke kjøling av den enkelte komponent. Industrivifter kjøler effektivt men støyreduksjon er ikke en prioritet.

Ideelt sett kan man få en biinntekt av å selge varmen til noen som er villig til å betale for den. Kan du levere varme til naboene for f.eks halvparten av strømprisen så får du sikkert kunder.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...