Gå til innhold

Boligpris spørsmål


ltdata

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Med lang nok horisont så er det lite skade som kan skje. Men ser derimot mange bobletendenser i boligmarkedet nå, der midlertidige prisøkninger henger fast og boligsalg stort sett domineres av gloheite budkriger pumpet opp av lett tilgjengelig gjeld, og lite sammenheng i hva tilsvarende/nye boliger går for.

Observerte nylig en enebolig fra 1930 som var tilsynelatende ikke-selgbar til 3,5 millioner og som lå på den prisen i 3 av 6 måneder den var til salgs. Nylig så kom det tre stykker i budkrig og pumpet denne B-varen til nesten 4 millioner, 15% over prisantydning. Synes dette ligner mer på kjøpere som trenger veiledning enn empirisk verdisetting av boliger.

Lenke til kommentar

Vi kjøpte huset vårt sommeren 2007. Et par uker før boligkrakket. Det er i dag verdt minst det dobbelte av hva vi betalte. Om man ønsker en plass å bo i overskuelig fremtid er det viktigere å lete etter huset eller leiligheten som "passer perfekt" enn å prøve å time boligmarkedet. Mener nå jeg da 😀

 

Edit: Når det er sagt så er det helt klart enkelte kjøp som er øyerullende uforståelige.

Endret av ism_InnleggNO
Lenke til kommentar

Det er jo det man tradisjonelt sier, time in the market beats timing the market.

Likevel, tror det er mange som kan fort gå på en smell, er jo fort en hel generasjon som har blitt vant til elleville budrunder, prisoppganger som er to til fire ganger høyere enn lønnsvekst, minimale renter å betale, og samt en babyboom fra 90 tallet som skulle inn på markedet.  Det er jo ikke helt normalt. 

Kjenner jo noen par som måtte selge noen små leiligheter fire-fem år siden, i Stavanger, som de hadde kjøpt mens oljeprisen gikk som den suste. Der tapte de alle vesentlig av egenkapitalen.

Endret av shockorshot
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...