Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Jeg blir stalket av noen fra utlandet


Anbefalte innlegg

I oktober (og var der gjennom november) 2019 reiste jeg til Thailand på ferie. Når jeg var der nede brukte jeg tinder litt og var på noen dater her og der. Jeg gjentokk dater med noen få, og personen jeg kommer til å snakke om er en av disse. Hun er 1 år eldre enn meg, ikke Thai men kinesisk, hadde et profesjonelt yrke i Thailand og var rimelig resurssterk ifra hva jeg forsto fra datene våre, hvor hun bodde og hva hun jobbet med.

Vi holdt kontakten på en chatte app, og facebook i ny og ne. Men det var klart at hun ville ha mer oppmerksomhet enn jeg var villig til å gi henne. Hun snakket både i Thailand og i ettertid om hvor mye hun hadde lyst til å se Norge og ville besøke landet og spurte meg om anbefalinger, jeg anbefalte det vanlige (som jeg liker) Norge på sommerstid, vestlandet, fjorder og prekestolen, selv bor jeg på Østlandet.

Hun bestemte seg for å ta en tur til Norge i slutten av Februar istedenfor, og være her en måned. Og spurte om hun kunne bo hos meg, noe jeg sa absolutt nei til. Situasjonen begynte å bekymre meg, jeg fjernet hun fra facebook og la det være med det.

Hun kommer til Norge og oppsøker meg på jobben min da hun ikke viste hvor jeg bodde men hadde mobilnummeret mitt som er registret på jobben min. Hun følger etter meg hjem da jeg tenker ytterdøra til bygget er et naturlig sted hun ikke kommer seg videre. Men hun presser seg inntil meg for å følge etter meg inn. Forsøk på å holde hun ute uten å bruke for mye makt er vanskelig, jeg er bekymret for hvordan nabobene mine også ville reagert på dette, så jeg lar hun følge etter for å forklare for henne at jeg opplever oppførselen hennes som stalking og at dette er helt upassende og ulovlig. Etter mye om å men og trusler om å ringe politiet får jeg henne ut.

Neste dag venter hun utenfor inngangsdøra mi når jeg kommer hjem fra jobb, det samme skjer men med mye mer motstand jeg truer igjen med politiet men nå hinter hun til at politiet heller hadde trodd henne om de kom. Nå begynner jeg å bli litt freaka ut men jeg får hun ut.

Dagen etter tar jeg bakveien inn i borettslaget mitt. Etterværet begynner hun å sende meg masse meldinger, jeg setter mobilen på mute, hun ringer på dørklokka mi i et kjør men jeg ignorerer det. 3-4 timer senere drar jeg for å trene og hun står der fremdeles. Hun følger etter meg til treningsenteret uten at jeg sier et ord. Jeg går for å løpe og hun setter seg for å spise på en restaurant rett ovenfor og sender meg bilde av at jeg trener.

Jeg forsetter å gå inn bakveien dagen etter og hun forsetter å ringe på ringeklokka, hun kommer seg også inn i bygget og tar seg opp til leilighetdøra mi og banker flere ganger med jevne mellomrom.

Hun sender meg mange meldinger lange tråder jeg aldri åpner og det akkumulerer seg 60-70 meldinger før jeg åpner tråden for å se hva hun skriver. Hun har blant annet dratt til byen jeg studerte i for å se universitetet jeg studerte på istedenfor for å gjøre noe normale turist greier når hun er her. Hun sender meg mange forstyrrende meldinger (ikke truende i forstand) men tydelig meldinger fra et plaget sinn, mange av meldingene er "unsent" så jeg vet ikke nøyaktig hva de innehold, men om jeg husker fra notifikasjons-lina mi er dette meldinger som i noe større grad var fornærmelser mot meg.

Må slutten av tråden sier hun at hun nå skjønner at det ikke blir noe mellom oss og at hun håper jeg finner noen som kan gjøre meg glad, jeg sier takk det samme tilbake. Dette blir noen timer senere oppfulgt av en lang bildeserie hvor hun gråter. Jeg velger å ignorere videre kommunikasjon, sletter denne chatte appen. Dette var i mars.

