Jump to content

ltdata

Medlemmer
 • Content Count

  1288
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

72 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

9509 profile views
 1. Aha nå forstår jeg. Jeg var litt treg. Men altså fordelen ved å overføre leilighet er også at ligningsverdien går ned. For nå er jeg oppført med 2 leiligheter på skatten og det blir litt formueskatt av det. Og den dagen jeg arver så vil det heller ikke bli noen skatt av gevinst ved salg av leiligheten. Derfor tror jeg det lønner seg på alle måter å overføre leiligheten til min mors navn
 2. Hvorfor ikke bare overføre eierskapet til Mor? Formuen min vil da gå ned.
 3. Ok hvis 70.000 inntekt per år så er det en direkteavkasting på 1.75% per år. Dette er jo meget lavt i forhold til et indeksfond som jeg tipper gir 4-8% i avkastning i snitt over lang tid. + Mwn slipper styr
 4. Lønnsomt ja, men man må tenke på alternativer. Et indeksfond for 4 mill kan være mer lønnsomt på sikt. Og man unngår vedlikeholdskostnader og eventuelt stress. Og slipper skatt ved salg av bolig+ regner med man får kun betaler skatt den dagen man innløser fondet. Får vel også litt utbytte underveis. Samt boligprisene i Norge er allerde stive
 5. Ja bedrifter med lac capex og pricing power er vel uansett best i de fleste tider, også med inflasjon. Bare å øke prisen på produktet og folk er villig til å betale mer. Vi er kanskje ikke enige om hva som er best å være investert i hvis det skulle bli megainflasjon. Men vi er kanskje enige om at cash i banken vil være det verste?
 6. Hehe. Nå er jeg nesten mer forvirret enn før. Lurer også på sammenhengen mellom økte renter og inflasjon. Hvis f.eks inflasjonen går til 10% vil da også bankens sparerente gå opp til samme nivå? For hvis ikke banktenrenten og inflasjon er ganske lik så vil inflasjonen spise opp sparepengene ganske raskt. F.eks en 5% differanse mellom de 2.
 7. ltdata

  Ideell dag

  Hvordan ser din ideelle/perfekte dag ut?Må være noe du realistisk kan gjøre.
 8. Så null skatt ved salg. Boligprisene allerede høye. Større avkastning i aksjemarkedet enn norsk boligmarked neste 40 år kanskje. Og slipper stresset med å leie ut. Enkelt valg?
 9. Hva burde man være investert i som nordmann hvis inflasjonen i Norge av en eller annen grunn skulle hypotetisk bli 10%? Bolig? Binde nåværende boligrente? Aksjer? Olje?
 10. Kanskje vi går mot 10% inflasjon i Norge igjen? Da gjelder det vel å binde lånerenta, tømme kontoen og investere i gull?
 11. Men har ikke Usa og Eu trykket opp masse penger? Og har Norge trykket opp penger?
 12. Så argumentet for at dette sannsynligvis ikke skjer i Norge er fordi inflasjonen har vært lav siste 12 måneder?
 13. Ja kan være enig i det. Ingen måte for meg å kunne vite hvilket land en epost er sendt fra?
 14. Vet ikke om personen er steinrik, men det er endel penger ja. Tyder mer i retning lureri. Spesielt 40%en er for bra. Jeg ville trodd en svindel ville vært mye "enklere" som er tilpasset de mest naive av oss. Aka Prins i Afrika som trenger hjelp med 10 millioner dollar. En svindel rettet mot "aksjeeskperter" er vel ikke den beste målgruppen? De er vel litt mer skeptiske og kritiske enn snittet? Eller kanskje ikke? Jeg er jo et godt eksempel på det. Eller de er mer grådige så lettere å svindle? Eller kanskje suksessraten er lav, men de få gangene det går inn en fulltreffer så er payoff meget høy.
×
×
 • Create New...