Gå til innhold

Smarte badevekter skal beregne hvordan kroppen din er sammensatt. Hvor smart er det?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har selv en Fitbit Aria 2, og der ser det ut som fettprosentmålingen sporadisk baserer seg på terningkast/"tenk på et tall". Vanligvis er det innenfor 0.5 % ved flere målinger samme døgn, men jeg har også opplevd å hoppe opp 3 % (!) bare ved å veie meg to ganger på rappen, og nå før helgen stupte jeg ca 1.5 % og ble værende på dette nye lavere nivået på alle påfølgende målinger.

Alt i alt fremstår det rimelig at jeg har gått ned noen prosent (og 8 kg) i løpet av høsten og vinteren i takt med at jeg har fikset på kostholdet og økt kondisjonstreningen, men disse rare hoppene gjør at jeg kun stoler på den generelle trenden, ikke hver unike måling.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Selv om det er ikkje nøyaktig måling, så gir de ein ganske grei indikasjon. Når eg trener mye, så øker vekt/muskelmasse. Når eg spiser mye uten å trene, så er det fett% som øker.
Withing har meget god app, som viser trend over uker/månader/år, noe som er mye bedre indikasjon enn enkelt målinger.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har Garmin med versjon 2 klart å skille familiemedlemmer fra hverandre på en litt bedre måte? Og hva med uregistrerte brukere? Om vekten står på min bruker - noen andre går på den - så klarer den aldri å plukke ut den målingen som en gal måling for meg. Uavhengig av om det er f.eks. 30 kilo feil nedover, eller oppover. Så da tror alltid Garmin at jeg har enten økt eller redusert min BMI enormt over natten. Og det ødelegger jo alle statistikker.

Withings - på den andre siden - klarer så vidt jeg har skjønt alltid å plassere en målt vekt til riktig bruker. Tilsvarende om noen den ikke kjenner går på den, så ligger det som en måling som kan tilordnes en bruker i etterkant.

Nettopp pga denne latterlige svakheten på Garmin sin (not-so-smart) vekt pleier jeg å anbefale folk å velge en annen vekt om man er flere potensielle brukere. Utrolig irriterende å måtte manuelt slette vekt-punkter (det er også overaskende tungvint) fordi programvaren til Garmin er dum.

Endret av RBell
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Om man legger inn dette i et regneark slik at man får oppgitt alt i kg, så vil man raskt se at referansevekten skiller seg ut ved at de oppgir muskler med vann som muskler. Hvis man også tar utgangspunkt i at menn har ca. 40% av kroppsvekt som muskler, så vil både referansevekt og Withings Body Cardio skille seg unaturlig høyt ut, henholdsvis 78,9% og 77,5% muskelmasse.

Lenke til kommentar

Kunne gjerne tatt en litt nærmere og mer grundig test av appene, gitt at dette er en veldig viktig del av disse vektene.

Har selv en Beurer SRBF1, og synk mot appen fungerer ikke i det hele tatt.

Får lagt inn selve vekten, men da var det slutt. Ingen synk og alt må legges inn manuelt i appen.

Appen har også fått veldig mange negative tilbakemeldinger, så er ikke alene om at dette fungerer dårlig.

Vil absolutt ikke anbefale en Beurer-vekt før appen blir veldig mye bedre.

For meg fungerer dette som en vanlig "dum" vekt, men smart-funksjonen blir ubrukelig gitt den ikke-eksisterende integrasjonen mot appen.

I tillegg virker ikke vekten å være så veldig nøyaktig. Vekten varierer en god del fra gang til gang. Går man av og på vekten, varierer avlesingen med flere hundre gram hver gang.

(Ja, den står på et flatt underlag.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er mye snakk om apper i denne testen, men veldig lite om hvordan vektene fungerer uten app. Lettleslig, informasjon osv.

Den tunge app avhengigheten til produkter som dette gjør de til typiske bruk og kast produkter. Altså ekstremt lite miljø og klimavennlig.

Vedlikehold av apper til produkter som dette har desverre vist seg å ha kort levetid og lite vedlikehold. Hvis produktet ikke virker uten app har det i realiteten ingen verdi.

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Beurer er et stort tysk firma med massevis av «helseprodukter» av høy tysk kvalitet. På AppStore er det mange forskjellige apper for deres produkter, mange sv dem med dårlige karakterer. Jeg har et Beurer varmeteppe med appstyring. Appen er laget av et stort tysk apputviklerfirma, er veldig enkel, med rotete logikk og full av feil. Den roter alvorlig med sommertid/normaltid. Man skulle tro at et system for styring av et varmeteppe i senga ikke trengte å ta hensyn til om det er sommertid eller normaltid. Jeg endrer ikke sovevanene med en time ved overgangen vår og høst. Det tror appen! Sannsynligvis lagrer de tidssone sammen med start og stopptider. Hvordsn gjøre en enkel ting komplisert. Å slette innprogrammerte tider virker umulig. Huff. Med teppet er fint og er en av få hvor man kan programmere start og stopptider, varmemengde osv.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
KLAB19 skrev (På 26.1.2021 den 12.06):

Vedlikehold av apper til produkter som dette har dessverre vist seg å ha kort levetid og lite vedlikehold. Hvis produktet ikke virker uten app har det i realiteten ingen verdi.

Hvilke merker er det hvor appen ikke vedlikeholdes? Jeg har bare erfaring med Fitbit Aria 2 og de har vedlikeholdt appen svært godt over mange år nå.

Lenke til kommentar
Beurer oppdaterer også sin app regelmessig. Jeg har BF720 og det var et herk å få Bluetooth til å fungere på den fordi naboen har en paresyk TV som hindret min telefon og min vekt i å pares. Etter en prat med Beurer og sendte inn logger til de så fant de ut at TVen var årsaken. Tok vekta med på hytta og da fungerte det å få den paret, og etter så fungerer det rimelig greit (enkelte målinger synkroniseres ikke, så jeg starter appen, venter til koblingsforespørselen kommer og går så på vekta og ser at den registreres i appen, hvis ikke så stopper jeg appen og gjentar og da fungerer det som regel). Ungene sine målinger kommer ikke inn i appen min.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...