I juni 2020, ringer hun meg på facebook jeg velger å svare, hun sier hun er lei seg for hvordan hun oppførte seg i Norge og at hun er gått videre med livet. Dagen etter ringer hun meg igjen på et ubeleilig tidspunkt, ignorerer derfor samtalen. Men hun gir seg ikke, ringer 5 ganger før jeg blokkerer kontoen, 2 ganger fra en annen konto. Hun begynner nå å opprette nye facebook kontoer med mitt navn og screenshots fra videosamtaler vi tidligere har hatt som profilbilde, blokkerer noen av disse. Hun oppretter så en profil med et fiktivt navn og bilde av henne selv, velger å ikke ignorere denne men anerkjenne meldingsforespørselen og bare ikke godkjenne den, slik at jeg ikke får nye notifikasjoner. Jeg gjorde dette fordi denne kontoen i det minste ikke var av meg.

Hun sender meg masse meldinger på denne kontoen frem til slutten av oktober rundt når vi først møttes. Og har flere ganger i historikken her sagt at det tar henne 1 år og kommer over en person. Hun har på den siste melingen noe som virker veldig avsluttende at hun er ferdig og vil videre med livet. Svarer aldri her. Og trodde dette ville være slutten av historien.

I desember installerer jeg igjen den andre chatte appen jeg tidligere slettet av da jeg ville snakke med noen andre, legger merke til at hun har sendt meg noen "unsent" meldinger igjen (i desember), bryr meg ikke så mye da hun burde vite jeg har slettet appen.

Hun har nå brukt mobilnummeret mitt til å finne meg i andre sosiale nettverk og oppsøker og ringer meg der.

Det er åpenbart MYE mer til denne historien enn hva jeg klarer å klemme inn her. Og dette er min side av saken.

Jeg hater ikke denne personen, jeg vil henne egentlig ikke noe vondt, men dette kan ikke fortsette. Hun har i meldingsrantene sine sagt at hun vil flytte til Norge og etablere seg her, noe jeg absolutt ikke har noe tvil på at hun klarer da hun er veldig ressurssterk. Hun vil først komme hit på et studentvisa for å senere etablere seg her permanent. Hun har lært seg Norsk og snakket noe forstålig Norsk i samtalen vi hadde i Juni, men jeg tror hun har forsatt med det og de siste meldingene jeg har fått av henne er i helt forstålig Norsk.

Jeg begynner og bli bekymret for at hun flytter permanent til Norge og at jeg faktisk kommer til å ha en fysisk stalker og måtte leve med i samme by slik som det var når hun var her midlertidig. Jeg har prøvd å ignorere all kommunikasjon og ikke vist livstegn på et halvt år, men hun forsetter. Hva kan jeg gjøre? Er det rette og forsette og ignorere henne, eller er det noe annet jeg kan gjøre? Jeg vil at hun skal bli helt ferdig med meg, og forhåpentligvis Norge. Jeg er redd for at om jeg ikke endrer strategi nå så kan jeg ende opp med å møte hun på gata igjen bare fordi jeg ikke spurte om det er noe bedre måte å håndtere stalkere på?

Politet kan åpenbart ikke gjøre så mye med digital stalking fra personer fra andre land.



 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Rudde skrev (12 minutter siden):

Politet kan åpenbart ikke gjøre så mye med digital stalking fra personer fra andre land.

De kan kontakte politiet i landet det gjelder.

Byttet telefonnummer og slette alle sosiale media? Flytte til ny bolig er nok og en god idé så hun ikke finner deg på nytt.

Endret av Nwader
Lenke til kommentar

Uff ! Gale kjærringer er noe herk

Ikke finn deg i å bli trakkasert på denne måten, mitt råd er å prate med politiet om situasjonen og hvor mye dette plager deg i ditt daglige virke, de har sikkert noen gode råd om hvordan du kan håndtere situasjonen på en best mulig måte, og skulle hun plage deg med tekstmeldinger så kontakt umiddelbart mobiloperatøren hennes, det gjorde jeg en gang jeg hadde ei gal kjærring som stalket meg.

 

Endret av unicorndeath
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du har blitt lurt i en honningfelle. Jobber du med noe som kan være av interesse for kineserne er du spesielt utsatt. Jeg tror hun er spion. Kontakt PST for hjelp.

