Gå til innhold

OPV

Medlemmer
  • Innlegg

    183
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

950 profilvisninger

OPV sine prestasjoner

228

Nettsamfunnsomdømme

  1. Nordpool roter, selv på sine egne sider. Se https://www.nordpoolgroup.com/en/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/ALL1/Hourly/?view=table. Her står det "All hours are in CET/CEST". Haha. De mener lokal tid i Sentral-Europeisk tidssone. CET er normaltid, CEST er Central European Summer Time. En time forskjell. Hva med å bruke UTC? En fast klokke. Men de kanskje kjøper og selger etter lokaltid? Hvem vet?
  2. Enig. Seriøsiteten falt flere hakk! Personen ser inn i bakdekslet på kameraet. Meningsløst.
  3. Bytt ut Japan med Tyskland. Hadde vi ikke samme argumentene og en tilsvarende diskusjon for noen år siden der? Så våknet VW-konsernet og resten fulgte delvis etter. Men antallet ansatte i bilindustrien vil dessverre gå ned overalt, på samme måten som det gjorde med antallet hovslagere og kusker da bilen kom i sin tid. Et lands suksess kan måles ut fra endringsviljen i befolkningen og myndighetenes evne og vilje til å bidra til endring og omstilling.
  4. Systemer som godtar fødselsnummer som eneste identifikasjon, basert på at det er kun individet selv som kjenner dette, burde stilles til ansvar. Arbeidsgivere, og alle ansatte på lønningskontor, personalavdelinger, legekontorer, skoler osv har i all tid hatt tilgang på dette.
  5. Den nye versjonen er svært bra. Jeg kjørte med den som navigasjon i California en uke i påsken, via Car Play. Svært detaljert og informativ navigasjon. Har aldri opplevd bedre navigasjon noen gang. Fikk flere ganger beskjed om fartskontroller eller «gjedda i sivet» (politibil/motorsykkel står skjult bak skilt eller hindring). Ofte bare kort tid før, så dette ble meldt inn nylig. Prøvde også Google maps et par ganger, men ble skuffet. Blir spennende å se hvordan dette blir her i landet.
  6. Regner med at Skatteetaten har gitt råd, basert på hvordan dette kan virke i praksis for en bilforhandler. Om det skulle vært et fritaksbeløp (fex 500.000), måtte man gjøre manuelle beregninger for hver faktura ved MVA-oppgjøret. Nå kan forhandleren fortsette som før, men elbiler kommer i kategorien 25% og ikke 0%. Så vil kunden få tilbake hele eller deler av MVA-beløpet fex et halvt år etter førstegangs registrering i Norge. Bruktsalg hos forhandler vil derimot bli komplisert.
×
×
  • Opprett ny...