Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg har en Altibox hjemmesentral Modell:  FMG3542 i bromodus tilkoblet google wifi. Pga "lagging" ønsker vi nettverkskabel til Playstation. Jeg har derfor kjøpt en Cepter s1005 swith og en cat 06 kabel.

Jeg har koblet switch til hjemmesentral og jeg har koblet wifi til switch, so far so good, wifi fungerer og alt ok.

MEN når jeg putter nettverkskabel i en av portene på switchen og bort til Playstation, så er det helt dødt. Er det noen som kan hjelpe meg med hva som er galt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når du har satt hjemmesentralen i bridge mode, må du ha en router mellom sentralen og resten av nettverket ditt. Den første enheten du kobler til (google wifi) får den ene offisielle IP-adressen din, og så lenge du ikke har en router med NAT vil du ikke ha flere IP-adresser tilgjengelig.

Du kan ev. sette hjemmesentralen tilbake til routermodus, og slå av WiFi på denne hvis du kun ønsker wifi fra Google.

Endret av zanta
Lenke til kommentar

Det er generelt sett ikke nødvendig for "vanlige dødelige" å ha hjemmesentralen i bridge mode. Det er en avansert innstilling som tilbys til de som har et spesielt behov, eller som ønsker av ulike grunner å ha sin egen ruter på innsiden (dobbel NAT-ing skaper flere problemer enn det løser). For ditt behov tror jeg å sette sentralen tilbake i routing mode er det rette å gjøre ja.

Edit: ahh… Det var en Google Wifi som var tilkoblet så jeg nå. Da er nok det grunnen til at sentralen står i bridge mode, og det er jo riktig da ja. Som andre skriver, plugg switchen inn i en ledig ethernet-port på Google Wifi enheten og ikke i sentralen, så fungerer det nok mye bedre skal du se.

Endret av henrikwl
Lenke til kommentar
17 minutes ago, janert said:

Takk for svar:) Husker ikke hvorfor altibox sentralen ble satt i bromodus i utgangspunktet. Dette kan jeg ikke noe om! Får ta en telefon til altibox og høre hva de sier vedr bromodus.

Den ble satt i bromodus fordi du ikke skal få "dobbel-NAT"/"Ruter-bak-ruter" når du bruker Google WiFi. 

For en del er det ikke et problem med "dobbel-NAT", men nettopp PS4 og spilling online er vel et bruksområde som kan ha problemer med dette.

Løsningen her er vel å sette svitsjen du har kjøpt til Google WiFis andre ethernet-port. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...