Siden profilbildet ditt er ett jagerfly regner jeg med du jobber innen ett teknisk firma. Hvis du derimot jobber i kassa på Rimi er det bare en batshit crazy dame. Uansett håper jeg det ordner seg.

Endret av Pc Lynet
  • Liker 2
Lenke til kommentar

kjipt å høre at du opplever dette. Unner deg ikke dette. 

Dette dreier seg jo om mer enn digital stalking, hun har stalket deg fysisk også, ved å oppsøke deg. Fordelen med meldingene er jo at du har et bevis på stalkingen, at det ikke bare er ord mot ord. Har du også vitner? Prøv å tenk på hva som kan styrke saken din om du velger å anmelde henne. Ta også screenshot av de falske profilene hun har opprettet. Samle alt du kan av beviser. Her ville jeg nok anmeldt. Det er nok den eneste måten hun forstår på. 

Ganske mange røde flagg med den oppførelsen hennes.

Nå har jeg jo selv flyttet og byttet jobb på for å være i trygghet mtp min eks, men egentlig burde det jo ikke være slik. Både du og jeg burde kunne leve fritt, uten at vi skal bli redde for å bli funnet. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du brude ta kontakt med politiet og få hjelp til hvordan du skal håndtere dette. De burde ta tak i dette siden du trakasseres så mye at du ser det nødvendig å endre levemønsteret ditt p.g.a en utlending som velger å forfølge deg i fysisk og digitalt. Har du spurt / vurdert om du har gjort noe som kanskje trigger denne oppførselen, eller er det uforståelig klengethet fra hennes side ?

Politiet kan vel i alle fall pålegge besøksforbud, noe som gjør at politiet kan hente henne om hun møter opp utenfor hjem og jobb. Det virker som hun er villig til gå langt, så det må vel noen kraftige reaksjoner til sånn du forklarer det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
GiaMahan skrev (9 timer siden):

kjipt å høre at du opplever dette. Unner deg ikke dette. 

Dette dreier seg jo om mer enn digital stalking, hun har stalket deg fysisk også, ved å oppsøke deg. Fordelen med meldingene er jo at du har et bevis på stalkingen, at det ikke bare er ord mot ord. Har du også vitner? Prøv å tenk på hva som kan styrke saken din om du velger å anmelde henne. Ta også screenshot av de falske profilene hun har opprettet. Samle alt du kan av beviser. Her ville jeg nok anmeldt. Det er nok den eneste måten hun forstår på. 

Ganske mange røde flagg med den oppførelsen hennes.

Nå har jeg jo selv flyttet og byttet jobb på for å være i trygghet mtp min eks, men egentlig burde det jo ikke være slik. Både du og jeg burde kunne leve fritt, uten at vi skal bli redde for å bli funnet. 

 

Det er ingen vitner til saken, jeg har ikke fortalt dette til noen jeg kjenner i virkeligheten. Eneste er at jeg har klagd til kusinene mine om en "generisk" crazy dame tilbake i starten av året før hun kom til Norge. Ikke engang dama jeg ser idag vet om dette, at det pågår eller har skjedd.

Jeg rapporterte facebook kontoene med mitt navn til facebook når de poppet opp, men de fant ikke noe galt med dem og gjorde ingenting. Men profilene ser idag tilsynelatende døde ut. Så enten er de slettet eller så har hun blokkert meg fra de.

Jeg har tatt screenshot av disse mega-monologene hun har sendt forskjellige steder, men det mangler åpenbart mye kontekst fra samtaler vi har hatt.

vidor skrev (8 timer siden):

Du brude ta kontakt med politiet og få hjelp til hvordan du skal håndtere dette. De burde ta tak i dette siden du trakasseres så mye at du ser det nødvendig å endre levemønsteret ditt p.g.a en utlending som velger å forfølge deg i fysisk og digitalt. Har du spurt / vurdert om du har gjort noe som kanskje trigger denne oppførselen, eller er det uforståelig klengethet fra hennes side ?

