Jump to content

Mikkel_E_S

Medlemmer
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

40 :)

About Mikkel_E_S

 • Birthday 06/30/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Så kult! "Se gjerne dissee videoene for å få et inntrykk av hva dette dreier seg om." Skulle det vært en lenke her et sted?
 2. Det første jeg tenkte på da jeg så denne overskriften.. https://xkcd.com/927/
 3. @EremittPåTur: Nå har jeg ingen tall eller fakta på dette. Men hvis industrien har ligget i dvale i 1-2 år. Og de har stengt ned atomkraft i den perioden, så blir det vel kraft-mangel når industrien starter opp igjen? 🤔
 4. For min del så var det mest det at det ble enda flere avgjørelser å ta i en allerede hektisk byggepossess. Jeg hadde veldig lyst på solceller da vi bygde i 2018. men det er så mange andre ting som må besluttes i husbygging, at det ble utsatt. Har fortsatt ikke fått noe solceller på taket.
 5. Hvis de faktisk har klart å doble effektiviteten til en varmepumpe, så har de en lys fremtid. Men jeg mistenker at de sammenlikner seg med "det verste" på makedet, eller gamle modeller, da skal det ikke så mye til for forbedring..
 6. Batteristørrelsen er for å ha tilgjengelig strøm til styggværsdager også. Også blir levetiden på batteriet betraktelig bedre nå det til vanlig ikke lades så mye ut og opp hver dag, %-vis altså. Jeg observerte at huset her trakk mellom 20 kWt og 25 kWt, i døgnet, på "tomgang" nå i sommerferien mens det sto tomt. Ventilasjon, kjøleskap, fryser og dingser generelt.. Så 10kWt batteri tror jeg blir fort "utslitt" om man skal prøve å unngå å bruke strøm fra nettet hver dag.
 7. Jeg undres fortsatt over hvorfor kombinerte paneler ikke er mer utbredt ennå? Et vann-/væskekjølt solcellepanel må jo være vinn-vinn..? Elektrisiteten kan brukes til tekniske ting, varmen brukes direkte som varme, og solcellene får en mye mer stabil temperaur. Noe jeg bare kan se på som positivt. Fremtidig "drømmescenario": Taket fylt med kombipaneler, teknisk rom "fylt" med vannvarmemagasin, og et 100kWt fasstoffbatteri. Oppholdsrom har en høyeffektiv peisovn for kos, og til de kaldeste dagene. Varmepumpe mellom oppholdsrom og varmelager, slik at "overflødig" peisvarme på vinteren, og eventuelt solvarme på sommeren, blir "resirkulert" inn i varmelageret og hentet ut i vannboren varme når det trengs. Om sommeren vil man mest sannsynelig kun selge overskuddsstrøm, når batteriet er fult i både kjeller og bilen. Strømnettet blir nye mindere belastet og får tilnærmet aldri effekttopper, siden husbatteriet er en buffer som lader når det ellers er lavt forbruk på nettet. Edit: Det manglet en "ikke" i første setningen..
 8. Kult! Da kan vi endelig få linser som Riddick har i Pitch Black.
 9. Kanskje det mest idiotiske å putte i en elbil; forbrenningsmotorlyd.. Men nå synes jeg brølingen fra sportsbiler er totalt unødvendig lydforurensning i utgangspunktet da, for ikke å snakke om alle motorsyklene med tilsynelatende fri eksos.. Jeg gleder meg veldig til å få vår Enyaq, som jeg skal skvise så mange km jeg bare klarer ut av hver kW/time.
 10. Når man snakker om tap så er det vel bare at man ikke klarer å skille resten fra hverandre på en effektiv nok måte? Grunnstoffene er vel der fortsatt? Eller blir de fisjoner, eller fusjonert, til noe annet? Noe jeg tviler serkt på. Så blir "tapet" en guffen masse som vi må lager til senere utvinning? Eller forsvinner den ut av skorsteinen, og blir en del av fauna og flora, som til slutt går ned i grunnen igjen?
 11. Når min Samsung Gear S2 tar kvelden, eller batteri blir for dårlig så håper jeg de har klart å komme ned på samme størrelse igjen, 39mm. Eneste jeg savner på den er litt bedre batteritid.
 12. Sette opp et solcelle-anlegg på land og ferskvannsanleg i havet så får man "gratis" vann til sahara.
×
×
 • Create New...