Politiet kan vel i alle fall pålegge besøksforbud, noe som gjør at politiet kan hente henne om hun møter opp utenfor hjem og jobb. Det virker som hun er villig til gå langt, så det må vel noen kraftige reaksjoner til sånn du forklarer det.

Hun har faktisk hintet til dette i en monolog. Tror det var 2 gang vi hadde sex og tredje gang vi møttes, så dro hun frem bilder av kinesisk-hvite miks babier, hun spurte om jeg syns ikke syns de var søte jeg sa sure, syns åpenbart dette var litt på grensen, men dro det av som at hun var fra en annen kultur og jeg ønsket selv ikke å legge for mye mening i det. Hun viste at jeg ikke var interessert i noe forhold da jeg hadde sagt dette, noe hun også anerkjenner at hun hadde fått med seg i monologen etter juni-samtalen.

Jeg er liksom usikker på hva politet ville gjort idag, det er jo kun en vag trussel om at hun skal flytte til norge på studentvisa og etablere seg her, og at hun lærer seg Norsk fra landet hun bor i idag.

Jeg har liksom sett denne videoen fra Cornelia Grimsmo om hennes stalker og hvor lite politet gjorde for henne når hun både er profilert, dame og politiet ikke gjorde noe når de viste han var på vei.

Jeg har også tidligere forsøkt å anmelde mindre tapssaker fra finn.no hvor jeg ble svindlet til politet, hvor politet aktivt oppfordret meg til ikke å anmelde saken når jeg sto klar på politisasjonen for å anmelde. Jeg hadde hørt det var viktig å anmelde slike forhold også for at det skal finnes statistikk på det og ville derfor anmelde og bli litt sjokkert over holdningen til politiet når jeg fortalte om forholdet.

Jeg ønsker også å legge til at jeg har et veldig anonymt forhold til sosiale medier, jeg publiserer ikke ting offentlig. Jeg har ikke bilder hun kan browse offentlig og jeg gjør ikke offentlige status oppdateringer. Så det er ikke slik at det er mulig at hun bygger en videre relasjon på ting jeg publiserer ment for mine venner. Jeg bruker sosiale medier utelukkende til å følge med på hva andre venner og familie driver med og snakke med de i private meldinger og gruppesamtaler.

Endret av Rudde
Lenke til kommentar

Veldig overveldende. I en sånn situasjon ville jeg (dog jeg er ekstremt defensiv på det området, så det ville ikke skjedd) 1) Fortsatt som du gjør. Bare ikke gi noen oppmerksomhet. Ho vil ha oppmerksomhet og bekreftelse. Høres forferdelig kaldt ut, men sånn er nå det. Steng ho ute fra psyken din. 2) Spør politiet om det finnes organisasjoner som kan gi hjelp til forfølging og trakassering på denne måten. Eller prøv å google det frem.

Virker som ho vil ha innpass i et rikere land og villig til å gjøre alt for å få det til å skje. Derfor man skal være forsiktig med sex og sånt. Mange som ikke vet hva det innebærer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Rudde skrev (På 20.12.2020 den 12.02):

Jeg har liksom sett denne videoen fra Cornelia Grimsmo om hennes stalker og hvor lite politet gjorde for henne når hun både er profilert, dame og politiet ikke gjorde noe når de viste han var på vei.

Hva skulle politiet ha gjort her? Jeg tror folk har en overdreven tro på hva politiet kan gjøre (hva de for eksempel har lov til), og hva de har ressurser til. Hvis hun følte at hun var i fare, burde hun for eksempel søkt tilflukt på et krisesenter og fått veiledning der.

Men stalking ble forbudt ved lov for noen år siden:

https://www.nrk.no/sorlandet/na-er-det-ulovlig-a-stalke-1.13033744

Så anmeldelse er vel det man får gjort, og så får man ta det derfra.

Lenke til kommentar

Jøss. Bare, jøss. At noen kommer helt fra Thailand bare for å stalke deg, det er ... galskap. 

Jeg ville nok tatt kontakt med politiet nå. Ikke sikkert de kan gjøre stort mens hun er i Thailand, men da har de hvertfall historien hvis hun dukker opp i Norge igjen og plager deg på nytt. 

Bytt nummer og blokk henne fra overalt.. 

Endret av :utakt
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...